ارز دیجیتال هلیوم چیست؟ معرفی کامل ارز Helium

0

اینترنت اشیا (IoT) یکی از فناوری‌های نوپای قرن حاضر است و رمزارزهایی چون ارز دیجیتال هلیوم با هدف گسترش و بهبود اینترنت اشیا ایجاد شده اند. این رمزارز که مدت زیادی از معرفی آن نمی‌گذرد هدف خود را بر اتصال دستگاه‌های بیسیم از طریق فناوری بلاک‌چین قرار داده تا به‌این‌ترتیب همه افراد دنیا بتوانند به این شبکه متصل گردند و به دلیل امنیت ذاتی فناوری بلاک‌چین، اطلاعات کاربران در فضای مطمئنی منتقل گردد. در ادامه مقاله به بررسی جزییات بیشتری درباره ارز دیجیتال helium، ویژگی‌ها و وضعیت آن می‌پردازیم. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال چیست؟

معرفی ارز دیجیتال Helium        

هلیوم یک شبکه مبتنی بر بلاک‌چین است که دستگاه‌های اینترنت اشیا (IoT) را به هم متصل می‌کند. تکنولوژی هلیوم امکان ایجاد ارتباط بی‌سیم و کم‌مصرف بین‌بین ماینرها که همان نودهای شبکه هستند را فراهم می‌آورد. نودهایی که شبکه ارز دیجیتال helium را تشکیل می‌دهند، هات‌اسپات‌های این شبکه را خریداری می‌کنند با استفاده از سیگنالهای رادیویی FR پوشش شبکه هلیوم را توسعه داده و پایدار کنند.

این نودها که در واقع همان ماینرهای شبکه هستند در ازای میزان نقل‌وانتقال اطلاعات با هات اسپات‌های دیگر پاداش هایی در قالب ارز هلیوم hnt می‌گیرند. بنابراین هر قدر قدرت آنتن و محل قرارگیری آن‌ها بهتر باشد می‌توانند با هات اسپات های بیشتری ارتباط بگیرند و هلیوم بیشتری بدست آورند. هات اسپات‌ها ترکیبی از یک دروازه (Gateway) و یک دستگاه استخراج هستند که موجب ایجاد پوشش عمومی می‌شوند و اتصال آن‌ها بر پایه فناوری ابری است. شبکه هلیوم بیش از چند ده هزار هات اسپات به صورت نود ماینر فعال دارد.

هلیوم با عنوان «شبکه مردمی» شناخته می‌شود و هدف آن فراهم کردن یک شبکه کارآمد از اینترنت اشیا برای آینده و نیز شناسایی مشکلات زیرساخت فعلی آن است. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کنونی حوزه اینترنت اشیا، مسئله حریم خصوصی در پلتفرم های محبوب اینترنت اشیا نظیر گوگل یا آمازون است. هلیوم به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و استفاده از فناوری بلاک‌چین، نگرانی در مورد نظر حریم خصوصی ندارد.

مطالعه بیشتر: انواع ارزهای دیجیتال حاضر در بازار رمز ارزها

ارز دیجیتال هلیوم

تاریخچه ارز Helium         

ارز دیجیتال هلیوم در سال 2013  تنها چند سال بعد از بیت‌کوین، توسط شرکت Helium, Inc ایجاد شد تا اولین شبکه بیسیم همتابه‌همتا با ظرفیت اتصال دستگاه‌های مختلف و تشکیل اینترنت اشیا باشد که هرکسی بتواند در سطح جهان از آن استفاده کند.

هلیم توسط امیر حلیم، شان کری و شاون فانینگ ایجاد شد. حلیم در زمینه توسعه ورزش‌ها و بازی‌های الکترونیکی فعالیت داشته است. در مقابل فانینگ به دلیل توسعه Napster، سرویس اشتراک‌گذاری موسیقی، یکی از اولین سرویس های اینترنتی همتابه‌همتا (P2P) اواخر دهه 1990 بود که افراد زیادی با آن آشنا بودند.

کری نیز قبل از هلیوم در شرکت بهبود تبلیغات  Where  که بعدا توسط پی پال خریداری شد، نقش‌های متعددی داشت.

تیم هلیوم اکنون متشکل از اعضایی است که در زمینه «تکنولوژی رادیویی، سخت افزار، تولید، سیستم های توزیع‌شده، تکنولوژی های همتابه‌همتا و بلاک‌چین» تجربه دارند.

شبکه هلیوم در چهار دوره جذب سرمایه از سال 2015 تا 2019 بیش از 53 میلیون دلار جذب کرد. این شبکه در نهایت در سال 2019 فعال شد و هدف آن حل مشکلات اینترنت اشیا مثل حریم خصوصی بود.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال نروس نتورک

هلیوم چگونه کار میکند     

هات اسپات ها، رکن اصلی شبکه ارز دیجیتال helium هستند چون موجب اتصال دستگاه‌های IoT به هم می‌شوند. هرچه یک هات اسپات به دیگری نزدیک‌تر باشد، بهتر است چون نه تنها شبکه را متراکم‌تر کرده و پوشش وسیع‌تری ایجاد می‌کند، بلکه پاداش هلیوم ماینرها نیز افزایش می یابد.

این هات اسپات ها همانطور که گفتیم نودهای شبکه هستند و به دستگاه‌های IoT امکان ارسال و دریافت اطلاعات را می‌دهند و موجب امنیت شبکه هلیوم می‌شوند. هات اسپات ها وقتی شروع به کار می‌کنند، ارز هلیوم hnt پاداش می‌گیرند.

هلیوم از الگوریتم اثبات پوشش (PoC) استفاده می‌کند و به ماینرها به‌خاطر استفاده از امواج رادیویی برای تایید و بررسی هات اسپات‌ها که پوشش بی‌سیم را برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کنند، پاداش‌هایی در قالب HNT می‌دهد. ماینرها مسئول تایید صحت عملکرد هات اسپات‌ها هستند.

ارز دیجیتال هلیوم

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال نم

جزییات بیشتر…

دلیل استفاده از اثبات پوشش، ویژگی‌های چندگانه فرکانس‌های رادیویی (RF) است که به ماینرها با توجه به آنها می‌توانند صحت و مشروعیت فعالیت هات اسپات‌ها را تایید کنند:

  • RF با سرعت نور حرکت می‌کند به این معنی که تاخیر آن نزدیک صفر است.
  • RF تنها تا فاصله فیزیکی مشخصی پیش می‌رود.
  • قدرت سیگنال RF می‌تواند برای تعیین مقدار برد آن استفاده شود.

این سه ویژگی، اصول عملکرد اثبات کار را تشکیل می‌دهند چون به بلاک‌چین امکان بررسی مداوم نحوه عملکرد درست هات اسپات‌ها را به وسیله یک «چالش» یا Challenge می‌دهد. چالش میزان کاری است که باید تکمیل شود تا پروتکل PoC ارضا شود. چالش‌ها سه نقش دارند: چالشگر، فرستنده و شاهد. هر نقش یک عملکرد خاص را برای تأیید داده‌های ارسال شده توسط هات اسپات انجام می‌دهد.

  • چالشگر: هات اسپاتی است که چالش را ایجاد می‌کند و حدودا هر 200 بلاک یک‌بار رخ می‌دهد.
  • فرستنده: هات اسپاتی است که به چالش کشیده شده  و مسئول ارسال (beaconing) بسته‌های داده‌ای است که مربوط به چالش هستند. .
  • شاهد: هات اسپات‌های نزدیک به فرستنده که می‌توانند بررسی کنند که فرستنده، بسته را به درستی ارسال می‌کند.

در هر لحظه یکی از هات اسپات‌ها می‌تواند یکی از  این نقش‌ها را داشته با شد و همه آنها پاداشی بر حسب HNT می‌گیرند. بنابراین راه‌اندازی ماینر هلیوم در منطقه‌ای که در حال حاضر شبکه هلیوم در آن فعال است نسبت به منطقه‌ای که هیچ پوششی ندارد، با پاداش بیشتری همراه خواهد بود.  

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال نوکلئوس ویژن

ویژگی‌های منحصر به فرد  ارز هلیوم hnt         

هدف ارز دیجیتال هلیوم بهبود ارتباط دستگاه‌های بیسیم اینترنت اشیا است. در سال 2013 زیرساخت این شبکه‌ها در مراحل اولیه بود اما توسعه‌دهندگان هلیوم می‌خواستند عدم تمرکز را هم به شبکه اینترنت اشیا اضافه کنند. از این رو به آن شبکه مردمی هم می‌گویند.

این شبکه بیشتر برای مالکان دستگاه‌ها و علاقمندان به فضای اینترنت اشیا جذاب است و پاداش‌های مالی آن برای کاربران امکان توسعه بیشتر شبکه را فراهم می‌کند.

ارز دیجیتال helium یکی از معدود پروژه‌هایی است که برای اینترنت اشیا ایجاد شده. منحصر‌بفرد بودن هلیوم به‌عنوان یک پروژه متمرکز بر بهبود اینترنت اشیا در مکانیسم اثبات پوشش آن ذکر شده است. اثبات پوشش یا PoC مکانیسم منحصر‌بفردی است که به طور خاص برای شبکه هلیوم ایجاد شده است. این مکانیسم اجماع، مبتنی بر پروتکل تحمل خطای بیزی HoneyBadger است و به گره‌های شبکه این امکان را می‌دهد که حتی وقتی اتصالات ناپایداری دارند هم به توافق برسند.

مشارکت‌کنندگان در شبکه، یا هات‌اسپات‌ها را که ترکیبی از دروازه‌های بی‌سیم و یک ماینر است، می‌خرند و یا خودشان می‌سازند. هر هات‌اسپات پوشش شبکه‌ای در شعاع مشخص دارد و توکن اصلی هلیوم، HNT را استخراج می‌کند.

هلیوم به غیر از استفاده از توکن بومی خود به نام HNT از توکن دیگری هم استفاده می‌کند که غیرقابل مبادله است و کاربران از آن برای پرداخت کارمزد تراکنش ها استفاده می‌کنند.

ارزش هلیوم با توجه به کاربرد، ظرفیت فنی، ارتباط پروژه و تکنولوژی آن تعیین می‌شود. ارزش ذاتی هلیوم به خاطر کاربرد و فناوری آن است. با‌این‌حال، ارزش توکن HNT با ارزش ذاتی هلیوم سازگار نیست و بیشتر، تابع نوسانات بازار ارزهای دیجیتال است.

ارزش بازار هلیوم به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند.. ارزش بازار ارز هلیوم hnt در معرض نوسانات بازار است و غیرقابل پیش‌بینی است. به همین دلیل است که ارزش واقعی پروژه با قیمت HNT فرق دارد.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال هارمونی 

مزایای ارز هلیوم    

ارز دیجیتال هلیوم

  • ارز دیجیتال هلیوم تکنولوژی نوآورانه‌ای دارد که می‌تواند دنیای ارتباطات از راه دور را تحت تاثیر قرار دهد.
  • این رمزارز مقیاس‌پذیر و امن است.
  • استفاده از مکانیسم اجماع PoC که اختصاصی است و اطمینان می‌دهد که شبکه می‌تواند به صورت بهینه عمل کند.
  • ارز دیجیتال هلیوم قابلیت سپرده‌گذاری دارد و ساختار توزیع آن نوآورانه است.
  • استخراج آن نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی ندارد و با دستگاه‌های ساده امکانپذیر است.
  • انرژی لازم برای عملکرد این بلاک‌چین بسیار کمتر از بلاک‌چین‌های مبتنی بر اثبات کار (PoW) است.

معایب ارز هلیوم     

  • ارز دیجیتال helium رقبای بزرگی در عرصه ارتباطات از راه دور دارد و این شانس موفقیت هلیوم را کاهش می‌دهد.
  • راه‌اندازی اولیه آن نیاز به سرمایه‌گذاری زیادی دارد.
  • سفارشات هات‌اسپات، بسیار زیاد هستند.

استخراج ارز هلیوم 

هلیوم بر مکانیسم سنتی اثبات کار متکی نیست اما برای تثبیت و ایمن‌سازی شبکه به ماینرها وابسته است. هلیوم از نسخه پیشرفته اثبات کار، به نام اثبات پوشش (PoC) استفاده می‌کند که ماینرها را ملزم می‌کند تا پوشش شبکه بی‌سیمی که هات اسپات ها (نودها) تولید کرده‌اند را تایید نمایند.

با این که ارز هلیوم hnt متکی بر ماینینگ است، سیستم آن با پلتفرم‌های سنتی مثل بیت‌کوین که به ماینرها وابسته هستند فرق دارد. سیستم استخراج هلیوم به گروه‌های ماینرها این امکان را می‌دهد که در نزدیک هم، به صورت مستقل کار کنند. دستگاه‌های ماینینگ هنوز باید حداقل 300 متر از هم فاصله داشته باشند تا کار استخراج را انجام دهند.

برای اطلاع از قیمت سولانا و خرید سولانا روی کیوسک حساب کنید.

امنیت شبکه هلیوم (HNT)            

امنیت شبکه هلیوم متکی بر پروتکل اثبات پوشش است. اثبات پوشش نوع پیشرفته اثبات کار است که به کاربران بخاطر مشارکتشان در استخراج (تایید تراکنش ها) و تضمین پایداری شبکه پاداش می‌دهد.

این پروتکل به طور خاص برای ارتباطات ناپایدار و کم‌مصرف ایجاد شده است بنابراین امکان ماینینگ آن با دستگاه ساده 5 واتی که شرکت هلیوم ارائه می‌کند وجود دارد. به‌این‌ترتیب هلیوم کارآیی کافی را دارد و ارتباط بین دستگاه‌ها در شبکه اینترنت اشیا را تسهیل می‌کند.

شبکه ارز دیجیتال هلیوم همچنین از چندین روش همزمان برای بهبود امنیت خود استفاده می‌کند:

  • استفاده از دیتاسنترهای ابری Linode و گوگل کلود برای امنیت بیشتر داده‌ها
  • رمزنگاری داده‌ها با پروتکل‌های TSL و SSL
  • هرگاه که مشکل نرم‌افزاری پیدا شود کارشناسان این شبکه به سرعت آن را برطرف می کنند و از آسیب ناپذیری نسخه به روز شده سیستم عامل‌ها، هسته‌ها، پکیج‌ها و کتابخانه‌ها اطمینان می یابند.
  • استفاده از کلیدهای امنیتی و احراز هویت دو مرحله‌ای برای ورود به پلتفرم
  • دسترسی محدود به سیستم بر اساس نقش کاربران
  • وجود سیاست‌های امنیت داخلی برا کارمندان مثلا استفاده از رمزهای قوی، محدودیت استفاده از داده‌ها و نوغ ذخیره‌سازی آن‌ها و غیره
  • توسعه نرم‌افزار بر مبنای اصول امنیتی، تست امنیتی کدها قبل از پیاده‌سازی نهایی و اطمینان از عملکرد درست نرم افزار
  • گرفتن بکاپ‌های روزانه برای اطمینان از امنیت اطلاعات

کیف پول های ارز هلیوم   

ارز دیجیتال هلیوم

توسعه‌دهندگان هلیوم، اپلیکیشن Helium را توصیه می‌کنند که یک کیف پول دیجیتال برای HNT است و روی اندروید و iOS نصب می‌شود و تنظیمات هات‌اسپات دارد. کیف پول Command Line Interface Wallet یک روش دیگر ذخیره‌سازی دیجیتال است که محیط امنی برای HNT فراهم کند. این کیف پول برای کاربرانی است که با فناوری آشنا هستند و برای مبتدیان توصیه نمی‌شود.

به جز کیف پولهای رسمی، کیف پولهای دیگری نیز برای ذخیره ارز هلیوم hnt وجود دارد. کیف پول‌های سخت‌افزاری یا سرد مثل لجر یا ترزور امن ترین گزینه‌های ذخیره‌سازی و پشتیبان‌گیری هسند. با‌این‌حال این کیف پول‌ها گران‌قیمت تر و برای کاربران با‌تجربه مناسب‌اند.

استفاده از کیف پول‌های نرم‌افزاری نیز رایگان و آسان است. آن‌ها برای گوشی هوشمند یا دسکتاپ در دسترس هستند و برای ایجاد امنیت از کلیدهای خصوصی استفاده می‌کنند. این کیف پولها راحت هستند اما امنیت کمتری نسبت به کیف پولهای سخت‌افزاری دارند. با‌این‌حال برای تازه‌کاران مناسب ترند.

کیف پولهای آنلاین یا تحت وب نیز راحت هستند و از هر دستگاهی که به اینترنت متصل شود به وسیله مرورگر قابل دسترسی هستند. این کیف پولها گرم هستند و امنیت کمتری نسبت به کیف پولهای سخت افزاری یا نرم افزاری دارند. برای استفاده از این کیف پولها باید پلتفرم معتبر و قابل اطمینانی استفاده کنید. این کیف پولها برای افرادی که معاملات مکرری در طول روز انجام می‌دهند مناسب است.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال نانو

بررسی قیمت ارز دیجیتال هلیوم HNT   

قیمت هلیوم نوسان زیادی دارد و مستعد تغییرات ناشی از نوسانات بازار است. عواملی مثل احساسات بازار و جریان مبادلات، قیمت ارز دیجیتال helium را تحت تاثیر قرار می دهد. بیشترین قیمتی که توکن هلیوم تجربه کرده، 52.7 دلار در تاریخ 14 نوامبر 2021 بوده است. این رمزارز اگر چه از آن تاریخ نوسانات زیادی را تجربه کرده است اما روند کلی قیمت آن نزولی بوده است.

براساس اطلاعات وبسایت کوین مارکت کپ قیمت هلیوم امروز، 19 جولای 2022 (28 تیر 1401) 9045 دلار است که نسبت به روز گذشته 0.18 درصد افزایش داشته است. ارزش بازار آن بیش از 1 میلیارد دلار و تعداد توکن های HNT در گردش بیش از 122 میلیون توکن است. حداکثر تعداد توکن هلیوم 223 میلیون است.

خرید ارز دیجیتال هلیوم HNT    

خرید هلیوم در اکثر صرافی ها مشابه است و به راحتی و در طی چند دقیقه انجام می‌شود. برای خرید ارز دیجیتال هلیوم صرافی خود را انتخاب کنید. صرافی های زیادی هلیوم را لیست کرده اند مثل کریپتو دات کام، FTX، بایننس و کوکوین. میتوانید صرافی مد نظر خود را براساس میزان خدمات، سادگی استفاده از پلتفرم آن‌ها و میزان کارمزدشان انتخاب کنید. سپس کیف پول خود را به صرافی متصل کنیم. بخصوص اگر بخواهید برای خرید هلیوم از ارز دیجیتال دیگری استفاده کنید نیاز به اتصال کیف پول دارید.

در مرحله بعد اگر در این صرافی حساب کاربری ندارید آن را ایجاد کنید و مراحل احراز هویت را طی نمایید.

بعد از ساخت حساب کاربری نوبت به وارد کردن پول می رسد که میتوانید از روش های مختلفی برای این کار استفاده کنید مثل از کارت اعتباری، پی پال یا موارد دیگر.

در آخرین مرحله مقدار مورد نظر از هلیوم را وارد کرده و روی دکمه BUY کلیک می کنیم. البته در این فرآیند باید میزان کارمزد صرافی را هم در نظر بگیریم.

با این حال باید در نظر داشته باشید که خرید ارز هلیوم hnt از صرافی های خارجی به دلیل تحریم های خارجی امکانپذیر نیست و بهترین گزینه استفاده از خدمات صرافی های ایرانی است. صرافی های ایرانی نظیر کیوسک خدمات آنلاین زیادی به تریدرها می‌دهند و امکان خرید و فروش رمزارزهای مختلف از این وبسایت امکانپذیر است. این پلتفرم همواره در حال توسعه است و در آینده رمزارزهای بیشتری به آن اضافه خواهد شد.  

ارز دیجیتال هلیوم

فروش ارز دیجیتال هلیوم HNT   

فروش هلیوم نیز مثل خرید آن روند ساده ای دارد. برای این کار وارد پلتفرم صرافی خود می شوید. گزییه SELL را برای شروع فرآیند فروش انتخاب میکنیم.

میزان HNT مورد نظر خود راکه میخواهید بفروشید انتخاب می کنید. سپس قیمت و میزان کارمزد را تایید کرده و سفارش خود را نهایی می کنید. اگر بخواهید هلیوم را با رمزارز دیگری مبادله کنید نیاز به اتصال کیف پول به صرافی دارید.

همانطور که در قسمت خرید هلیوم اشاره کردیم استفاده از خدمات صرافی های خارجی برای کاربران ایرانی ممنوع است و صرافی، حساب کاربری آن‌ها را مسدود می‌کند. بنابراین بهتر است از صرافی های ایرانی برای خرید و فروش رمزارزها استفاده کنید. کیوسک برای خرید و فروش لیست بزرگی از رمزارزها در کنار شماست و این لیست هر روز بلندتر می‌شود.

آینده  ارز دیجیتال هلیوم Helium

هلیوم درحلا ساخت شبکه بیسیم نسل بعدی با پتانسیل اتصال میلیاردها دستگاه در سراسر جهان است. تا ژولای 2021 بیش از 88،000 هات اسپات از بیش از 8000 شهر در این شبکه فعالیت داشته اند.  ارز دیجیتال helium در حال توسعه است تا دومین شبکه بیسیم با عنوان هلیوم 5G را در ماه های پیش رو ارائه کند. همچنین اعتبارسنج هایی به شبکه هلیوم اضافه خواهند شد که از مدل اثبات سهام استفاده می‌کنند. هدف از ورود آن‌ها به شبکه افزایش امنیت و مقیاس پذیری هلیوم است. این موضوع میتواند قیمت هلیوم را افزایش دهد چون توکن های جدید آن از پروتکل های ارتباطی بیشتری پشتیبانی می‌کنند. با رشد اکوسیستم هلیوم چشم انداز این رمزارز صعودی خواهد بود.

اکوسیستم هلیوم بسیار مقیاس پذیر است و سخت افزارها و نرم افزارهای مختلفی را شامل می‌شود. این شبکه موجب گردهم آمدن تولید کنندگان هات اسپات، کسب و کارها و برنامه های مبتنی بر اینترنت اشیا، توسعه‌دهندگان، سرمایه گذاران و افراد علاقمند به حوزه اینترنت اشیا می شود.

 در پروتکل هلیوم همواره میزان ضرب و سوزاندن پروتکل ها در تعادل است و این به این معناست که ذخیره ارز هلیوم hnt همواره محدود است. با کاهش عرضه، تقاضا افزایش می یابد. با بیشتر شدن پروتکل های شبکه، انواع داده بیشتری در شبکه منتشر می‌شوند که منجر به سوزاندن تعداد بیشتری توکن هلیوم می گردد. این موجب تقاضای بیشتر برای سکه HNT می گردد.

برای سرمایه گذاران، استخراج هلیوم فرصت درآمدزایی غیرفعال ایجاد می‌کند. از این گذشته، هات اسپاتهای هلیوم هزینه ای برای تعمیر و نگهداری ندارند. تنها هزینه آن‌ها، هزینه خرید اولیه است.

مطالعه بیشتر: بایننس کوین

جمع بندی

ارز دیجیتال هلیوم، شبکه ای از دستگاه‌های اینترنت اشیا بر پایه فناوری بلاک‌چین است. این شبکه از هات اسپات ها که یک دروازه و دستگاه استخراج هستند برای حفظ امنیت شبکه خود بر مبنای پروتکل اجماع اثبات پوشش استفاده می‌کند. توکن بومی این شبکه هلیوم یا HNT نام دارد و برای مبادلات درون شبکه ای از آن استفاده می‌شود. شبکه  ارز دیجیتال helium امنیت مناسبی دارد و درحال توسعه شبکه 5G و امکانات جدید است. به‌این‌ترتیب برای آن آینده روشنی پیش بینی میشود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.