منظور از حمله اسپوفینگ (Spoofing Attack) چیست؟

0

با وجود تمام سخت‌گیری‌هایی که برای ورود به برخی از بخش‌های بیمارستان وجود دارد، همچنان برخی از افراد به قانون‌شکنی عادت دارند و سعی می‌کنند به هر روشی وارد بخش آی سی یو یا سایر بخش‌ها شوند. حتی در برخی موارد نامه پزشکی را به عنوان گواهی ورود خود در اختیار افراد حراست قرار می‌دهند. البته ورود غیر قانونی افراد تنها به بخش‌هایی از بیمارستان‌ها منتهی نمی‌شود بلکه حتی در فضای دیجیتالی و رمز ارزها نیز افرادی هستند که به ورود غیر قانونی تمایل دارند. در واقع این افراد اطلاعات جعلی در اختیار سیستم مربوطه قرار می‌دهند تا از این طریق بتوانند به عنوان یک فرد مجاز وارد شوند، به این نوع عملکردها حمله اسپوفینگ می‌گویند. در ادامه بیشتر با این نوع حملات آشنا می‌شوید.

مطالعه بیشتر: بلاکچین چیست؟

بررسی مفهوم حمله اسپوفینگ

در امنیت سایبری جعل زمانی رخ می‌دهد که کلاهبرداران برای جلب اعتماد یک فرد وانمود می‌کنند که شخص یا شرکت دیگری هستند. انگیزه این عمل به طور معمول دسترسی به سیستم‌ها، سرقت داده‌ها، سرقت پول یا انتشار یک بدافزار خواهد بود. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

حمله اسپوفینگ یک اصطلاح گسترده رفتاری است که از یک مجرم سایبری برمی‌آید. به عبارت دیگر این مجرم سایبری خود را به عنوان یک فرد یا دستگاهی قابل اعتماد معرفی می‌کند تا شما را وادار به انجام کاری کند که برای هکرها مفید و برای خودتان مضر است.

هر زمانی که یک کلاهبردار آنلاین هویت خود را پشت اطلاعات دیگری پنهان کند، در واقع جعل رخ می‌دهد. این نوع از جعل می‌تواند برای طیف وسیعی از انواع کانال‌های ارتباطی اعمال شود و سطوح مختلفی از پیچیدگی‌های فنی را به وجود آورد.

مطالعه بیشتر: هش در بلاکچین

این نوع از حملات به طور معمول به عناصر فنی و اجتماعی خاصی نیاز دارند به طوری که کلاهبرداران بتوانند بر روی مسائل آسیب‌پذیر انسان‌ها تمرکز کنند.

طی این حملات اسپوفینگ مجرم سایبری با کمک ترس، طمع، عدم دانش فنی و سایر خطاهای انسانی قربانیان خود را از نظر روانی مورد تحریک و آزاد قرار می‌دهد تا به نتیجه دلخواه خود دست یابد. با این کار فرد جاعل می‌تواند به هدف مورد نظرش نزدیک شود، اطلاعات مهم سیستم‌ها یا دستگاه‌هایی را به سرقت برد.

مطالعه بیشتر: حمله دیداس

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا شیبای خود را خرید کنید

آشنایی با Spoofing Attack در بازار ارزهای دیجیتال

بازار ارزهای دیجیتال یکی از پرریسک‌ترین بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری حاضر است که به دلیل نوسانات قیمتی که دارد همیشه پرخطر خواهد بود. گذشته از این نوسانات دلهره‌آور، گاهی بازار رمز ارزها مورد سو استفاده افراد سودجویی قرار می‌گیرد که با سفارش‌های جعلی به دارایی کاربران دیگر دست‌درازی می‌کنند.

برای خرید شیبا اینو، خرید و فروش ترون، خریداری تتر، خرید بیت‌کوین در ایران و دیگر ارزهای دیجیتالی با کمترین میزان کارمزد می‌توانید از خدمات کیوسک استفاده کنید.

متاسفانه برخی از کاربران طمع‌کار یا نهنگ‌های حاضر در بازار ارزهای دیجیتال به دنبال کسب سود بیشتر هستند. در نتیجه تلاش می‌کنند از هر طریقی به سود خوبی دست یابند. بنابراین این افراد سود جو و طمع‌کار به طور غیر واقعی سفارش‌هایی را به ثبت می‌رسانند و سایر کاربران را فریب می‌دهند.

مطالعه بیشتر: حمله کانال جانبی

حمله اسپوفینگ در کمین است

این افراد طمع‌کار با رفتارهای جعلی خود تصورات و احساسات سایر کاربران حاضر در بازار رمز ارزها را تغییر می‌دهند. توجه داشته باشید بازار رمز ارزها بیش از هر بازار دیگری تحت تاثیر حملات اسپوفینگ قرار دارد و براساس این سفارشات غیر واقعی نوسانات بسیاری در بازار رمز ارزها ایجاد می‌شود.

به طور کلی حملات اسپوفینگ می‌توانند بیشتر تاثیر را بر روی قیمت‌های حاضر در بازار ارزهای دیجیتال داشته باشند زیرا کاربران با توجه به این قیمت‌ها افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا را پیش‌بینی می‌کنند و برای خرید یا فروش رمز ارز خود دست به کار می‌شوند. نمودارهای قیمت این بازار براساس حملات اسپوفینگ بالا و پایین می‌شود.

مطالعه بیشتر: حمله ربودن کلیپ بورد

آیا حمله اسپوفینگ جرم محسوب می‌شود؟

حمله اسپوفینگ در بسیاری از کشورهای برتر جهان نوعی عملکرد غیرقانونی محسوب می‌شود. می‌توان گفت کمیسیون تجارت کالا جهانی بر فعالیت‌های مالی نظارت کامل دارد و هر گونه فعالیتی  شبیه به Spoofing Attack را در بازارهای سرمایه‌گذاری غیر مجاز و غیر قانونی می‌داند.

سازمانی جهت رسیدگی و بررسی گزارش‌های تراکنش‌ها وجود دارد و طی هر دوره زمانی مشخص تراکنش بازارها را بررسی می‌کند. بنابراین اگر ثابت شود که سفارشی جعلی است و از روی عمد این سفارش جعلی به ثبت رسیده، پس موضوع اسپوفینگ مطرح می‌شود و مراجع قانونی برای رسیدگی به این گزارش دست به کار می‌شوند.

در نهایت طی تراکنش‌هایی که در بازار رمز ارزها انجام می‌شود، هر تراکنش جعلی که تنها با قصد لغو کردن به ثبت می‌رسد، جرم به حساب می‌آید. ناگفته نماند بررسی این عملیات‌ها و حملات جعل اسپوفینگ (Spoofing) به راحتی قابل تشخیص نخواهند بود مگر اینکه افراد سودجو به طور متوالی دست به چنین اقداماتی بزنند.

مطالعه بیشتر: شبکه همتا به همتا

تاثیرات اسپوفینگ در بازار رمز ارزها

حمله جعل یا حمله اسپوفینگ یکی از فعالیت‌های غیرقانونی و غیرمجاز در فضای رمز ارزها است که اثرات مخرب بسیاری به همراه دارد. از این رو می‌توان گفت این نوع حملات بر روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیرات منفی خواهند داشت.

شاید برایتان سوال شود که چطور یک سفارش جعلی و غیرواقعی می‌تواند بر روی بازار ارزهای دیجیتال تاثیر منفی داشته باشد؟به خاطر داشته باشید این حملات جعلی بر روی روند قیمت‌گذاری و همچنین جهت‌دهی به بازار رمز ارزها تاثیرگذار است و باعث تغییرات بسیاری می‌شود.

مطالعه بیشتر: جنسیس بلاک

تاثیرات مخرب حمله اسپوفینگ

البته این تغییرات قیمت و جهت بازار ارزهای دیجیتال شاید بر روی درصد و وضعیت عرضه و تقاضا تاثیرگذار نباشد.با این وجود، این امکان وجود دارد که سرمایه‌گذاران بزرگ و مطرح با کمک حمله جعل و با استفاده از تکنیک‌های این حملات اهداف مالی خود را پیش برند و در نتیجه باعث تغییرات کلی و چشمگیری در بازار ارزهای دیجیتال شوند.

با توجه به وجود چنین حملاتی، قانون‌گذاران مطرح جهانی بر روی موضوع حفظ ایمنی بازارهای مالی و جلوگیری از ایجاد این حملات تمرکز دارند و در رفع این حملات تمام تلاش خود را به کار می‌برند.

مطالعه بیشتر: رویکرد چند زنجیره‌ای

چهار نوع از متداول‌ترین حملات اسپوفینگ

این نوع از حملات کلاهبرداری به اشکال مختلفی قابل انجام خواهند بود. می‌توان گفت این حملات از مراحل ساده تا پیشرفته قابل انجام هستند و به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. در این بخش 9 مورد از متداول‌ترین انواع حملات اسپوفینگ یا جعل را به طور خلاصه برای شما توضیح می‌دهیم.

اسپوفینگ ایمیل

در میان این حملات جعل کاربردی، جعل ایمیل زمانی رخ می‌دهد که فرستنده به نرم‌افزار مشتریان دسترسی پیدا کند. از طریق جعل آدرس فرستنده واقعی به اطلاعات مشتریان و گیرندگان دست‌درازی کند. گیرندگان ایمیل به طور معمول متوجه این فرستنده جعلی نمی‌شوند مگر اینکه ایمیل را به طور کامل بررسی کنند.

مطالعه بیشتر: رپد توکن

در صورتی که نام یکی از فرستندگان مورد نظر خود را مشاهده کنند، به طور حتم اعتمادشان جلب می‌شود. در اغلب موارد، ایمیل‌های جعلی درخواست انتقال پول یا اجازه دسترسی به یک سیستم را دارند. علاوه بر این، گاهی اوقات حاوی پیوست‌هایی هستند که هنگام باز شدن، یک بد افزار را بر روی دستگاه نصب می‌کنند.

این بدافزارها همانند ویروس عمل می‌کنند. در برخی موارد این بدافزارها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که از آلوده کردن رایانه شما فراتر می‌روند و به کل شبکه شما سرایت می‌کنند. جعل ایمیل به مهندسی و اطلاعات فنی و تخصصی زیادی نیاز دارد.

مطالعه بیشتر: کریپتوگرافی چیست؟

اسپوفینگ آی پی

در حالی که جعل ایمیل بر روی کاربر متمرکز است، جعل آی پی به طور عمده یک شبکه را هدف قرار می‌دهد. جعل آی پی شامل یک مهاجم است که سعی دارد با ارسال پیام‌هایی با آدرس آی پی جعلی به طور غیر مجاز به یک سیستم دسترسی یابد.

بنابراین این طور به نظر می‌رسد که پیام مورد نظر از یک منبع قابل اعتماد یا حتی رایانه داخلی ارسال شده است. مجرمان سایبری با گرفتن آدرس آی پی میزبان قانونی و جعل سرفصل‌های ایمیل‌ها ثابت می‌کنند از رایانه اصلی و قابل اعتماد سرچشمه می‌گیرند.

حملات جعل آی پی را باید خیلی زود تشخیص داد زیرا با ادامه یافتن این حملات، کل شبکه آفلاین می‌شود.

مطالعه بیشتر: دارایی مصنوعی

حمله اسپوفینگ به آی پی

اسپوفینگ وب سایت

جعل وب سایت جعل URL نیز نام دارد. زمانی که کلاهبرداران یک وب سایت تقلبی را شبیه به یک وب سایت قانونی نشان می‌دهند، جعل وب سایت رخ می‌دهد. وب سایت جعلی دارای یک صفحه ورود، لوگوهای دزدیده شده و برندهای مشهور است که حتی یک URL جعلی را در نگاه اول صحیح نشان می‌دهد.

هکرها این وب‌ سایت‌ها را می‌سازند تا جزئیات ورود شما را بدزدند و بدافزاری را روی رایانه شما نصب کنند. اغلب جعل وب سایت با جعل ایمیل همراه است. برای مثال کلاهبرداران ایمیلی حاوی یک لینک به وب سایت جعلی برای شما ارسال می‌کنند.

اسپوفینگ تلفن و گیرنده تماس

اسپوفینگ گیرنده تماس که اسپوفینگ تلفن نامیده می‌شود زمانی رخ می‌دهد که کلاهبرداران به طور عمده اطلاعات ارسال شده به گیرنده تماس شما را جعل می‌کنند تا هویت واقعی خود را نشان ندهند.

این افراد اسپوفینگ تلفن را انجام می‌دهند. زیرا شما اگر یک شماره محلی را به جای شماره‌ای ناشناس مشاهده کنید، به طور حتم راحت‌تر تلفن خود را پاسخ می‌دهید.

مطالعه بیشتر: گس اتریوم چیست؟

روش‌های تشخیص حمله اسپوفینگ

در بسیاری از موارد شناسایی و پیشگیری از حمله اسپوفینگ با دقت و آگاهی امکان‌پذیر و حتی آسان خواهد بود. برای بسیاری از کاربران سوال می‌شود که به روشی می‌توانند این نوع حمله جعل را شناسایی کنند و آن را تشخیص دهند؟

البته تشخیص این نوع حملات به نوع آنها بستگی دارد. برای مثال هر یک از روش‌های کلاهبرداری مسیر مشخصی دارند که از طرق مختلفی می‌توان آنها را تشخیص داد. در صورت تشخیص هر گونه حمله اسپوفینگ باید دکمه حذف یا برگشت را بزنید. مرورگر خود را بلافاصله ببندید و از گیت مورد نظر عبور نکنید.

در نظر داشته باشید جعل وب سایت، تلفن، ایمیل و سایر انواع حملات جعل به روش‌های مختلفی قابل شناسایی و تشخیص هستند.

برای مثال وب‌سایتی امن است که گواهی SSL را داشته و از مراجع صدور سازمانی مدرکی دریافت کرده باشد. فراموش نکنید هیچ چیز آنلاین، دیجیتالی و اینترنتی 100 درصد امن نخواهد بود.

مطالعه بیشتر: محدویت‌های بلاکچین

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا فانتوم خود را خرید کنید

روش‌های جلوگیری از حمله اسپوفینگ Spoofing Attack

در صورتی که تمام نکات ایمنی آنلاین را مورد توجه خود قرار دهید، به طور حتم قرار گرفتن در معرض حملات اسپوفینگ به حداقل می‌رسد. از کلیک کردن بر روی لینک‌ها یا باز کردن فایل‌های ضمیمه شده ناآشنا خودداری کنید زیرا این لینک‌ها  و فایل‌ها می‌توانند حاوی بدافزار یا ویروس باشند.

با این کار از آلودگی دستگاه خود جلوگیری می‌کنید. بدین ترتیب هر زمانی که شک و تردید داشتید، از انجام هر حرکتی اجتناب کنید. به ایمیل‌ها و تماس‌های فرستنده ناشناس پاسخ ندهید. زیرا این کار ارتباط با یک کلاهبردار خطرناک را ممکن می‌کند و باعث می‌شود پیام‌های ناخواسته بیشتری دریافت کنید.

با تنظیم کردن احراز هویت دو عاملی یک لایه امنیتی دیگر به فرآیند احراز هویت سیستم خود اضافه کنید تا مهاجمان نتوانند به دستگاه یا حساب آنلاین شما دسترسی پیدا کنند. در ضمن بهتر است از رمزهای عبور قوی استفاده کنید که حدس زدن آنها برای مهاجمان سخت و حتی غیر ممکن باشد.

مطالعه بیشتر: فورک در بلاچین چیست؟

حمله اسپوفینگ خطرناک است

سخن آخر

همان‌طور که در این مقاله گفتیم، حمله اسپوفینگ به امنیت سایبری مرتبط است و زمانی رخ می‌دهد که شخصی یا شرکتی وانمود کند شخص یا سازمان دیگری است تا بتواند اعتماد سایرین را به سمت خود جلب کند. به سیستم‌های آنها دسترسی یابد، داده‌ها را به سرقت برد، پول بدزدد یا بدافزاری را منتشر کند.

در نظر داشته باشید، این نوع حملات جعل انواع مختلفی دارند که در بازار ارزهای دیجیتال نیز با ثبت سفارشات غیر واقعی و البته نادرست سایر کاربران را فریب می‌دهند. بدین ترتیب می‌توان گفت حملات اسپوفینگ در انواع اشکال قابل مشاهده هستند که به روش‌های مختلفی می‌توانند از آنها جلوگیری کرد.

برای دنبال کردن آخرین اخبار ارزهای دیجیتال و آگاهی از قیمت شیبا اینو، قیمت ترون، قیمت دوج کوین امروز، قیمت بیت‌کوین و دیگر رمز ارزها با صرافی کیوسک مشورت کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.