مفهوم Lazy Minting چیست؟

0

برای ثبت اطلاعات و هنرهای خود در هر محیط و فضایی باید مبلغی را پرداخت کنیم. به عبارت دیگر اگر دوست دارید هنر و دانش شما به چشم دیگران قابل مشاهده باشد، باید در برخی فضاها خودتان را معرفی کنید. برای معرفی در این فضاها نیز به طور حتم باید هزینه‌ای بپردازید. برای مثال کاربران فضای ارزهای دیجیتال دوست دارند NFTهایی بسازند اما باید به ازای معرفی آنها در بازار ارزهای دیجیتال مبالغ زیادی پرداخت کنند. اما این ترس وجود دارد که شاید هیچ کاربر دیگری این NFT آنها را خریداری نکند، در نتیجه آنها با ضرر بزرگی مواجه خواهند بود. اما خوشبختانه روش خوبی برای جلوگیری از این ضررهای احتمالی وجود دارد که به آن مفهوم Lazy Minting گفته می‌شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با این مفهوم آشنا شوید.

بررسی مفهوم Lazy Minting

ضرب کردن یک NFT در شبکه اصلی بلاکچین به طور معمول هزینه‌های زیادی در بردارد، زیرا نوشتن داده‌ها بر روی بلاکچین مستلزم پرداخت هزینه‌های مختلفی است. این هزینه‌ها برای انجام محاسبات و ذخیره‌سازی داده‌ها دریافت می‌شود. این هزینه‌ها می‌تواند مانعی بر سر راه سازندگان NFT به شمار آید.

پرداخت این هزینه‌های گزاف به خصوص برای افراد تازه وارد سخت است زیرا بیشتر آنها دوست ندارند قبل از اینکه از به فروش رفتن اثر هنری خود مطمئن شوند، پول زیادی بر روی این آثار هنری سرمایه‌گذاری کنند. با کمک چندین روش فنی و پیشرفته می‌توان هزینه ضرب کردن NFTها را تا لحظه فروش به تعویق انداخت.

از این رو هزینه‌های مربوط طی معاملات اختصاصی NFTها جمع می‌شوند، بنابراین خالق این آثار هنری مجبور به پرداخت هزینه اضافی نخواهند بود. در مقابل بخشی از قیمت خرید این آثار هنری هزینه‌های اضافی و مورد نیاز را پوشش می‌دهند. به این روش موثر برای کاهش هزینه‌ها مفهوم Lazy Minting می‌گویند.

نحوه عملکرد لیزی مینتینگ

اولین هدف مقدماتی مفهوم Lazy Minting این است که بتواند به هنگام ایجاد یک NFT به طور مستقیم بر روی هزینه‌ها تاثیر بگذارد. با این کار خالق NFT نیز می‌تواند یک امضای رمز ارزی از برخی داده‌های ضروری را با استفاده از کلید خصوصی حساب اتریوم خود آماده کند.

داده‌های امضاشده نیز به عنوان یک کوپن یا بلیت عمل می‌کنند که می‌توان با کمک آنها یک NFT را بازخرید کرد. این کوپن‌ها حاوی تمام اطلاعاتی هستند که برای NFT واقعی موثر خواهند بود. همچنین این امکان وجود دارد که به صورت اختیاری حاوی داده‌های اضافی نیز باشد که در بلاکچین به ثبت نرسیده‌اند.

بررسی مفهوم Lazy Minting

با وجود این امضای رمز ارزی، ثابت می‌شود که خالق NFT اجازه ایجاد یک NFT خالص را دارد زیرا کوپن به دست آمده از لیزی مینتینگ در دسترس او خواهد بود. هنگامی که یک خریدار می‌خواهد NFT را خریداری کند، یک تابع نیز برای بازخرید کوپن امضا شده خود باید در دسترس داشته باشد.

در ضمن امضای رمز ارزی آن نیز باید معتبر و به حسابی تعلق داشته باشد که برای ضرب کردن NFTها مجاز به شمار آید.

سه مزیت Lazy Minting

در حال حاضر NFTها دنیای ارزهای دیجیتال را به آتش کشیده‌اند. طی یک سال گذشته بسیاری از کلکسیونرها، هنرمندان و توسعه دهندگان راه‌های جدید و مبتکرانه‌ای برای صعود از طریق NFT پیدا کرده‌اند. تصویر یک

اما در حالی که خرید و فروش این دارایی دیجیتال منحصر به فرد بسیار ساده است، ضرب یک توکن از این آثار هنری می‌تواند عواقب غیر منتظره‌ای به همراه داشته باشد. اگر تا به حال تراکنشی در اتریوم انجام داده باشید، با هزینه‌های بالای این تراکنش‌ها آشنا هستید.

اتریوم 2 با اینکه پیشنهادات زیادی به منظور ارتقا وضعیت خود کسب کرده اما هنوز اقداماتی برای کاهش هزینه‌های تراکنش‌های خود انجام نداده است. اما مفهوم Lazy Minting توانسته تا حد زیادی به کاهش هزینه‌ها کمک کند. در ادامه 3 مورد از اصلی‌ترین مزیت‌های این مفهوم رمز ارزی را بررسی می‌کنیم:

  • کاهش هزینه‌های مربوط به انجام تراکنش‌ها: با تغییر روند پرداخت هزینه‌های مربوط به ساخت NFT فروشندگان می‌توانند پرداخت این هزینه‌ها را به روش‌های مختلفی برنامه‌ریزی کنند. در ضمن هزینه‌های مربوط به ساخت و خلق NFTها توسط هنرمندان نوپا حاضر در بازار ارزهای دیجیتال کاهش می‌یابد.
  • جلوگیری از ایجاد موانع ورودی: یکی دیگر از اصلی‌ترین مزایای این روش و مفهوم رمز ارزی، ممانعت از ورود هزینه‌های بالای روند ضرب کردن NFTها خواهد بود. این فرآیند برای هنرمندان و توسعه‌دهندگان مقرون به صرفه‌تر است.
  • تشویق نقدینگی: لیزی مینتینگ به افزایش نقدینگی تشویق می‌کند زیرا با این کار NFTها بلافاصله بعد از فروش قابل انتقال خواهند بود. این امر به فروشندگان کمک می‌کند تا مجموعه‌ای از NFT ساخته شده و فروخته نشده را حفظ کنند و خریداران به طور نامحدودی برای انتقال و خرید این NFT آماده شوند.

دو عیب بزرگ مفهوم Lazy Minting

اکنون که با مزایای مفهوم Lazy Minting آشنا شدید، نوبت به بررسی معایب آن می‌رسد. خوشبختانه این مفهوم رمز ارزی عیوب خیلی زیادی ندارد و تنها می‌توان 2 عیب بزرگ و مهم در Lazy Minting پیدا کرد. با ما همراه باشید تا با این 2 عیب آن آشنا شوید:

  • از دست دادن کنترل: لیزی مینتیگ هزینه‌های اولیه مربوط به تراکنش‌ها را حذف اما کنترل را از دسترس هنرمند یا توسعه‌دهنده خارج می‌کند. با انتخاب این روش، فروشنده دیگر نمی‌تواند از خریدار نهایی و زمان انتقال اثر هنری خود با خبر باشد و در آن دستی به کار برد.
  • امکان مشاهده تقلب: در صورتی که یک NFT ساخت شود ولی به فروش نرود، می‌توان گفت همچنان در اختیار توسعه‌دهنده یا هنرمند خود باقی مانده اما لیزی مینتینگ به منظور پوشش هزینه‌ اجرای تراکنش‌ها این اثر هنری را برای فروش تبلیغ می‌کند. در چنین حالتی این امکان وجود دارد که شخصی NFT مورد نظر را بفروشد اما هرگز به خریدار نهایی آن را منتقل نکند. در این صورت می‌توان گفت تقلب و کلاهبرداری صورت گرفته است.
رایگانی مفهوم  Lazy Minting

دو پلتفرمی که لیزی مینتیگ را ارائه می‌دهند

در حالی که چندین پلتفرم وجود دارند که به سازندگان NFT اجازه می‌دهند NFTها و آثار هنری رمز ارزی خود را برای فروش یا فروش مجدد ارائه دهند، 2 پلتفرم نسبت به سایر پلتفرم‌ها از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. از این رو در ادامه به نحوه عملکرد مفهوم Lazy Minting بر روی این 2 پلتفرم اشاره می‌کنیم.

پلتفرم اوپن سی لیزی مینتینگ

فرآیند Lazy Minting در پلتفرم اوپن سی زمانی آغاز می‌شود که کیف پول اتریوم خود را به حساب اوپن سی وصل کنید. برای این کار شما می‌توانید از کیف پول‌هایی همانند متامسک کمک بگیرید. سپس با یک کلیک بر روی دکمه ایجاد مجموعه، می‌توانید یک مجموعه از اوپن سی را در داشبورد این پلتفرم داشته باشید.

پس از ایجاد اولین مجموعه از NFT اوپن سی می‌توانید لوگو، بنر، نام، توضیحات و سایر اطلاعات را اضافه کنید. در مرحله بعدی نیز باید بلاکچین مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای مثال از بلاکچین پالیگان استفاده کنید زیرا امکان استفاده از لیزی مینتینگ رایگان را برای NFTها فراهم می‌کند.

پلتفرم ریربل لیزی مینتینگ

پلتفرم دیگری که می‌توانید برای کاهش هزینه‌های ساخت NFTها از آن کمک بگیرید، پلتفرم ریربل خواهد بود. برای آشنایی بیشتر با این پلتفرم می‌توانید به سایت آن نیز سر بزنید. سپس بر روی ورود به سیستم کلیک کنید، کیف پول خود را به حساب کاربریتان پیوند دهید. در ادامه گزینه ایجاد را بزنید.

با این کار می‌توانید جزئیات پروژه NFT خود را وارد کنید. با این کار گزینه‌های زیادی برای کاهش هزینه‌ها در دسترس شما خواهد بود. از بین تمام روش‌ها می‌توانید لیزی مینتینگ را انتخاب کنید. در ادامه و از میان گزینه‌های حاضر می‌توانید گزینه مینتینگ رایگان را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، روی گزینه ایجاد آیتم کلیک کنید و از کیف پول خود برای امضای مجوزهای رایگان کمک بگیرید. با پشت سر گذاشتن این مرحلهNFT مورد نظر تولید می‌شود. پس از تکمیل تراکنش،  NFT تولید شده به کیف پول شما اضافه می‌شود و به طور خودکار در اختیار مالک جدید قرار می‌گیرد.

رابطه ان اف تی و مفهوم Lazy Minting

سخن آخر

مفهوم Lazy Minting یک تکنیک قدرتمند است که می‌تواند به سازندگان اجازه دهد NFTهای جدید خود را بدون هیچ هزینه اولیه‌ای منتشر کنند. اگر چه این تکنیک اصلی‌ترین تکنیک به نظر می‌آید اما برای تولید یک NFT به پلتفرم و چیزهای بیشتری نیاز است.

 به عنوان مثال شما به طور حتم به یک برنامه کاربردی برای ساخت یک NFT و به منظور صدور کوپن‌های امضا شده نیاز خواهید داشت. در ضمن شاید به نوعی سیستم پشتیبان نیز برای پیگیری تمام NFTهای تازه تاسیسی که در انتظار بازخرید هستند نیز نیاز داشته باشید. با کمک این مفهوم می‌توانید از ساخت انواع NFTها لذت ببرید. لیزی مینتینگ یک روند پر رونق در بازار دارایی‌های دیجیتال غیر قابل تعویض است که مزایای متعددی برای هنرمندان و توسعه‌دهندگان به همراه دارد. با این کار هزینه اولیه ضرب کردن NFT کاهش می‌یابد و شما فرآیند مقرون به صرفه‌تری را پشت سر می‌گذارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.