حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) چیست؟ [آموزش کامل]

حد ضرر چیست و چگونه ریسک معاملات را کاهش می‌دهد؟

1
  1. بررسی انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال
  2. اندیکاتور چیست؛ معامله‌ای پر سود با استفاده از اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال
  3. میانگین متحرک چیست و چه کاربردی در بازارهای مالی دارد ؟
  4. ابر ایچیموکو، چگونه با استفاده از این اندیکاتور سیگنال دریافت کنیم؟
  5. آموزش الگوی پرچم صعودی و پرچم نزولی (flag) در تحلیل تکنیکال
  6. معنی لانگ (long) و شورت (short) در معاملات ارز دیجیتال چیست؟ آموزش کامل آن
  7. اندیکاتور RSI چیست؟ آموزش کامل شاخص قدرت نسبی
  8. حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) چیست؟ [آموزش کامل]
  9. انواع خط روند در تحلیل تکنیکال و ترسیم trend line
  10. انواع سبک‌های تحلیل تکنیکال و نقاط ضعف و قوت آن‌ها (لیست کامل)
  11. تریدینگ ویو چیست و چه کاربردی دارد؟
  12. لوریج چیست؟ معامله اهرمی چطور کار میکند و leverage در ارز دیجیتال چه کاربردی دارد؟
  13. تحلیل تکنیکال چیست؟ Technical Analysis در بازار ارزهای دیجیتال
  14. الیمپ ترید (Olymp trade) چیست و چگونه کار می‌کند؟
  15. پرایس اکشن (Price Action) چیست؟

در بازارهای پر ریسکی مثل بازار ارزهای دیجیتال، ابزارهایی مثل حد سود و حد ضرر می‌توانند سرمایه و زندگی معامله‌گرها (علی‌الخصوص معامله‌گرهای کم‌تجربه) را نجات دهند. با توجه به اینکه نوسانات چنین بازارهایی بسیار زیاد است، بررسی مداوم سفارش‌های قبلی و ثبت سفارش‌های جدید به صورت دستی به زمان و دقت بسیاری نیاز دارد.

به همین خاطر است که پلتفرم‌های مختلف از چند نوع سفارش خاص برای کمک به معامله‌گران استفاده می‌کنند. در بین این سفارش‌ها، حد سود و حد ضرر کارایی خود را ثابت کرده‌اند و به‌عنوان محبوب‌ترین سفارش‌های معامله‌گران جا پای خود در بازارهای مالی محکم نموده‌اند. اما قبل از اینکه بخواهیم این دو مورد را با هم مقایسه کنیم، اجازه بدهید ابتدا به تعریف کامل آن‌ها بپردازیم. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال چیست؟

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا یونی سواپ خود را خرید کنید

حد سود و حد ضرر چیست؟

معامله‌گران با استفاده از حد سود (Take Profit یا ТР) به پلتفرم‌های معاملاتی دستور می‌دهند که وقتی ارزش یک ارز دیجیتال رشد می‌کند و به ارزش از قبل تعیین‌شده توسط آن‌ها می‌رسد، پوزیشن معاملاتی آن‌ها را ببندد و توکن‌هایشان را به فروش برساند. این کار باعث می‌شود که آن‌ها از ریسک کاهش قیمت ناگهانی ارزهای دیجیتال دور بمانند.

برای مثال، معامله‌گر سفارش خرید یک ارز دیجیتال را ثبت می‌کند و آن را (با قیمت فعلی) در پلتفرم معاملاتی موردنظر خود می‌خرد. سپس، او می‌تواند حد سود خود در محدوده ۲۰ درصد تعیین کند تا وقتی که قیمت ارز دیجیتال ۲۰ درصد رشد کرد، موقعیت او به‌ طور خودکار بسته شود و ارزهای دیجیتال او به فروش برسد. چنین سفارش‌هایی تا زمانی که قیمت بازار به مقدار از قبل تعیین‌شده معامله‌گر برسد، فعال باقی می‌مانند.

معامله‌گران با استفاده از ابزار حد ضرر (Stop Loss یا SP) به پلتفرم‌های معاملاتی دستور می‌دهند که وقتی ارزش یک ارز دیجیتال کاهش می‌یابد، از ضرر بیشتر آن‌ها جلوگیری کند. اگر قیمت یک ارز دیجیتال کاهش پیدا کند، حد ضرر به طور خودکار اجرا می‌شود و توکن‌های سرمایه‌گذاران به فروش می‌رسد. به عنوان مثال، شما می‌توانید از صرافی‌ها بخواهید که اگر قیمت ارز دیجیتال موردنظرتان به ۱۰ درصد کم‌تر از قیمت‌ خریداری‌شده‌تان رسید، آن را به فروش برساند.

در تصویر زیر می‌توانید نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله لانگ (خرید) مشاهده کنید.

مطالعه بیشتر: درآمدزایی از ارزهای دیجیتال

مثالی از نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله لانگ (خرید)
مثالی از نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله لانگ (خرید)

در تصویر زیر هم می‌توانید نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله شورت (فروش) مشاهده کنید. برای آشنایی با این مبحث به مقالۀ معاملات شورت و لانگ، مراجعه کنید.

مثالی از نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله شورت (فروش)
مثالی از نواحی حد سود و حد ضرر را در یک معامله شورت (فروش)

عوامل تاثیر گذار در تعیین حد سود و حد ضرر

هنگام تعیین حد‌ سود و ضرر (SL & TP) خود باید به موارد زیر دقت کنید:

۱. نوسان ارزهای دیجیتال

اولین نکته‌ای که هنگام استفاده از حد‌ سود و ضرر (SL & TP) باید به آن توجه داشته باشید این است که بازار ارزهای دیجیتال نوسان بسیار زیادی دارد. در نتیجه هرچند که استفاده از حد ضرر می‌تواند جلوی ضرر بیشتر شما را بگیرد، استفاده نادرست از آن می‌تواند سود شما را هم کاهش دهد. برای مثال، استفاده از یک حد ضرر ۴ درصدی برای ارزهای دیجیتالی که معمولاً با نوسانات ۱۵ درصدی مواجه می‌شوند؛ کار عاقلانه‌ای نیست.

۲. نقدینگی ارزهای دیجیتال

حجم معاملات بعضی از ارزهای دیجیتال بسیار کم است و حتی اگر معامله‌گران از ابزارهایی مثل حد سود و ضرر استفاده کنند؛ باز هم ممکن است نتوانند از آن‌ها خارج شوند؛ چراکه خریداری در بازار وجود ندارد. بنابراین، خرید ارزهای دیجیتالی که نقدشوندگی پایینی دارند، می‌تواند تمام استراتژی‌های سرمایه‌گذاری شما را نابود کند.

برای اطلاع از قیمت سولانا و خرید سولانا روی کیوسک حساب کنید.

۳. اندازه موقعیت‌های معاملاتی

به‌عنوان یک معامله‌گر، در بازارهای پرنوسان و پرریسکی مثل ارزهای دیجیتال باید بتوانید اندازه موقعیت‌های معاملاتی خود را به درستی و با توجه به حجم معاملات و بازار توکن موردنظرتان تعیین کنید.

کیوسک | صرافی آنلاین ارز دیجیتال
همین حالا فانتوم خود را خرید کنید

۴. تعیین حد سود و حد ضرر مناسب

تنظیم حد سود و حد ضرر یک فرآیند ذهنی است که از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برای مثال، شخصی که می‌تواند ریسک بالایی را تحمل کند؛ ممکن است حد سود خود را در محدوده ۵۰ درصد تعیین کند. از طرفی، شخص دیگری که ریسک‌گریزتر است؛ ممکن است حاضر شود با سودی ۴ درصدی توکن‌های خود را به فروش برساند.

مطالعه بیشتر: ترید ارز دیجیتال چیست؟

ارتباط بین حد سود و زیان با نسبت ریسک به ریوارد (Risk/Reward)

بیایید ارتباط بین حد سود و ضرر با نسبت ریسک به ریوارد را با یک مثال بررسی کنیم. تصویر کنید که قصد دارید بیت کوین را خریداری کنید. در این حالت باید سه ناحیه را برای انجام سرمایه‌گذاری خود تعیین کنید:

۱. قیمت خرید

برای مثال، می‌توانید بیت کوین را در قیمت ۳۰,۰۰۰ دلار یا هر قیمت دیگری که فکر می‌کنید مناسب است، بخرید.

۲. حد ضرر

همیشه احتمال این وجود دارد که قیمت ارزهای دیجیتال برخلاف تحلیل‌های شما پایین بیاید. به همین خاطر، باید حد ضرر خود را با توجه به ترجیحاتتان تعیین کنید. برای مثال، ممکن است به این نتیجه رسیده باشید که اگر بیت کوین حمایت ۲۵,۰۰۰ دلاری خود را از دست بدهد، دیگر نمی‌تواند در کوتاه‌مدت رشد کند. در نتیجه، می‌توانید حد ضرر خود را در این محدوده حمایتی مشخص نمایید.

۳. حد سود

در این جا باید هدف قیمتی خود را مشخص کنید. برای مثال، تحلیل‌های تکنیکال ممکن است به شما نشان دهند که قیمت بیت کوین تا محدوده ۳۵,۰۰۰ دلار رشد می‌کند. در این صورت می‌توانید حد سود خود را در محدوده مذکور تعیین کنید تا وقتی بیت کوین به آن رسید، توکن‌هایتان سریعاً به فروش برسند.

بعد از تعیین کردن موارد مذکور، می‌توانید نسبت ریسک به ریوارد خود را با توجه به فرمول زیر به دست آورید:

فرمول محاسبه نسبت ریسک به ریوارد
فرمول محاسبه نسبت ریسک به ریوارد

مطالعه بیشتر: اندیکاتور چیست

مزایا و معایب تعیین حد سود یا حد ضرر

از بین مزایای تعیین حد‌ سود و ضرر (SL & TP) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مزایاتوضیحات
به حداقل رساندن ضرربا استفاده از ابزارهایی مثل حد سود و حد ضرر، معامله‌گران می‌توانند از سرمایه خود محافظت کنند و مطمئن شوند که با ریسک و ضرر بزرگ و غیرقابل جبرانی مواجه نخواهند شد. 
بهبود مدیریت ریسک با مدیریت موثر ریسک و محدود کردن ضرر خود، می‌توانید عملکرد کلی‌تان را بهبود ببخشید و به اهداف سرمایه‌گذاری‌تان دست یابید. 
کنترل احساسات احساسات عاطفی یکی از مهم‌ترین دلایل تصمیم‌گیری‌های غیرمنطقی است. حد سود و حد ضرر، احساسات را از فرآیند تصمیم‌گیری حذف می‌کنند و به معامله‌گران کمک می‌کنند تا از تصمیم‌گیری های تکانشی یا احساسی که می‌تواند بر نتیجه معاملات آن‌ها تأثیر منفی بگذارد، اجتناب کنند. 
جدول مربوط به مزایای تعیین حد سود یا ضرر

از بین معایب آن‌ها هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

معایبتوضیحات
لغزش و نوسان زیادبازار ارزهای دیجیتال بازار بسیار بی‌ثباتی است که هر ثانیه تغییر می‌کند و بسته به اخبار منتشرشده می‌تواند با لغزش زیادی مواجه شود.  
تضمین اجرا هدف اصلی ابزارهای مذکور محدود کردن ضرر معامله‌گران است، اما پلتفرم‌های معاملاتی و صرافی‌ها تضمین نمی‌کنند که معامله سرمایه‌گذاران با قیمت مورد نظر آن‌ها حتماً انجام می‌شود یا خیر. 
شکاف‌های بازارشکاف‌های خاصی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد که منجر به شکست حد ضرر و حد سود در شرایط خاصی می‌شود. به‌عنوان مثال، در بازار ارزهای دیجیتالی که نقدینگی کمی دارند؛ اجرای چنین استراتژی‌هایی دشوار است و منجر به زیان معامله‌گر می‌شود. 
جدول مربوط به معایب تعیین حد سود یا حد ضرر

مطالعه بیشتر: اندیکاتور RSI چیست

نحوه محاسبه حد سود و ضرر در معاملات

برای محاسبه حد‌ سود و ضرر (SL & TP) می‌توانید از روش درصدی استفاده کنید. در این حالت، تنها کاری که باید انجام دهید این است که قبل از خروج از معامله خرید خود، درصد آن‌ها را تعیین کنید.

سرمایه‌گذاران باتجربه معمولاً از روش‌های دیگری مثل مقاومت‌ها یا حمایت‌ها برای تعیین حد سود و ضرر مذکور استفاده می‌کنند. معامله‌گران باتجربه هم معمولاً از میانگین‌های متحرک (MA) برای تعیین این شاخص‌ها استفاده می‌کنند. شما بسته به تجربه و استراتژی معاملاتی خود می‌توانید از هر یک از این روش‌ها استفاده نمایید. با ما در کیوسک آکادمی همراه باشید.

مطالعه بیشتر: اندیکاتور مکدی چیست؟

پرسش‌های متداول

۱. حد سود چیست؟

با تعیین حد سود، معامله‌گران از پلتفرم‌های معاملاتی درخواست می‌کنند که وقتی ارزهای دیجیتالشان در روند صعودی خود به قیمت خاصی رسید؛ آن‌ها را به فروش برسانند.

۲. حد ضرر چیست؟

با تعیین حد ضرر، معامله‌گران از پلتفرم‌های معاملاتی درخواست می‌کنند که وقتی ارزهای دیجیتالشان در روند نزولی خود به قیمت خاصی رسید؛ آن‌ها را به فروش برسانند.

۳. چرا باید از حد سود و ضرر استفاده کنیم؟

حد سود و حد ضرر باعث می‌شود که معامله‌گران بتوانند احساسات خود را کنترل کنند و درگیر ترس یا طمع نشوند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد رای‌ها 4

هنوز امتیازی ثبت نشده

یک نظر
  1. tlover tonet می گوید

    I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.