پرایس اکشن (Price Action) چیست؟

1
  1. بررسی انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال
  2. اندیکاتور چیست؛ معامله‌ای پر سود با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال
  3. میانگین متحرک چیست و چه کاربردی در بازارهای مالی دارد ؟
  4. ابر ایچیموکو، چگونه با استفاده از این اندیکاتور سیگنال دریافت کنیم؟
  5. آموزش الگوی پرچم صعودی و پرچم نزولی (flag) در تحلیل تکنیکال
  6. معنی لانگ (long) و شورت (short) در معاملات ارز دیجیتال چیست؟ آموزش کامل آن
  7. اندیکاتور RSI چیست؟ آموزش کامل شاخص قدرت نسبی
  8. حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) چیست؟ [آموزش کامل]
  9. انواع خط روند در تحلیل تکنیکال و ترسیم trend line
  10. انواع سبک‌های تحلیل تکنیکال و نقاط ضعف و قوت آن‌ها (لیست کامل)
  11. تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟
  12. لوریج چیست؟ معامله اهرمی چطور کار میکند و leverage در ارز دیجیتال چه کاربردی دارد؟
  13. تحلیل تکنیکال چیست؟ Technical Analysis در بازار ارزهای دیجیتال
  14. الیمپ ترید (Olymp trade) چیست و چگونه کار می‌کند؟
  15. پرایس اکشن (Price Action) چیست؟

برای کسب سود از بازارهای مالی مختلف باید دانش متناسب با بازار و همچنین روش‌های معامله‌گری را یاد بگیرید. یکی از مفاهیمی که در بازار ارزهای دیجیتال باید به آن تسلط کافی داشته باشید پرایس اکشن(Price Action) است. پرایس اکشن کمک کرده تا زمان مناسب ورود به بازار را شناسایی کنید. همچنین با استراتژی مناسب از فرصت‌های موجود به بهترین شکل استفاده کنید. در واقع پرایس اکشن کمک کرده تا با توجه به تغییرات قیمتی و بازه زمانی نقاط ورود و خروج به بازار را مشخص کنید. در این مطلب از کیوسک آکادمی ما قصد داریم تا نگاه دقیق‌تری به مفهوم پرایس اکشن داشته باشیم. با ما باشید. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال چیست؟

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا لایت کوین خود را خرید کنید

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن از دو بخش پرایس(Price) به معنی قیمت و اکشن(Action) به معنی عمل تشکیل شده است. پرایس اکشن در بازارهای مالی به عنوان یک روش معامله‌گری شناخته می‌شود. روشی که به کاربر، معامله گر یا سرمایه‌گذار کمک کرده تا با توجه به نوسانات قیمتی، تحلیل تکنیکال و همچنین مقایسه قیمت ارزها زمان مناسب ورود و خروج از بازار را شناسایی کنند. همان طور که می‌دانید بازارهای مالی بخصوص بازار کریپتو همواره دارای فراز و نشیب‌های متعدد قیمتی بوده که مفاهیمی همچون پرایس اکشن کمک کرده تا سود را به حداکثر و زیان را به حداقل برسانید. 

نمودارهای قیمتی که با آن پرایس اکشن سنجیده می‌شوند اکثرا خلوت بوده که تنها در صورت نیاز یکی از اندیکاتورهای ساده جهت تحلیل تکنیکال دقیق‌تر به آن اضافه می‌شود. البته که مهم‌ترین فاکتور برای پرایس اکشن و زمان ورود و خروج از بازار تغییرات قیمتی یک دارایی در بازه زمانی مشخص است. با مطالعه و زیر نظر گرفتن همین تغییرات رفتاری می‌توان به نتایج خوبی رسید. 

بنابراین پرایس اکشن تنها با بررسی رفتار نمودار قیمتی یک دارایی می‌تواند استراتژی‌های مختلف و کارآمدی در اختیار تریدرها و سرمایه‌گذاران قرار دهد. پرایس اکشن استراتژی‌های متنوعی دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

مطالعه بیشتر: ترید ارز دیجیتال

تصویری از یک نمودار که دارای استراتژی اوت ساید بار است.
به منظور استفاده از الگوی اوت ساید بار باید منتظر بمانید تا این الگو در سقف یا کف بسته شود. در غیر این صورت نباید وارد معامله شوید.

مطالعه بیشتر:  درآمد از ارز دیجیتال

استراتژی‌های پرایس اکشن کدام‌اند؟

3 مورد از مهم‌ترین استراتژی‌های پرایس اکشن عبارت هستند از:

  1. استراتژی پین بار (Pin Bar)
  2. استراتژی اینساید بار (Inside Bar)
  3. استراتژی اوت ساید بار (Outside Bar)

مطالعه بیشتر: تحلیل تکنیکال چیست؟

استراتژی پین بار(Pin Bar)

الگوی پین بار یک الگوی تک کندلی بوده که به عنوان یکی از الگوهای معاملاتی پر قدرت شناخته می‌شود. این الگو دقت بسیار بالایی دارد و در عین حال بدنه کندل آن کوتاه بوده و سایه‌ای بلند دارد. در واقع در پین بار زمانی که قیمت به یک مقدار مشخصی می‌رسد دوباره برمی‌گردد. بنابراین می‌توان گفت که پین بار روند صعودی و نزولی بازار را به کاربر خبر می‌دهد. پین بار دو کندل اصلی به اسم پین بار صعودی و پین بار نزولی دارد. پین بار صعودی نشان می‌دهد که سایه پین بار زیر بدنه کندل خواهد بود و این می‌تواند نشانه روند صعودی بازار باشد. برعکس در پین بار نزولی سایه پین بار بالای بدنه کندل قرار می‌گیرد و این احتمال ریزش بازار را نشان می‌دهد. 

استراتژی اینساید بار(Inside Bar)

برخلاف پین بار، استراتژی اینساید بار دارای دو کندل است. دو کندلی که یکی بزرگ‌تر از دیگری است. در واقع کندل بزرگ‌تر سمت چپ نمودار و کندل کوچک‌تر سمت راست نمودار قرار گرفته است. از طرفی کندل بزرگ‌تر به عنوان کندل مادر شناخته شده و کندل کوچک‌تر کندل درونی آن است. دقت کنید که نقاط خرید و فروش در این استراتژی با توجه به بالاترین و پایین‌ترین قیمت کندل مادر مشخص می‌شود. همچنین اگر که این استراتژی در یک بازه قیمتی مهم بازار مشاهده شود به احتمال خیلی زیاد محدوده بازار شکسته خواهد شد و شاهد یک جهش قیمتی خواهید بود. از مهم‌ترین مزیت‌های این استراتژی می‌توانیم به روانشناسی واحد و مشخصی که در بازار دارد اشاره کنیم.  

برای اطلاع از قیمت مونرو و خرید مونرو روی کیوسک حساب کنید.

استراتژی اوت ساید بار(Outside Bar)

علاوه بر دو استراتژی بالا یک استراتژی دیگر به اسم اوت ساید بار داریم که این مدل هم مانند اینساید بار دارای دو کندل است. البته دو کندلی که روند معکوس شدن قیمت را نشان می‌‌دهند. برای تشخیص این استراتژی تنها کافی است به کندل‌ها توجه کنید. اگر کندل دوم سقف و کف کندل پیشین را بپوشاند شما با استراتژی Outside Bar طرف هستید. به بیان دیگر می‌توان گفت که اوت ساید بار دقیقا برخلاف اینساید بار عمل می‌کند و کاربر نمی‌تواند قدرت بازار را شناسایی کند. البته مسئله‌ای که به وضوح در این استراتژی مشخص است نوسان بازار و همچنین بالا رفتن حجم معاملات است. 

مطالعه بیشتر:معاملات فیوچرز چیست

اهمیت شناخت پرایس اکشن چیست؟

همان طور که گفتیم پرایس اکشن کمک کرده تا معامله‌گران و سرمایه‌گذاران زمان ورود و خروج مناسب به بازار را شناسایی کنند. البته باید به این موضوع دقت کنید که استراتژی‌های پرایس اکشن می‌توانند بسیار نزدیک به یکدیگر و مشابه به هم باشند، تا جایی که کاربر در استفاده از آن‌ها دچار اشتباه شود. به همین خاطر توصیه می‌کنیم که در تحلیل با استفاده از پرایس اکشن حتما و همیشه از شاخص کندل تایم(Candle Time) استفاده کنید. این کمک می‌کند تا  راحت‌تر استراتژی‌های حاکم بر بازار را شناسایی کنید. 

تصویری از یک نمودار گاوی و خرسی در بازار.
روند گاوی یکی از فاکتورهای موثر در پرایس اکشن بوده که نشان دهنده وضعیت صعودی نمودار شمعی است.

مطالعه بیشتر: جفت ارز یا زوج ارز چیست؟

فاکتورهای موثر در پرایس اکشن کدام‌اند؟

در بازار کریپتو فاکتورها و عوامل مشخصی بر پرایس اکشن تاثیر می‌گذارند. از این فاکتورها می‌توانیم به روند گاوی، روند خرسی، خط حمایت، خط مقاومت و نمودار شمعی اشاره کنیم. اجازه دهید بیشتر در مورد این عوامل صحبت کنیم:

روند گاوی (Bull Market)

منظور از روند گاوی روند صعودی بازار است. در روند گاوی احتمال افزایش ارزش سرمایه و بالا رفتن قیمت‌ها وجود دارد و نمودار رو به بالا می‌رود. در نتیجه زمانی که شمع‌ها به سمت راست در حال افزایش هستند با روند گاوی روبرو هستید. 

روند خرسی (Bear Market)

روند خرسی دقیقا برعکس روند گاوی بوده، یعنی بازار فرآیند نزولی پیش رو دارد. شرایطی که در آن بیشتر کاربران اقدام به فروش دارایی خود می‌کنند. عملی که باعث کاهش چندین برابر قیمت‌ها می‌شود. 

مطالعه بیشتر: تله خرسی چیست

خط حمایت (Support Line)

زمانی که نمودار به خط حمایت می‌رسد به این معنی است که میزان تقاضا در بازار افزایش پیدا کرده است. همان طور که خودتان هم می‌دانید هر چقدر تقاضا بیشتر شود قیمت‌ها هم افزایش پیدا می‌کنند. 

مطالعه بیشتر: الیمپ ترید چیست

خط مقاومت (Resistance Line)

خط مقاومت دقیقا برعکس خط حمایت است. یعنی زمانی که عرضه بیشتر بوده و احتمال سقوط قیمت‌ها هم وجود دارد. رسیدن به خط مقاومت باعث شده که دارایی‌های بازار مسیر حرکت خود را نزولی کنند و با افت ارزش مواجه شوند. در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران بیشتری شروع به فروش دارایی خود می‌کنند. 

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا مانا (دیسنترالند) خود را خرید کنید

نمودار شمعی (Candlestick Chart)

آخرین فاکتور نمودار شمعی است. نمودار شمعی یک نمودار قیمتی در بازار بوده که شناخت کافی آن کمک می‌کند درک خوبی از ارتباط بین قیمت و روند رشد یا نزولی بازار داشته باشید. با استفاده از نمودار شمعی می‌توان بالاترین قیمت، پایین‌ترین قیمت و همچنین زمان ورود و خروج از بازار را تشخیص داد. 

مطالعه بیشتر: انواع سبک‌های تحلیل تکنیکال

نکات پایانی پیرامون پرایس اکشن

در این مطلب دیدید که پرایس اکشن یکی از ساده‌ترین و البته کاربردی‌ترین روش‌ها برای تحلیل بازار و معامله‌گری است. روشی که بدون وابستگی و نیاز به شاخص‌ها و ابزارهای پیچیده می‌تواند دید خوب و واضحی از بازار و روند آن در اختیار کاربر بگذارد، متدی که تنها با استفاده از یک نمودار طیف وسیعی از اطلاعات را ارائه می‌کند. هدف استفاده از روش پرایس اکشن در تحلیل بازار مشخص کردن زمان مناسب برای ورود و خروج از بازار است. روشی که کمک کرده سود خود را افزایش دهید و میزان ضرر را به حداقل برسانید. 

منبع: investopediaacademy.binance

تکنیک پرایس اکشن چه مزیتی نسبت به روش‌های تحلیلی دیگر دارد؟

این تکنیک در عین سادگی و عدم داشتن پیچیدگی اطلاعات جامعی از روند بازار در اختیارتان می‌گذارد. حتی اگر کاربر دانش کافی در زمینه تحلیل نداشته باشد باز هم می‌تواند از پرایس اکشن به راحتی استفاده کند.

چطور می‌توان پرایس اکشن را در نمودار خواند؟

به منظور خواندن پرایس اکشن و تشخیص آن باید دو فاکتور مشخص را در نظر بگیرید. یکی جهت حرکت نمودار و دیگری هم مقدار و حجم تغییرات.

بهترین شاخص برای پرایس اکشن کدام است؟

بهترین شاخص و اندیکاتور برای پرایس اکشن کندل‌های قیمتی بوده که زمان باز و بسته شدن بازار را نشان داده، به علاوه اینکه در یک بازه زمانی بیشترین و کمترین قیمت را مشخص می‌کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای‌ها 3

هنوز امتیازی ثبت نشده

یک نظر
  1. tlovertonet می گوید

    I went over this website and I believe you have a lot of superb information, saved to bookmarks (:.

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.