ارز مجازی چیست؟ و چه تفاوتی با ارز دیجیتال دارد؟

معرفی و بررسی ارز مجازی

1

به اطرافتان نگاه کنید؛ بیشتر روابط از طریق صفحات اجتماعی مجازی شکل می‌گیرند و خیلی از کارها نیز به صورت غیرحضوری انجام می‌شوند. به این سیستمی که نیازی به حضور فیزیکی ندارد، مجازی گفته می‌شود. مجازی بودن تنها به روابط و مشاغل مرتبط نیست، بلکه به موضوعات مالی نیز ارتباط دارد. برای مثال ارز مجازی یکی از راه‌حل‌های موجود برای حل مسائل مالی است. اما مفهوم اصلی ارز مجازی چیست؟ (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

شاید فکر کنید منظور از ارز مجازی این است که به طور غیرفیزیکی و غیرحضوری مبلغی را پرداخت کنید یا به پولی که حضور فیزیکی ندارد، ارز مجازی گفته می‌شود. اما موضوع به همین‌جا ختم نمی‌شود. ارز مجازی دنیای پیچیده و پیشرفته‌ای دارد که در این مقاله، کیوسک آکادمی سعی دارد به زبان ساده و به طور خلاصه در مورد دنیای ارزهای مجازی توضیح دهد.

مطالعه بیشتر: نهنگ‌ ارز دیجیتال

ارز مجازی چیست؟

آیا میدانید ارز دیجیتال چیست؟ بدون‌شک شاید فکر کنید ارز مجازی و ارز دیجیتال یکسان است و تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. اما این‌گونه نیست. می‌توان گفت ارز مجازی یکی از زیرشاخه‌های ارز دیجیتال محسوب می‌شود. به طور کلی ارز مجازی، نوعی ارز دیجیتال بی‌پایه و اساس است. این ارز توسط بانک مرکزی صادر نشده و نظارتی بر روی آن وجود ندارد.

منظور از بی‌پایه و اساس بودن ارز مجازی چیست؟ بعضی از ارزهای دیجیتال همانند بیت کوین یا لایت کوین، بدون هیچ اساس خاصی دچار روند صعودی می‌شوند و از هیچ قانون خاصی نیز پیروی نمی‌کنند. در نتیجه می‌توان گفت ارزهای مجازی هیچ پایه و اساس مشخصی ندارند. همان‌طور که می‌دانید تمامی ارزهای مجازی به کمک انواع نرم‌افزارها و برنامه‌های تعیین‌شده و به شکل دیجیتالی ذخیره می‌شوند.

در ضمن ارزهای مجازی به صورت دیجیتال مورد معامله قرار می‌گیرند. این نکته نیز حائز اهمیت است که ارزهای مجازی توسط گروه‌های خصوصی تولید و صادر می‌شوند. بنابراین مورد استفاده کاربران به‌خصوصی قرار می‌‌گیرند. اما متاسفانه سیستم امنیتی خوبی برای این ارزها تعبیه نشده است. در واقع امنیت ارزهای مجازی یکی از حیاتی‌ترین نگرانی‌ها به حساب می‌آید.

مطالعه بیشتر: فاست ارز دیجیتال

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا پپ خود را خرید کنید

مفهوم اصلی ارز مجازی چیست؟

پیش از این نیز گفتیم، ارزهای مجازی نوعی ارز دیجیتال به حساب می‌آیند. به طور کلی ارزهای مجازی توسط یک گروه و حزب خصوصی روی کار آمد و به صورت آنلاین استفاده شد. به عبارت دیگر ارزهای مجازی کم‌کم جای پول‌های کاغذی را می‌گیرند. در نظر داشته باشید، به طور کلی ارز مجازی با ارزهای دیجیتالی که توسط بانک مرکزی صادر می‌شوند، متفاوت است.

ارز مجازی چیست؟ این ارز در سال 2021 توسط بانک مرکزی اروپا برای اولین بار روی کار آمد. در واقع ارزهای مجازی به وجود آمدند تا ارزهای دیجیتال را دسته‌بندی کنند. برای مثال گروهی از بازیکنان یک بازی آنلاین و دسته‌جمعی، می‌توانستند طی پیش بردن مراحل بازی، سکه دریافت کنند و با کمک این سکه‌ها محصولات مورد نیاز خود را بخرند.

مطالعه بیشتر: آلت کوین چیست؟

ارز مجازی چیست و چگونه روی کار آمد

گاهی بعضی از این محصولات قفل است. در نتیجه بازیکن قبل از اتمام تمامی مراحل بازی به این کالاها دسترسی ندارد. بنابراین بازیکنان با پرداخت ارز مجازی درون برنامه‌ای خود می‌توانند از سایر بازیکنانی که مراحل را به پایان رسانده‌اند کالا مورد نظر خود را خریداری کنند. پس اولین کاربرد ارز مجازی در انواع بازی‌های مجازی یا مبادلات درون برنامه‌ای بود.

مطالعه بیشتر: خرید و فروش ارز دیجیتال در ایران

چند نوع ارز مجازی داریم؟

منظور از انواع مختلف ارز مجازی چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت، از آنجاییکه ارز مجازی براساس هیچ پایه و اصول مشخصی به وجود نیامده است، بنابراین مورد استقبال توسعه‌دهندگان بسیاری قرار گرفت. اما این توسعه‌دهندگان با اهداف مختلفی از ارزهای مجازی استفاده کردند. همین امر سبب شد انواع مختلفی از این ارزهای مجازی روی کار آید. در ادامه به 2 مورد از ارزهای مجازی اشاره می‌کنیم:

ارز مجازی متمرکز

به ارزهای مجازی که توسط یک سیستم یا گروه خاص کنترل می‌شوند ارز مجازی متمرکز گفته می‌شود. در این صورت نمی‌توان یک ارز مجازی را به پول فیات تبدیل کرد. به زبان ساده‌تر سکه‌های مجازی درون بازی کلش آف کلنز شما را نمی‌توانید به ریال ایران تبدیل کرد. این نوع از ارزهایی که به طور دائم مجازی باقی می‌مانند و طی یک سری قوانین و اهداف خاص روی کار آمده‌اند ارز مجازی متمرکز گفته می‌شود.

به خاطر داشته باشید، مهم‌ترین نوع ارزهای مجازی متمرکز، در بازی‌ها کاربرد دارند. این ارزهای مجازی را می‌توان در محیط بازی به کار برد اما نمی‌توان آنها را به پول نقد تبدیل کرد. یکی دیگر از ارزهای مجازی خریداری مایل‌های خطوط هوایی است. این مایل‌های هوایی نیز همانند سرمایه‌ای هستند که هرگز به پول تبدیل نمی‌شوند. با خریداری مایل‌های هوایی تنها می‌توان این مایل‌ها را با سایر مایل‌های خطوط هوایی مبادله کرد.

مطالعه بیشتر: نحوۀ پرداخت با ارز دیجیتال

ارز مجازی غیرمتمرکز

ارزهای مجازی غیرمتمرکز توسط هیچ ارگان یا سازمان خاصی کنترل نمی‌شوند و تحت تاثیر هیچ گروه مشخصی محدود نیستند. بنابراین ارزهای مجازی غیرمتمرکز را می‌توان به اشکال دیگری از پول تبدیل کرد. این ارزهای مجازی به قدری غیرمتمرکز هستند که هم می‌توانند درون بازی‌ها مبادله و هم می‌توانند در دنیای واقعی به پول تبدیل شوند.

در نظر داشته باشید استیبل کوین نیز جز همین دسته از ارزهای مجازی هستند. در ضمن بیت کوین و اتریوم نیز می‌توانند به راحتی در بازار ارزهای دیجیتالی به سایر رمز ارزها یا حتی پول فیات تبدیل شوند. فراموش نکنید تبدیل ارز مجازی به پول فیات، یک معامله تجاری به حساب می‌آید که مشمول مالیات می‌شود.

تفاوت ارز دیجیتال و ارز مجازی چیست؟

تا به اینجای مقاله سعی کردیم توضیح دهیم ارز مجازی چیست و به چه دسته‌هایی تقسیم می‌شود. اگرچه ارزهای دیجیتال و مجازی از بسیاری جهات شبیه هستند و عملکرد آنها نیز به طور تقریبی یکسان است، اما به طور حتم این 2 ارز تفاوت‌هایی باهم دارند. در ادامه 3 تفاوت اصلی این 2 نوع ارز را بازگو می‌کنیم:

کاربرد ارز مجازی چیست
  • پیش از این نیز گفتیم، ارزهای مجازی نوعی ارز دیجیتال محسوب می‌شوند. اما در نظر داشته باشید که ارزهای دیجیتال نوعی ارز مجازی به حساب نمی‌آیند.
  • ارزهای دیجیتال می‌توانند هم براساس قوانین مشخصی تولید شوند و هم بدون هیچ محدودیت و قانونی روی کار آیند. در مقابل ارزهای مجازی به طور معمول بدون هیچ قانون و اصولی روی کار آمده‌اند. دو مورد از پر طرفدارترین ارزهای دیجیتال که جزء ارزهای مجازی بدون چارچوب محسوب می‌شوند، بیت کوین و اتریوم هستند. همان‌طور که گفتیم بیشتر ارزهای مجازی از هیچ قانون خاصی پیروی نمی‌کنند.
  • به طور معمول ارزهای دیجیتال از سیستم رمزنگاری (استفاده از فرمول‌های ریاضی برای برقراری امنیت اطلاعات) در راستایبالا بردن امنیت توکن‌های خود استفاده می‌کنند، اما ارزهای مجازی به ایمن‌سازی شبکه‌های خود اهمیتی نمی‌دهند. بنابراین حتی بعضی از ارزهای مجازی رمزنگاری نشده‌اند.

پنج مزیت اصلی ارز مجازی

با مقایسه ارزهای دیجیتال و ارزهای مجازی شاید به این فکر بیفتید که ارزهای دیجیتال بهتر هستند. در واقع این ارزها امنیت بیشتری دارند، اکثر کاربران تمایل به خرید ارزهای دیجیتال خواهند داشت. اما همیشه اینطور نیست، ارزهای مجازی نیز مزایای ویژه‌ای دارند که 5 مورد این مزیت‌ها را در زیر ذکر می‌کنیم:

  • تولید و ذخیره‌سازی ارزهای مجازی پرهزینه نیست.
  • ارزهای مجازی سرعت تراکنش را در بازار رمز ارزها توسعه می‌دهد. به طور کلی این ارزها بدون توجه به مرزهای جغرافیایی در کوتاه‌ترین زمان ممکن تراکنش‌های مالی را انجام می‌دهند.
  • ارزهای مجازی غیرمتمرکز که توسط هیچ ارگان یا سازمان ویژه‌ای تولید و کنترل نمی‌شوند، به راحتی می‌توانند واسطه‌ها را از جریان معاملات مالی حذف و به طور مستقیم بین 2 طرف معامله ارتباط برقرار کنند.
  • می‌توان ارزهای مجازی را برای انجام تراکنش‌های خودکار تنظیم کرد. برای مثال زمانی که لپ‌تاپ را بر روی تنظیماتی قرار می‌دهید که سر ساعت مشخصی ری‌استارت شود، در واقع از تنظیمات خودکار آن استفاده کرده‌اید. در این صورت می‌توانید ارزهای مجازی را برای انجام بعضی از معاملات حاضر در شبکه بلاکچین اتریوم تنظیم کنید تا بدون دخالت سایر افراد پول را به حساب‌ مورد نظر واریز و نگه‌داری کند.
  • ارزهای مجازی همانند ذخایر ارزشمند دیجیتال هستند، که به کالاهای مختلفی از توکن درون بازی‌ها گرفته تا آثار هنری هنرمندان، ارزش مجازی اختصاص می‌دهند.
کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا شیبای خود را خرید کنید

نگاهی به معایب ارزهای مجازی

تمامی موضوعات و مسائل حاضر در بازار ارزهای دیجیتال، هم فواید خوبی دارند و هم دارای معایبی خاص هستند. ارزهای مجازی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آیا می‌دانید عیب ارز مجازی چیست؟ با ما همراه باشید تا با معایب این ارزها بیشتر آشنا شوید.

دلیل محبوبیت ارز مجازی چیست
  • متاسفانه ارزهای مجازی بیش از سایر رمز ارزها مورد هدف هکرها قرار می‌گیرند. در نتیجه هکرها به ارزهای دیجیتالی که جز ارزهای مجازی محسوب می‌شوند، بیش از سایر رمز ارزها حمله می‌کنند.
  • از آنجاییکه ارزهای مجازی بر اساس قانون و مقررات ویژه‌ای تنظیم نمی‌شوند، بیش از سایر رمز ارزها مورد حمله کلاهبرداران خواهند بود. بسیاری از کاربران با این تفکر که ارزهای مجازی بی‌ارزش هستند و نمی‌توان آنها را به پول رایج یا فیات تبدیل کرد، برای این ارزهای مجازی نگه‌داری و ذخیره‌سازی خاصی در نظر نمی‌گیرند. از این‌رو کلاهبرداری خیلی راحت به این ارزهای مجازی حمله‌ور می‌شوند.

نتیجه‌گیری

تصور کنید، پولی دارید که حضور فیزیکی ندارد و شاید حتی قابل‌مشاهده هم نباشد، اما ارزش مالی چشمگیری داشته باشد. به این ثروت یا دارایی غیرفیزیکی که نمی‌توان به صورت حضوری از آن استفاده کرد، ارز مجازی گفته می‌شود. بنابراین در پاسخ به پرسش ارز مجازی چیست، باید گفت به دارایی که تنها به شکل الکترونیکی قابل مبادله است، ارز مجازی می‌گویند.

طی این مقاله از صرافی کیوسک، شما را با مفهوم کلی ارز مجازی، تفاوت ارز مجازی و ارز دیجیتال، مزایا و معایب ارز مجازی آشنا کردیم. فراموش نکنید تمامی تراکنش‌های ارز مجازی به صورت آنلاین و از طریق شبکه‌های اینترنتی صورت می‌گیرد. توکن‌ها یا سکه‌های ارز مجازی را نمی‌توان به پول فیات تبدیل کرد. در ضمن بیت کوین هم یک نوع ارز مجازی محسوب می‌شود.

به نظر شما ارزهای مجازی بهتر هستند یا ارزهای دیجیتال؟ ممنون می‌شویم نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای‌ها 1

هنوز امتیازی ثبت نشده

یک نظر
  1. tlover tonet می گوید

    I’d constantly want to be update on new blog posts on this web site, saved to my bookmarks! .

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.