نورالینک (Neuralink) چیست؟ همه چیز دربارۀ تراشۀ مغزی نورالینک

2

امسال نورالینک (Neuralink)، شرکت متعلق به ایلان ماسک ویدئویی از یک میمون را منتشر کرد که با ذهنش پینگ‌پنگ بازی می‌کرد. بر اساس یکی از توئیت‌های ایلان ماسک، این تکنولوژی نسل آینده، می‌تواند امسال در انسان نیز آزمایش شود. ممکن است این فناوری روی انسان نیز آزمایش شود. اگر تست انسانی آن موفقیت‌آمیز باشد، می‌توان از آن برای درمان بیماری‌های مغزی نظیر آلزایمر و پارکینسون استفاده کرد. اما Neuralink، این تکنولوژی علوم اعصاب است که همه درباره آن حرف می‌زنند چیست؟ در ادامه مقاله به بررسی جزییات بیشتری درباره آن خواهیم پرداخت.

نورالینک چیست؟   

نورالینک، چیپ الکترونیکی است که به‌وسیله جراحی، توسط ربات‌های جراح در مغز انسان قرار داده می‌شود و می‌تواند با ماشین‌ها ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را کنترل کند. در این رویه این چیپ الکترونیکی در جمجمه انسان کاشته می‌شود. این چیپ دارای تعدادی سیم عایق است که با الکترودها به هم وصل شده‌اند. می‌توان از این دستگاه برای کار با گوشی هوشمند و رایانه بدون لمس آن‌ها استفاده کرد. یکی از مهم‌ترین اهداف Neuralink بازیابی و تقویت توانایی فیزیکی افراد با استفاده از فناوری است.

این تکنولوژی به بررسی سیگنال‌های الکتریکی مغز و ارائه راهکار برای بسیاری از بیماری‌های مغزی کمک می‌کند.

نورالینک

این شرکت در سال 2016 ایجاد شد و تا امروز روی توسعه این تکنولوژی کار کرده است. چیپ نورالینک که چیپ N1 نامیده می‌شود و ابعادی حدود 8 میلی‌متر دارد روی جمجمه قرار داده می‌شود. این چیپ دارای چندین سیم دارای عایق است که الکترودها را نگه می‌دارند.

نورالینک

این سیم‌ها با عمل جراحی و توسط یک روبات داخل مغز قرار می‌گیرند. ضخامت آن‌ها به‌اندازه ضخامت نورون‌های مغزی و ده برابر نازک‌تر از یک تار موی انسان است.

مکس هادوک (Max Hodak)، مدیر نورالینک اعلام کرد می‌تواند بیش از یک دستگاه در مغز گذاشت تا بخش‌های مختلف مغز را هدف قرار داد.

تاریخچه ی نورالینک         

مجموعه نورالینک در سال 2016 تأسیس شد و در سال 2017 از طریق وال‌استریت ژورنال به عموم مردم معرفی شد. اما ایلان ماسک تا سال 2019 آن را به‌صورت رسمی اعلام نکرد.

همان‌طور که گفتیم نورالینک تراشه مغزی است که از طریق جراحی وارد مغز می‌شود و برای قرار دادن آن باید تکه‌ای از جمجمه برداشته شود. اما این جراحی توسط ربات انجام می‌شود نه یک انسان. کاشت این تراشه روی میمون و خوک انجام شده است. هدف Neuralink کمک به همزیستی با هوش مصنوعی است.

اما بسیاری از مردم نمی‌دانند مالک برند نورالینک یک مهندس برق به نام پدرام حسینی بود که  در سال 2015 شرکت استارتاپی‌اش را با شریک خود، تأسیس کرد. این دو محقق کار روی توسعه دستگاهی را آغاز کرده بودند که می‌توانست به افراد آسیب مغزی کمک کند.

ایلان ماسک ایده نورالینک را از این دو محقق خرید و در سال 2017 اعلام کرد که هدف آن ساخت دستگاه‌هایی برای درمان بیماری‌های جدی مغزی در کوتاه‌مدت و تقویت انسان‌هاست.

نورالینک از سال 2020 در سانفرانسیسکوی آمریکا مستقر است. جارد بیرچال (Jared Birchall)، رئیس دفتر ماسک، در سال 2018 به‌عنوان مدیرعامل، مدیر مالی و رئیس نورالینک معرفی شد. از سپتامبر 2018، ماسک مالک اکثریت نورالینک است اما سمت اجرایی ندارد.

در سال 2020 نورالینک از نتایج اولیه آن پرده برداشت و تصاویر میمونی منتشر شد که از طریق ذهنش یک بازی کامپیوتری انجام می‌داد.

با اینحال به نظر می‌رسد این شرکت در درون با مشکلاتی مواجه است چراکه تا سال 2021 هفت نفر از ده مؤسس اصلی آن جدا شدند و در سال 2021 نیز مکس هوداک  یکی دیگر از بنیان‌گذاران این شرکت از آن جدا شد و تنها دو نفر مانده‌اند.

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا اتم خود را خرید کنید

نحوه عملکرد نورالینک     

قبل از بررسی نحوه عملکرد نورالینک، بهتر است علمی که پشت مغز انسان است را درک کنید. مغز متشکل از نورون‌هاییست که سیگنال‌ها را به سلول‌های بدن نظیر ماهیچه، عصب، غدد و سایر سلول‌های عصبی منتقل می‌کنند. هر نورون از سه بخش دندریت، سوما (بدنه سلول) و آکسون تشکیل شده است که هر یک عملکرد خاص خود را دارند. دندریت سیگنال‌ها را دریافت می‌کند. سوما آن‌ها را پردازش کرده و آکسون، آن را به سلول دیگر انتقال میدهد. نورون‌ها توسط سیناپس‌ها که انتقال‌دهنده عصبی هستند به هم متصل می‌شوند. سپس این مواد شیمیایی به دندریت سلول دیگر فرستاده شده و باعث ایجاد جریان در سراسر نورون می‌گردد.

نورون‌های مغزی برای ایجاد یک شبکه بزرگ و ارتباط با استفاده از سیگنال‌های شیمیایی به نام انتقال‌دهنده‌های عصبی باهم متصل می‌شوند. این عمل یک میدان الکتریکی ایجاد کرده و شما می‌توانید این واکنش‌ها را با قرار دادن یک الکترود در نزدیکی آن رکورد کنید. طبق اطلاعات وب‌سایت این شرکت، این دستگاه مستقیماً در مغز کاشته می‌شود. چون قرار دادن آن در خارج از سر سیگنال‌هایی که مغز تولید می‌کند را به‌دقت تشخیص نمی‌دهد.

آنگاه این الکترودها قادر به درک سیگنال الکتریکی مغز و ترجمه آن به الگوریتمی هستند که ماشین قادر به خواندن آن است. به‌این‌ترتیب نورالینک قادر به خواندن تفکرات و پیدا کردن روشی برای ارتباط با ماشین، حتی بدون تکان دادن دهانتان است.

هدف تراشه N1 ثبت و تحریک جرقه‌های الکتریکی در داخل مغز است. همچنین می‌توانید مهارت‌های مختلف را با استفاده از یک برنامه اختصاصی بیاموزید.

نورالینک

هنوز مشخص نیست برای انتقال اطلاعات از بلوتوث یا تکنولوژی دیگری استفاده می‌شود اما قطعاً یک فناوری بیسیم است.

کاربرد نورالینک

 Neuralink می‌تواند برای درمان آسیب مغزی استفاده شود. همچنین می‌تواند رابط مغز انسان با فناوری باشد. بدین معنا که افراد فلج به‌راحتی می‌توانند با تلفن و رایانه خود، مستقیماً از طریق مغزشان کار کنند. هدف اصلی این فناوری کمک به افراد برای برقراری ارتباط از طریق پیام‌های صوتی و متنی است. البته نورالینک به این محدود نمی‌شود. می‌توان از آن برای کشیدن تصویر، عکاسی و انجام فعالیت‌های دیگر هم استفاده کرد.

نورالینک

نورالینک یا متاورس

2021 سال پیشرفت متاورس بود با اینحال ایلان ماسک عنوان می‌کند که در مقایسه نورالینک و متاورس، نورالینک بهتر است. او معتقد است که رابط‌های پیچیده مغزی و چیپ ایمپلنت نورالینک و نه متاورس مبتنی بر واقعیت مجازی مارک زاکربرگ می‌تواند به‌زودی انسان‌ها را «به‌طور کامل در واقعیت مجازی» قرار دهد. به گفته ایلان ماسک، هدف نورالینک افزایش سرعت انتقال داده‌ها از مغز انسان به ماشین است.

اما از دیگرسو، بسیاری از افراد باهوش جهان، متاورس را گامی برای فراتر بردن جهان می‌دانند. به نظر می‌رسد در چند ماه آینده متاورس به واقعیت تبدیل شده و مردم می‌توانند آن را با چشمان خود ببینند. در میان این هیاهوها، چند شرکت بزرگ مثل فیس‌بوک و مایکروسافت به همراه سایر استارت‌آپ‌ها برنامه‌های واقعی برای بهبود زندگی روزمره از طریق فناوری مدرن و متاورس دارند.

گفته می‌شود مزیت اصلی متاورس آرامش است. با استفاده از این فناوری جابجایی همه‌چیز به‌صورت مجازی امکان‌پذیر شده و نیازی به سفر انسان‌ها نیست. رفت‌وآمدهای غیرضروری حذف و درنتیجه آلودگی محیطی کاهش می‌یابد.

در حوزه مقایسه متاورس و نورالینک، ایلان ماسک مخالفت خود را با اکوسیستم‌های متاورس وب3 اعلام کرده و گفته‌ها را ترفندهای بازاریابی و غیرواقعی می‌داند. به گزارش کوین‌تلگراف او پیش‌ازاین اعلام کرده بود بااینکه روند محبوبیت وب 3 و متاورس چشمگیر است اما هنوز اعتقادی به آن‌ها ندارد. وقتی از او نظرش را در مورد اکولوژی متاورس پرسیدند گفت آینده‌ای را نمی‌بیند که در آن مردم در طول روز صفحه نمایشی روی چشمان خود قرار دهند. ماسک اضافه کرد حتی اگر بسیاری از مردم به متاورس اعتقاد داشته باشند او این اعتقاد را ندارد.

در نهایت

ایلان ماسک معتقد است شرکت فناوری اعصاب او، Neuralink، قادر است محیط بهتری را برای مردم فراهم کند تا به‌طور کامل در واقعیت مجازی غوطه‌ور شوند. ماسک خاطرنشان کرد: در درازمدت، یک نورالینک پیشرفته می‌تواند شما را کاملاً در واقعیت مجازی قرار دهد.

نورالینک بر توسعه ایمپلنت‌های مغزی در انسان برای کمک به بازیابی و بهبود برخی از قابلیت‌های فیزیکی با کمک رایانه متمرکز است.

اوایل ماه می 2021، ماسک اعلام کرد «نورالینک روی میمون‌ها به‌خوبی کار می‌کند و ما آزمایش‌های زیادی انجام داده و فقط تأیید می‌کنیم که بسیار ایمن و قابل‌اعتماد است. نورالینک را می‌توان با خیال راحت از روی مغز برداشت».

در همین حال، ماسک در طول بحث در مورد روندهای فناوری، به‌ویژه در مورد واقعیت مجازی (VR) و متاورس، خاطرنشان کرد که آینده‌ای را تصور نمی‌کند که در آن مردم دنیای فیزیکی را با واقعیت مجازی مبادله کنند.

او بر اساس تجربه‌اش گفت که هدست‌های واقعیت مجازی هنگام انجام بازی‌های ویدیویی باعث ایجاد بیماری حرکتی می‌شوند.

به نظر می‌رسد دلیل بی‌تفاوتی ماسک نسبت به متاورس، نداشتن دلیلی قانع‌کننده برای آن باشد. او به طنز گفته است. وی افزود:

من کسی را سراغ نداردم که تمام روز یک صفحه نمایشگر روی صورت خود بگذارد و نخواهد آن را کنار بگذارد

ایلان ماسک

او گفت شاید برای درک این فناوری پیر شده است اما درحال‌حاضر دلیل قانع‌کننده‌ای برای استفاده از آن نمی‌بیند. او همچنین به یاد می‌آورد که در کودکی به او توصیه می‌کردند که خیلی نزدیک تلویزیون ننشیند.

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا بیت کوین خود را خرید کنید

نورالینک چیست در یک نگاه

نورالینک یکی از فناوری‌های نسل جدید است که روی ارتباط مغز انسان با ماشین و کامپیوتر کار می‌کند. این دستگاه به‌صورت یک چیپ الکترونیکی است که در داخل جمجمه کاشته می‌شود و می‌تواند سیگنال‌های مغزی را جمع‌آوری و تحلیل نماید. گفته می‌شود در صورت به‌کارگیری این فناوری در مغز انسان، می‌توان بیماری‌هایی نظیر آلزایمر و پارکینسون یا مشکلاتی نظیر معلولیت‌ها را درمان کرد. حتی ایلان ماسک، صاحب این فناوری اعلام کرده که  Neuralinkمی‌تواند در وارد کردن انسان به دنیای مجازی، بهتر از متاورس اقدام کند. او گفته اعتقادی به استفاده از عینک‌های نمایشگر برای ورود به دنیای مجازی ندارد. با اینحال، با توجه به رشد سریع متاورس تنها گذر زمان نشان می‌دهد در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. برای دنبال کردن اخبار و مطالب جدید در این حوزه می‎توانید به سایت آکادمی کیوسک مراجعه کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای‌ها 1

هنوز امتیازی ثبت نشده

2 نظر
  1. محسن می گوید

    خوب‌‌بود

  2. محسن می گوید

    خوب‌‌بودایا‌تراشه‌مغز‌ربطی‌به‌رمزارز‌دارد

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.