شایدکاربران در ابتدای حضور خود در بازار ارزهای دیجیتال خیلی عجول باشند و هزینههای جانبی را محاسبه نکنند، اما با گذر زمان هزینههای حاضر در هر بستر رمز ارزی نظر آنها را جلب خواهد کرد. برای مثال در صورتی که هزینههای گس شبکه اتریوم همچنان روبه افزایش باشد، بدون شک کاربران به سایر شبکهها روی میآورند و برای انتقال ارزهای دیجیتال خود از سایر روشهای کم هزینه استفاده میکنند. البته راهحلی برای رفع این مشکلات به وجود آمده که هاپ پروتکل نام دارد و انتقالات رمز ارزی را تسهیل کرده و اصلیترین مزیت آن افزایش فرآیند مقیاسپذیری است. در ادامه این راهنما به طور کامل در مورد هاپ پروتکل توضیح میدهیم.
آشنایی با مفهوم هاپ پروتکل
شبکه اتریوم در حال حاضر راهحلهای مقیاسپذیری متعددی دارد که هر یک از آنها توکنهایی با حاکمیت خاص خود را خواهند داشت. این راهحلهای حاضر در شبکه اتریوم انتقال توکنها را از لایه اول به لایه دوم کمی مشکلساز کرده است.
درست در همین نقطه هاپ پروتکل کاربرد اصلی خود را نشان میدهد. این پروتکل نوین مکانیزمی برای تبادل توکنها در میان راهحلهای مقیاسپذیری اتریوم فراهم میکند. همانطور که گفتیم این پروتکل مکانیزمی برای انتقال سریع و بدون دردسر توکنها روی شبکه لایه اول مشترک است.
در واقع هاپ پلی دوطرفه برای انتقال توکنها در شبکه لایه دوم اتریوم در اختیار مشتریان قرار میدهد. هدف اصلی این پروتکل یا راهحل نوظهور، تسهیل حرکت سریع یک توکن بین لایه دوم و مقیاسپذیری بیشتری حاکمیت آن است.
همچنین هاپ با هدف ایجاد یک سازمان مستقل غیر متمرکز جامعه محور یا دائو روی کار آمده که به دنبال افزایش مقیاسپذیری لایه دوم است.
هدف اصلی هاپ پروتکل
هدف اصلی روی کار آمدن هاپ پروتکل ایجاد روند پلسازی است که به هیچ اعتماد و اطمینان اولیهای نیاز نداشته باشد. به طوری که بتواند به سادهترین شکل ممکن فعالیتهای اقتصادی را به انجام برساند.
توجه داشته باشید هر چه تعداد افرادی که برای انتقال داراییهای رمز ارز بین شبکهای تقاضا دارند، افزایش یابد، هزینههای این شبکه نیز کاهش مییابد. در واقع هزینههای مربوط به این پروتکل در میان کاربران تقسیم میشود.
هدف دیگر این پروتکل کمک به تامین نقدینگی کاربران است. کاربران میتوانند از طریق استخر نقدینگی به درآمد خوبی دست یابند.
نحوه عملکرد Hop Protocol
پروتکل هاپ با استفاده از اهرم باندرز (Bonders) و به طور موثری عمل میکند. این اهرم نیز با ارائه نقدینگی به کارمزد خوبی دست مییابد. از نظر فنی کاربران میتوانند هر مقداری توکنی را به باندرز واقع در شبکه منبع اصلی ارسال کنند.
این منبع در واقع جایی است که داراییهای اصلی از آنجا انتقال پیدا میکنند. پس از اجرای فرآیند این پروتکل نوین، باندر دارایی کاربران را به شبکه مقصد میفرستد.

پروتکل هاپ از اینکه باندرز توکنهای کاربران را به مقصد اصلی ارسال میکند، مطمئن است و همین امر نشاندهنده نقش اصلی این پروتکل در انتقال توکنها خواهد بود. در صورتی که کاربری توکن خود را به باندرز برساند ولی نتواند از آنجا به بلاکچین مقصد دسترسی پیدا کند، بدون شک خوشحال نخواهد شد.
به همین دلیل این سیستم از نوع خاصی توکن به نام اچ توکن (h Tokens) کمک میگیرد. این توکنها در واقع یک تکنیک فنی هستند تا کاربران مطمئن شوند که تمام تراکنشها به طور دقیق ثبت میشوند. در ضمن این اچ توکنها میتوانند چندین شبکه همانند پروتکلهای اتریوم را تا لایه دوم پشت سر بگذارند.
پنج ویژگی مهم هاپ پروتکل
در بخشهای قبلی نیز گفتیم هاپ پروتکلی برای ارسال توکنها است که مجموعهای از الگوریتمها و ابزارهای جدید را دربردارد و روند تعامل بین شبکهای را تسهیل میکند. همچنین این پروتکل به علاقهمندان ارزهای دیجیتال اجازه میدهد تا داراییهای رمز ارز خود را بین لایههای بلاکچین و شبکههای جانبی جابجا کنند.
هاپ با معرفی تکنیکهای منحصر به فرد که فرآیند پلسازی را آسانتر، ایمنتر و زمانبرتر میکند زیرساختهای پلسازی داخلی و خارجی را نیز تکمیل خواهد کرد.
این فرآیند به دلیل استفاده از فناوریهای نقدینگی اصلاح شده، استخرهای غیر متمرکز و استراتژیهای استخراج توکن برای ایجاد ارتباط سریعتر و کارآمدتر بین شبکههای لایه دوم اتریوم، شبکههای جانبی و شبکههای اصلی اتریوم است.
در ادامه این بخش 5 مورد از ویژگیهای مهم این پروتکل را به طور خلاصه توضیح میدهیم:
- هاپ پروتکل یک پل برای بهبود مقیاسپذیری ارائه میدهد. این روند از طریق بازارسازان خودکار انجام میشود تا هر توکن و پل متعارف مربوط به آن مبادله شوند. در ادامه نقدینگی نیز به صورت پویا قیمتگذاری شده و انگیزهای برای ایجاد تعادل مجدد در شبکه خواهد بود.
- هاپ از سطح حفاظتی زیربنایی استفاده میکند. از این با وجود این سطح امنیتی کاربران هرگز نمیتوانند داراییهایشات را از دست بدهند یا دارایی آنها به سرقت نمیرود. با این حال لازم به ذکر است که بدترین حالت، آفلاین شدن باندرز است. با این اتفاق کاربران تاخیری در زمان خروج داراییهای خود تجربه خواهند کرد.
- هاپ یک استراتژی 2 جانبه برای تولید توکنهای بین شبکهای دارد و با استفاده از این استراتژی میتواند تراکنشها به کارآمدترین شکل ممکن انجام دهد.
- این پروتکل از شبکههای مقصد پشتیبانی میکند، در نتیجه بهترین نوع اتصال را فراهم خواهد کرد. با این حال این ویژگی هاپ پروتکل به شبکه اصلی اتریوم و لایه دوم محدود میشود.
- هاپ دارای محدودیتهایی در ظرفیت انتقال داراییهای خاص است زیرا اکنون تنها از 5 نوع مختلف دارایی پشتیبانی میکند.
نحوه کار با پروتکل هاپ
برای کار با Hop Protocol کاربران باید از صرافی هاپ کمک بگیرند. در این صرافی کاربران میتوانند فعالیتهای متنوعی همانند پل زدن داراییها، تامین نقدینگی برای پروتکل پل زدن و تبدیل داراییها در زنجیرههای پشتیبانی شده را به خوبی انجام دهند.
آشنایی با راهحلهای لایه 2
برای درک چالشهایی که پروتکل هاپ برای غلبه بر آنها تلاش میکند، باید با مراحل اولیه بررسی راهحلهای لایه دوم و آشنایی با نحوه عملکرد هر یک از آنها شروع کنیم.
در حالی که توسعهدهندگان اتریوم برای مقیاسپذیری شبکه اصلی اتریوم تلاش میکنند، کارهایی نیز در راستای ایجاد شبکههای سریعتر و کارآمدتر انجام میدهند که تمامی این عملیاتها برای نهایی شدن و کسب امنیت خود تنها به بلاکچین اتریوم متکی هستند.
این روند به عنوان راهحلهای لایه دوم شناخته میشود. در ادامه این 3 مورد از اصلیترین راهحلهای لایه دوم را به طور خلاصه شرح میدهیم.

فناوری جمعآوری
یکی از راهحلهای لایه دوم فناوری جمعآوری است که باعث میشود تراکنشها حتی سریعتر و با هزینه ارزانترین انجام شوند. این راهحل به معنای واقعی یک سری از تراکنشها را جمعآوری یا دستهبندی میکند و همه آنها را یکباره به تایید میرساند.
با اجرای این روند، تنها یک کارمزد برای اجرای این تراکنشها پرداخت میشود و به میزان همین کارمزد نیز زمان برای انجام هر تراکنش صرف خواهد شد.
شبکههای جانبی
شبکههای جانبی یکی دیگر از راهحلهای درخشان برای مقیاسپذیری اتریوم است. تفاوت اصلی بین شبکههای جانبی و شبکههای لایه دوم این است که شبکههای جانبی در واقع شبکههای مستقل هستند. این شبکهها بدون هیچ وابستگی به شبکه اصلی اتریوم تراکنشها را اجرا و تایید میکنند.
همچنین آنها الگوریتمهای اجماع خود را به صورت جداگانه اجرا میکنند و میتوانند توکنهای بومی خود را توسعه دهند. توکنهای بومی همان هدفی را دنبال میکنند که اتر در بلاکچین اتریوم پیش میبرد.
پلها
راهحلهای لایه دوم دارای یک سیستم ارتباطی داخلی برای حفظ رابطه موثر با شبکه اصلی هستند. یک پل بومی انتقال داراییها را بین شبکه اصلی و شبکه لایه دوم امکانپذیر میکند. داراییهایی که از شبکههای لایه اول به شبکههای لایه دوم پل شدهاند به عنوان توکنهای متعارف شناخته میشوند.
این مسیر ارتباطی همچنین تضمین میکند که تراکنشها نیز به شبکه اصلی منتقل میشوند و اثبات اعتبارسنجی به شبکه لایه دوم بازگردانده خواهد شد. برای ایجاد ارتباط با بلاکچین اتریوم، سایر شبکههای جانبی و شبکههای لایه دوم یا پلتفرمهای پل سازی دارایی، به عنوان بهترین راهحل ظاهر میشوند.
این پلتفرمها، داراییهای رمز ارزی را از شبکه بلاکچین بومی خود به دیگر شبکههای بلاکچین منتقل میکنند. آنها از قراردادهای هوشمند استفاده میکنند تا رمز ارزهای فعلی کاربر را مسدود کنند و کپی از توکنهای معادل در شبکه جدید را از طریق مبادله بین استخرهای نقدینگی ارائه شده در شبکه مقصد و مبدا در اختیار آنها قرار دهد.
چه ارتباطی میان هاپ پروتکل و لایه 2 وجود دارد؟
راهحلهای لایه دوم استراتژی خاصی برای پشتیبانی از رابطه موثر با شبکه اصلی دارند. در ادامه باید گفت، داراییهای مختلف برای اینکه بتوانند بین شبکه اصلی و شبکه لایه 2 منتقل شوند، بدون شک به یک پل نیاز دارند. وجود این پل گارانتی میدهد که تمامی تراکنشها از مبدا اصلی به شبکه اصلی ارسال میشوند.
در ضمن اعتبارسنجی آنها نیز در شبکه لایه دوم انجام میشود. فراموش نکنید داراییهایی که از شبکه لایه اول به شبکه لایه دوم منتقل شدهاند به عنوان توکن متعارف خوانده میشوند.
شبکههای جانبی، بسترهایی که توانایی پلسازی داراییها را دارند و شبکههای لایه دوم بهترین راهحل برای ایجاد ارتباط با شبکه اتریوم را ارائه میدهند.
به طور کلی پروتکلهایی مثل پروتکل هاپ، داراییهای ارز دیجیتال خود را از شبکههای بلاکچین بومی خود به دیگر شبکههای بلاکچین منتقل میکند. این پروتکل از طریق قراردادهای هوشمند نیز رمز ارزهایی که مسدود شدهاند را به کار میگیرند و توکنی مشابه سایر توکنهای با ارزش در شبکه به وجود میآورند.
آشنایی با مفهوم توکنومیک Hop
توکن هاپ نشاندهنده حاکمیت بلاکچین است. این ویژگی پروتکل هاپ به کاربران قدرتی میدهد تا براساس هر توکنی که دارند بتوانند رای دهند. در نهایت از این آرا برای ارزیابی انواع ایدهها در مورد اینکه کدام توکنها معامله شوند، اضافه کردن توکنها به لایه دوم و همچنین نحوه مدیریت دارایی خزانه استفاده میشود.

حداکثر عرضه یک میلیارد توکن هاپ است و توزیع توکنهای آن به شرح زیر خواهد بود:
- 60.5 درصد واقع در خزانه
- · 22.45 درصد بودجه تیم
- · 8 درصد برای ایردراپ
- · 6.25 درصد برای سهامداران
- · 2.8 درصد برای حرکت بعدی
یک میلیارد توکن هاپ در بلاکچین اتریوم صادر شد. این میزان بیشترین عرضه توکن هاپ است. حجم زیادی از این تعداد توکن نیز عرضه شده و به تدریج در آینده آزاد خواهند شد. همانطور که گفتیم 8 درصد از کل عرضه به عنوان بخشی از برنامه ایردراپ توکن هاپ بین کاربران اولیه این پلتفرم توزیع شده است.
همچنین بیش از 60 درصد از کل عرضه برای خزانهداری پروژه رزرو میشود در حالی که تنها 25 درصد از این مبلغ برای تیم فعلی و آینده کنار گذاشته شد. اطلاعات جمعآوری شده نشان میدهد که در حال حاضر تنها حدود 42 میلیون توکن هاپ در گردش است.
چگونه توکن هاپ بخریم؟
برای خرید توکن هاپ باید به سراغ صرافیهای غیرمتمرکز بروید که دسترسی به آن برای شما آسان است. براساس آمار به دست آمده توکن هاپ را میتوان از چندین صرافی متمرکز نیز خریداری کرد. البته در مبادلات غیر متمرکز یونی سواپ و سوشی سواپ شما شاهد معامله توکن هاپ خواهید بود.
بررسی امنیت بلاکچین هاپ پروتکل
هاپ پروتکل این ادعا را دارد که در برابر خطرات ایمن است و با کمک تاسیسات مربوط به راهحل پل خود اقدامات پیشگیرانهای اتخاذ میکند که قراردادهای هوشمند خود را از بهرهبرداریهای فنی ایمن نگه میدارد. قراردادهای هوشمند آن براساس شواهد ارائه شده توسط تیم پروتکل هاپ حسابرسی میشوند.
به عنوان مثال این پروتکل هنوز برای قراردادهای دلخواه خود و سایر ویژگیهایی که کاربران را در معرض خطرات بیشتری قرار دهد، پشتیبانی ایجاد نکرده است. این توضیحات چه ربطی به امنیت شبکه مورد نظر داشت؟
به زبان خیلی ساده میتوان گفت در صورت عدم پشتیبانی صحیح این پروتکل، هکرهای احتمالی به شبکه دسترسی مییابند. همین امر باعث میشود، سازمانهای مهم واکنش کمتری نشان دهند و همچنان منتظر نفوذ غریبهها باشند.
البته این امید نیز وجود دارد که بتوان با تنظیم محدودیتهای هاپ بهترین منافع امنیتی یک سازمان را تامین کرد. برای درک بهتر امنیت هاپ پروتکل بهتر است به نگهداری از جواهرات ارزشمند خود فکر کنید. بدون شک شما جواهراتتان را در محلی مشخص که امنیت آن واضح است قرار نمیدهید.
نتیجه گیری
اگر کاربران بتوانند به راحتی از هر یک از روشهای مقیاسپذیری اتریوم به منظور توسعه ویژگیهای خود استفاده کنند، اثربخشی راهحلهای مختلف مقیاسپذیری اتریوم نیز بهبود مییابد. برای انجام این کار، کاربران باید ابزار کارآمدی برای جابه جایی داراییهای رمز ارز در این پلتفرم را داشته باشند.
اجرای این امر به راهحلهای پل زدنی ذکر شده در این مقاله نیاز دارد. راهحلهای پل زدنی بهینه میتواند این فرآیند را ساده، ایمن و سریع نشان دهد. هاپ پروتکل با انبوهی از رویکردهای درخشان راهی برای انتقال داراییهای خود در لایههای مختلف، شبکههای جانبی و شبکه اصلی اتریوم به کاربران ارائه میدهد.
امیدواریم از طریق این راهنما توانسته باشید به اطلاعات خوبی در مورد نحوه مقیاسپذیری اتریوم و انتقال داراییهای رمز ارزی خود دست یابید.