شبکه همتا به همتا و مبادلات بی واسطه!

آشنایی با مفهوم شبکه همتا به همتا

0

شبکه همتا به همتا یا شبکه نظیر به نظیر (P2P) به مبادله مستقیم برخی دارایی‌ها مانند ارز دیجیتال می‌پردازد. در این شبکه طرفین معامله، بدون دخالت یک مقام مرکزی تبادل خود را انجام می‌دهند.

این نوع مبادله ارز در شبکه نظیر به نظیر هدف اصلی ایجاد بیت کوین، پرکاربردترین ارز دیجیتال بود. مبادلات ارز دیجیتال P2P می‌تواند حریم خصوصی بیشتری نسبت به معاملات آنلاین سنتی ارائه دهد.

برای توسعه اطلاعات خود در زمینه شبکه همتا به همتا، با مقاله امروز آکادمی کیوسک همراه باشید. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)


شبکه همتا به همتا چیست؟


در علوم کامپیوتر، شبکه همتا به همتا (P2P) به گروهی از دستگاه‌ها گفته می‌شود که به طور جمعی فایل‌ها را ذخیره و به اشتراک می‌گذارند. هر شرکت‌کننده (گره) به عنوان یک همتای فردی عمل می‌کند. به طور معمول، همه گره‌ها دارای قدرت برابر هستند و وظایف یکسانی را انجام می‌دهند.

مطالعه بیشتر: بلاکچین چیست؟

در فناوری مالی، اصطلاح همتا به همتا معمولا به مبادله ارزهای رمزنگاری‌شده یا دارایی‌های دیجیتالی که از طریق یک شبکه توزیع شده‌اند، اشاره دارد. یک پلت‌فرم P2P به خریداران و فروشندگان اجازه می‌دهد بدون نیاز به واسطه معاملات را انجام دهند. در برخی موارد، وب‌سایت‌ها همچنین ممکن است یک محیط P2P ایجاد کنند که وام‌دهندگان و وام‌گیرندگان را به هم متصل می‌کند.

معماری P2P می‌تواند برای موارد مختلف استفاده مناسب باشد، اما در دهه 1990 هنگامی که اولین برنامه‌های اشتراک فایل ایجاد شد محبوبیت خاصی پیدا کرد. امروزه شبکه‌های P2P هسته اصلی اکثر ارزهای رمزنگاری‌شده هستند و بخش بزرگی از صنعت بلاک‌چین را تشکیل می‌دهند. با این حال، آنها همچنین در سایر برنامه‌های محاسباتی توزیع‌شده، از جمله موتورهای جستجوی وب، سیستم‌عامل‌های پخش، بازارهای آنلاین و پروتکل وب سیستم فایل بین سیاره‌ای یا همان سیستم توزیع فایل همتا به همتا (IPFS) استفاده می‌کنند.

کیوسک سایت معتبر خرید و فروش ترون و دیگر ارزهای دیجیتال است. با استفاده از خدمات این مجموعه می‌توانید برای خرید آسان رمز ارزها اقدام کنید.

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا دای خود را خرید کنید

آشنایی با مفهوم همتا به همتا


در یک شبکه همتا به همتا، هر کاربر از نظر تئوری مالک بخشی از شبکه و مشارکت کننده در آن است. از این نوع شبکه می‌‌توان تقریبا برای هر نوع اطلاعات یا اشتراک فایل استفاده کرد. یکی از اولین استفاده‌های جمعی از شبکه دیجیتال همتا به همتا، سرویس اشتراک موسیقی نپستر (Napster) بود که اکنون منقرض شده است.

مطالعه بیشتر: دارایی مصنوعی

اما در مورد ارزها، شبکه نظیر به نظیر به مبادله ارزهای رمزنگاری‌شده، به ویژه بیت کوین، اشاره دارد که با هدف انجام معاملات ناشناس ایجاد شده است و نیازی به پردازش توسط یک موسسه مالی ندارد. این امر مستلزم استفاده از رمزگذاری و ایجاد فناوری بلاکچین (Blockchain) است تا دو طرف بتوانند بدون نیاز به شخص ثالث مورد اعتماد تراکنش را انجام دهند. یک بلاکچین می‌تواند به طرفداران P2P مزیت امنیتی قابل توجهی را ارائه دهد.

با تراکنش‌های ثبت‌شده در شبکه، بازنویسی یا جعل معاملات در یک صرافی ارز رمزنگاری‌شده بسیار دشوار است. حتی از لحاظ محاسباتی تقریبا غیر عملی است.

مطالعه بیشتر: حمله سوییپر


این سیستم چگونه کار می‌کند؟


در اصل یک شبکه همتا به همتا توسط کاربران مدیریت می‌شود. معمولا شبکه‌های P2P هیچ سرور مرکزی ندارند، زیرا هر گره یک کپی از فایل‌ها را در اختیار دارد. این کپی هم به عنوان سرویس‌گیرنده و هم به عنوان سرور برای گره‌های دیگر عمل می‌کند. بنابراین، هر گره می‌تواند فایل‌ها را از گره‌های دیگر بارگیری (دانلود) کرده یا فایل‌ها را در آنها بارگذاری (آپلود) کند. این همان چیزی است که شبکه‌های P2P را از سیستم‌های گیرنده سنتی که در آنها دستگاه‌های سرویس‌گیرنده فایل‌ها را از یک سرور متمرکز بارگیری می‌کنند، متمایز می‌کند.

مطالعه بیشتر: بایننس بریج

در شبکه همتا به همتا، دستگاه‌های متصل فایل‌هایی را که در هارد دیسک‌های خود ذخیره شده‌اند به اشتراک می‌گذارند. با استفاده از نرم افزارهای کاربردی، کاربران می‌توانند اقدام به یافتن و بارگیری فایل‌های مورد نیازشان کنند. هنگامی که کاربر یک فایل معین را بارگیری کرد، می‌تواند به عنوان منبع از آن فایل استفاده کند.

به عبارت دیگر، هنگامی که یک گره به عنوان مشتری عمل می‌کند، فایل‌ها را از سایر گره‌های شبکه بارگیری می‌کند. اما هنگامی که به عنوان سرور کار می‌کند، تبدیل به منبعی می‌شود که سایر گره‌ها می‌توانند فایل‌ها را از آن بارگیری کنند. در واقعیت هر دو عملکرد را می‌توان همزمان اجرا کرد.

از آنجا که هر گره فایل‌ها را ذخیره، ارسال و دریافت می‌کند، شبکه‌های P2P سریع‌تر و کارآمدتر می‌شوند زیرا تعداد کاربران آنها بیشتر می‌شود. همچنین معماری شبکه همتا به همتا آن را در برابر حملات سایبری بسیار مقاوم می‌کند.

مطالعه بیشتر: گس اتریوم چیست؟

انواع شبکه همتا به همتا


انواع شبکه همتا به همتا


ما ممکن است سیستم‌های همتا به همتا را بر اساس معماری آنها طبقه‌بندی کنیم. سه نوع اصلی شبکه‌های P2P بدون ساختار، ساختاریافته و ترکیبی نامیده می‌شوند.

مطالعه بیشتر: ساید چین

همتا به همتا بدون ساختار

شبکه همتا به همتا بدون ساختار هیچ سازمان‌دهی خاصی از گره‌ها را ارائه نمی‌دهند. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. این سیستم‌ها در برابر فعالیت زیاد به عنوان مثال، چندین گره که به طور همزمان به شبکه متصل می‌شوند و از شبکه خارج می‌شوند، قوی عمل می‌کنند.

اگرچه ساخت این نوع از شبکه همتا به همتا آسان‌تر است اما شبکه‌های P2P بدون ساختار ممکن است به CPU و حافظه بیشتری نیاز داشته باشند زیرا درخواست‌های ارسالی برای این شبکه متعدد هستند.

مطالعه بیشتر: مورتورهای جستجوی مبتنی بر بلاکچین

همتا به همتا ساختاریافته

در مقابل، شبکه‌های ساختار یافته P2P معماری سازمان یافته‌ای را ارائه می‌کند که به گره‌ها اجازه می‌دهد به طور کارآمد فایل‌ها را جستجو کنند، حتی اگر محتوا به طور گسترده در دسترس نباشد. در بیشتر موارد، این اطلاعات با استفاده از توابع هش (قدرت محسباتی شبکه) که جستجوی پایگاه داده را آسان می‌کند، به دست می‌آید.

در حالی که شبکه‌های ساختار یافته ممکن است کارآمدتر باشند، اما تمایل به ارائه سطوح بالاتری از تمرکز دارند و معمولا به هزینه راه‌اندازی و نگهداری بیشتری نیاز دارند.

همتا به همتا ترکیبی

شبکه همتا به همتا ترکیبی، مدل معمولی سرویس‌گیرنده را با برخی از جنبه‌های معماری همتا به همتا ترکیب می‌کند. به عنوان مثال، ممکن است یک سرور مرکزی طراحی شود که ارتباط بین همسالان را تسهیل کند.

در مقایسه با دو نوع دیگر، مدل‌های ترکیبی تمایل به ارائه عملکرد کلی بهبودیافته دارند. آنها معمولا برخی از مزایای اصلی هر رویکرد را با هم ترکیب می‌کنند و به طور قابل توجهی کارآیی و تمرکززدایی را همزمان به دست می‌آورند.

مطالعه بیشتر: محدویت‌های بلاکچین


همتا به همتا و صرافی‌های متمرکز


در معاملات ارز دیجیتال در شبکه همتا به همتا نیازی به احراز هویت افراد درگیر در تبادل نیست، بنابراین از حریم خصوصی همه محافظت می‌شود. اکثر مبادلات P2P اجازه می‌دهند که ارزهای رمزنگاری‌شده با پول نقد یا سایر مبادلات که از حفظ حریم خصوصی افراد حمایت می‌کند، خریداری شود.

مطالعه بیشتر: فورک در بلاچین چیست؟

با این حال، همه مبادلات ارزهای رمزنگاری‌شده واقعا همتا به همتا نیستند. بسیاری از آنها مبادلات متمرکز و تابع مقررات کشورهایی است که معامله‌گران در آن زندگی می‌کنند. این بدان معناست که برخی اوقات دولت‌ها از صرافی‌ها می‌خواهند تا اطلاعات مربوط به هویت و معاملات کاربران را جمع‌آوری کنند، در نتیجه حریم خصوصی که رمز ارزهایی مثل بیت کوین در نظر داشتند، از بین می‌رود.

طرفداران حفظ حریم خصوصی می‌دانند که چگونه مبادلات ارزی شبکه همتا به همتا به افراد اجازه می‌دهد بدون دخالت دولت معامله کنند، با این حال عدم شفافیت در ارزهای مجازی ممکن است به افراد و گروه‌هایی که در فعالیت‌های غیرقانونی مشغول هستند، اجازه دهد تا بدون شناسایی یا نظارت، پولشویی کنند.

مطالعه بیشتر: تفاوت دیتابیس و بلاکچین

نقش شبکه همتا به همتا در بلاکچین


نقش این شبکه در بلاکچین


در مراحل اولیه ساخت بیت کوین، ساتوشی ناکاموتو آن را به عنوان سیستم نقدی الکترونیکی نظیر به نظیر تعریف کرد. بیت کوین به عنوان یک شکل دیجیتالی از پول ایجاد شد. می‌توان آن را از طریق یک شبکه P2P، که یک دفتر توزیع شده به نام بلاکچین را مدیریت می‌کند از یک کاربر به کاربر دیگر منتقل کرد.

مطالعه بیشتر: پل بلاکچین

در این زمینه، معماری P2P که ذات آن از فناوری بلاکچین است این امکان را می‌دهد که بیت کوین و سایر ارزهای رمزنگاری‌شده در سراسر جهان بدون نیاز به واسطه و هیچ سرور مرکزی منتقل شوند. همچنین، هر کسی می‌تواند در صورت تمایل به مشارکت در فرایند تایید و اعتبار بلوک‌ها، یک گره بیت کوین راه‌اندازی کند.

بنابراین، هیچ بانکی در شبکه بیت کوین تراکنش یا ثبت معاملات را انجام نمی‌دهد. در عوض بلاک‌چین به عنوان یک دفتر کل دیجیتال عمل کرده و همه فعالیت‌ها را به صورت عمومی ثبت می‌کند. در واقع هر گره یک نسخه از بلاکچین را در اختیار دارد و آن را با سایر گره‌ها مقایسه می‌کند تا از صحت داده‌ها اطمینان حاصل شود. این شبکه به سرعت هرگونه فعالیت مخرب یا نادرستی را رد می‌کند.

قیمت شیبا اینو امروز،‌ قیمت ترون امروز، قیمت لحظه‌ای اتریوم، قیمت لایت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را می‌توانید در صرافی کیوسک ببینید.


مزایا و معایب سیستم همتا به همتا


شبکه همتا به همتا ویژگی‌های خاصی دارد که می‌توان برخی از آنها را به عنوان مزیت در نظر گرفت و برخی دیگر را جزیی از معایب دانست.

مزایا شبکه همتا به همتا

شبکه همتا به همتا بلاکچین مزایای بسیاری دارد. از جمله مهم‌ترین آنها این است که شبکه‌های P2P امنیت بیشتری نسبت به سرویس‌گیرنده سنتی ارائه می‌دهند. توزیع بلاکچین‌ها بر روی تعداد زیادی گره، آنها را تقریبا در برابر حملات محروم‌سازی از سرویس (Denial-of-Service (DoS)) که سیستم‌های متعددی را درگیر می‌کند، مصون می‌دارد.

از آنجا که اکثریت گره‌ها قبل از افزودن داده‌ها به بلاکچین باید اجماع داشته باشند، تقریبا برای مهاجم امکان تغییر داده‌ها وجود ندارد. این امر به ویژه در مورد شبکه‌های بزرگ مانند شبکه بیت کوین صادق است. بلاک چین‌های کوچک‌تر مستعد حملات هستند زیرا یک فرد یا گروه می‌تواند در نهایت بر اکثریت گره‌ها کنترل پیدا کند.

در نتیجه، شبکه توزیع شده همتا به همتا که با اکثریت الزامات اجماع همراه شده است به بلاکچین‌ها سطح به نسبت بالایی از مقاومت در برابر فعالیت‌های مخرب می‌دهد.

شبکه همتا به همتا، بلاکچین را در برابر سانسور مقامات مرکزی مقاوم می‌کند. بر خلاف حساب‌های بانکی استاندارد، کیف پول‌های رمزنگاری‌شده نمی‌توانند توسط دولت فریز یا تخلیه شوند.

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا سندباکس خود را خرید کنید

معایب این شبکه

با وجود مزایای فراوان، استفاده از شبکه همتا به همتا در بلاکچین محدودیت‌های خاصی نیز دارد.

از آنجا که دفتر کل توزیع شده باید به جای یک سرور مرکزی در هر گره به‌روز شود، افزودن تراکنش‌ها به یک بلاکچین نیاز به مقدار زیادی قدرت محاسباتی دارد. در حالی که این باعث افزایش امنیت می‌شود، کارایی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و این یکی از موانع اصلی در مورد مقیاس‌پذیری است. با این وجود، رمزنگاران و توسعه‌دهندگان بلاکچین در حال بررسی گزینه‌هایی هستند که ممکن است به عنوان راه حل‌های مقیاس‌بندی مورد استفاده قرار گیرند.

محدودیت احتمالی دیگر مربوط به حملاتی است که امکان دارد در طول رویدادهای هارد فورک و ایجاد سکه جدید، ایجاد شود. از آنجا که اکثر بلاک‌چین‌ها غیرمتمرکز و منبع‌باز هستند، گروه‌های گره آزادند که کد را کپی کنند و تغییر دهند، از زنجیره اصلی جدا و یک شبکه موازی جدید ایجاد کنند. هارد فورک‌ها کاملا طبیعی هستند و به تنهایی تهدیدی به شمار نمی‌روند. اما اگر برخی از روش‌های امنیتی به درستی مورد استفاده قرار نگیرند، ممکن است هر دو زنجیره در برابر حملات «دوبار خرج کردن» آسیب‌پذیر شوند. علاوه بر این، کنترل و تنظیم ماهیت شبکه‌های P2P نسبتا دشوار است.

مزایا و معایب شبکه همتا به همتا


جمع‌بندی


شبکه همتا به همتا را می‌توان به روش‌های مختلف توسعه داد و از آن استفاده کرد. سیستم‌های P2P علاوه بر مفید بودن در فناوری بلاک‌چین می‌توانند به سایر برنامه‌های محاسباتی اعم از شبکه‌های اشتراک فایل تا پلتفرم‌های تجاری خدمت کنند.

سپاسگزاریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. اگر در مورد شبکه همتا به همتا اطلاعات نوینی دارید با ما به اشتراک بگذارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.