ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال چیست

0

ارز دیجیتال چیست ؟ این روزها در هر محفل و جمعی که حضور پیدا کنیم حداقل یکبار صحبت از رمز ارز می‌شود. اگر هم این موارد را نشنیده باشیم حداقل اسم بیت کوین یا به غلط بیتکویین را شنیده‌ایم. همه از سودهای کلانی که در این راه به دست آورده‌اند صحبت می‌کنند و اصطلاحات عجیب و غریب و نامفهومی به کار می‌برند که شاید در برخورد نخست قدری ترسناک و گیج کننده باشند.

اگر شما هم به این حوزه علاقه‌مند شدید و به دنبال ورود به این دنیای جذاب هستید این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.  در ادامه کیوسک آکادمی برای شما تشریح می‌کند که رمز ارز چیست، چه تفاوتی با پول رایج دارد و  چگونه می‌توانید در این مسیر با  قدرت گام بردارید

ارز دیجیتال چیست ؟

در جواب این سوال که ارز دیجیتال چیست ، باید بگوییم ارز دیجیتال هر ارزی است که به صورت الکترونیکی در دسترس باشد. در حال حاضر نسخه‌های الکترونیکی ارزهای دیجیتال بر سیستم‌های مالی اکثر کشورها تسلط دارند. ارز دیجیتال با نام کریپتوکارنسی نیز معروف است. در واقع، ارزهای دیجیتال شکل خاصی از پول‌های دیجیتالی هستند که بر اساس علم رمزنگاری، روی کار آمده‌اند. لطفا در نظر داشته‌باشید بیشتر این کریپتوکارنسی‌ها در راستای دست‌یابی به ویژگی‌هایی از قبیل شفافیت، غیرمتمرکز و تغییرناپذیر بودن، از فناوری بلاکچین استفاده می‌کنند. بلاکچین‌های عمومی ارزهای دیجیتال، هم برای اعضای شبکه و هم افراد خارج از شبکه قابل مشاهده هستند.

بیشتر بخوانید: صرافی ارز دیجیتال چیست؟

3 ویژگی اساسی ارزهای دیجیتال

برای فهم بیشتر شما، این سه ویژگی اساسی ارزهای دیجیتال را توضیح می‌دهیم:

غیرمتمرکز بودن

غیرمتمرکز بودن کریپتوکارنسی‌ها یعنی هیچ سازمان، نهاد، یا گروهی آنان را تحت کنترل خود ندارد و ارزهای دیجیتال به طور مستقل فعالیت می‌کنند. با کمک این ویژگی می‌توان کریپتوکارنسی‌ها را به صورت مستقیم و بدون تداخل هرگونه شخص سوم یا واسطه‌، به شخص دیگر انتقال داد. البته ناگفته نماند این نقل و انتقالات همه به صورت الکترونیکی و از طریق اینترنت صورت می‌گیرد.

برخلاف اینکه برای انتقال پول رایج باید به بانک و حساب بانکی خود مراجعه کنید، به منظور انتقال ارزهای دیجیتال نیازی به خدمات بانکی یا هر سازمان دیگر ندارید. کرپتوکارنسی‌ها نیز مانند دیگر پول‌ها با سازوکار منحصر به خود توزیع می‌شوند.

شفافیت

از آنجاییکه در هر بلاک ارزهای دیجیتال اطلاعات ویژه‌ای ثبت می‌شود، افراد باید به طور کامل با سازوکار این کریپتوکارنسی‌ها آشنا باشند. به طور کلی نباید هیچ‌گونه نقطه ابهامی در تشخیص عملکرد ارزهای دیجیتال به چشم بخورد. این ویژگی کریپتوکارنسی‌ها به اهمیت آموزش و اطلاع‌رسانی در این عرصه اشاره می‌کند.

تغییرناپذیر بودن

اغلب گفته‌می‌شود معاملات ارزهای دیجیتال انجام‌شده در بلاکچین‌ تغییرناپذیر هستند. به زبان ساده‌تر در معاملات کریپتوکارنسی‌ها نمی‌توان امنیت را نقض کرد. تنها در صورتی تغییر امکان‌پذیر است که استخراج‌کنندگان از پیش به توافق رسیده‌باشند. می‌توان گفت حتی با وجود دلایل موجه نیز نمی‌توان تغییراتی در معاملات ارزهای دیجیتال اعمال کرد.

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال از کجا سرچشمه گرفت؟

خیلی از افراد معتقدند اولین کریپتوکارنسی خلق‌شده، بیت کوین است. این ایده در سال 2008 توسط شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو منتشر شد و یک سال بعد اولین سکه‌های آن را استخراج کردند. البته بد نیست بدانید، پیش از بیت‌کوین تلاش‌های اساسی برای ساخت ارز دیجیتال صورت گرفته‌بود.

در واقع برای رفع مشکل اعتماد به واسطه‌ها و جلوگیری از تقلب سایرین، ایده شکل‌گیری کریپتوکارنسی‌ها جرقه زد. بیت‌کوین اولین ارزدیجیتالی بود که توانست با این مسائل مقابله کند. پس از پیدایش بیت‌کوین یا کریپتوکارنسی‌ها، دیگر لازم نبود افراد به بانک یا شخص سومی اعتماد کنند. همان‌طور که می‌دانید اعتماد کردن امر دشواری است به خصوص در امور مالی، در نتیجه مردم از ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز به خوبی استقبال کردند.

با گذر زمان کریپتوکارنسی‌های بسیاری با دغدغه‌ها و اهداف نوینی به وجود آمدند. برای مثال اتریوم به منظور توسعه قراردادهای هوشمند روی کار آمد. با ظهور ارزهای دیجیتال انجام تمام کارها طبق یک شبکه فراگیر صورت گرفت و دیگر نیازی به ارائه اطلاعات مالی، شخصی یا پرداخت هزینه‌های اضافی نبود.

چه تعداد ارز دیجیتال داریم؟

همان‌طور که پیش‌تر ذکر کردیم، ارز دیجیتال پول غیرفیزیکی است که نمی‌توان آن را لمس کرد. تمامی معاملات مربوط به کریپتوکارنسی به صورت غیرحضوری انجام می‌شود. در این بخش بیشتر به پاسخ سوال ارز دیجیتال چیست می‌پردازیم. کریپتوکارنسی یک سیستم پولی الکترونیکی حاضر در بستر اینترنت است.

قبل از سرمایه‌گذاری بر روی هر نوع ارز دیجیتال ابتدا باید بدانیم چه تعداد کریپتوکارنسی وجود دارد و از ویژگی‌های آنان آگاه شویم تا بتوانیم بهترین و مناسب‌ترین ارز دیجیتال را انتخاب کنیم. البته باید با مهم‌ترین این کریپکارنسی‌ها نیز آشنا شویم.

شاید تعجب کنید اما ما در دنیا بیش از 7000 کریپتوکارنسی داریم. ناگفته نماند تمامی این ارزهای دیجیتال مورد معامله قرار نمی‌گیرند. به طور تقریبی می‌توان گفت تنها 100 کریپتوکارنسی مشهور و قابل معامله وجود دارند. امروزه کریپتوکارنسی‌های بسیاری مانند اتریوم، تروم، و یا ایاس بر روی فناوری بلاکچین ارزهای دیجیتال به وجود آمده‌اند که از قدرت این بلاکچین‌ها برای انجام تراکنش‌های خود استفاده می‌کنند. هر یک از ارزهای دیجیتال، اهداف و ویژگی‌هایی منحصر به خود دارند.

در اینجا 5 مورد از مشهورترین ارزهای دیجیتال را نام می‌بریم:

  1. ترون (TRX)
  2. بیت‌کوین (BTC)
  3. اتریوم (ETH)
  4. تتر (USDT)
  5. ریپل (XRP)
ارز دیجیتال

تفاوت میان پول رایج و ارز دیجیتال چیست ؟

اگر بخواهیم ارز دیجیتال را با پول معمولی مقایسه کنیم باید بگوییم: شما برای برداشت یا واریز پول معمولی نیاز به سیستم بانکی دارید تا پردازش تراکنش‌ها را انجام دهد. اما در معاملات ارز دیجیتال این تراکنش‌ها توسط سیستم بلاکچین انجام می‌گیرد.

همچنین برای بررسی حساب پول‌های معمولی خود نیاز به حساب بانکی دارید در مقابل ارز دیجیتال را می‌توانید براساس کیف پول کریپتوکارنسی خود محسابه کنید. در ضمن آدرس ارز دیجیتال همان شماره کارت شما خواهد بود. در سیستم ارزهای دیجیتال، بلاکچین پایگاه داده محسوب می‌شود و در سیستم پول معمولی بانک دیتابیس شما است.

از دیگر تفاوت‌های ارز دیجیتال و پول معمولی می‌توان به غیر قابل برگشت بودن، عدم محدودیت زمانی و مکانی، و همچنین امنیت بالای ارزهای دیجیتال اشاره کرد.

1.     غیر قابل برگشت بودن

شاید برایتان پیش آمده باشد که پس خرید کالا و کارت کشیدن، تراکنش شما ناموفق بوده‌باشد. یا پولی را به اشتباه کارت به کارت کرده‌ و دوباره آن را پس گرفته‌اید. این قبیل اتفاقات در سیستم ارزهای مجازی غیرممکن است. تراکنش‌های شما همیشه موفق خواهند بود و در صورت بروز اشتباه در انتقال کریپتوکارنسی امکان هیچ‌گونه تغییر و پیگیری وجود نخواهد داشت.

2.     عدم محدودیت زمانی و مکانی

اگر بخواهید مبلغ زیادی پول از حساب بانکی کشور خود به حساب بانکی خارج از کشور انتقال دهید باید صبور باشید و چند روزی منتظر بمانید. حتی نقل و انتقال پول معمولی در ساعات مشخصی امکان دارد. در مقابل برای انتقال ارز دیجیتال هیچ مرز زمانی و مکانی تعیین نشده‌است. شما می‌توانید از هر نقطه دنیا و در هر ساعتی کریپتوکارنسی خود را انتقال دهید.

3.     امنیت بالا

متاسفانه پول معمولی و حتی کارت بانکی شما قابل ربودن و هک شدن هستند. این در حالی است که ارز دیجیتال تنها در دسترس و تحت کنترل شما قرار دارد. اطلاعات کاربری و رمزهای کاربران با سیستم امنیتی ویژه‌ای ثبت و ضبط می‌شوند.

ما چطور می‌توانیم ارز دیجیتال استخراج کنیم؟

فرآیند خلق ارزهای دیجیتال متفاوت از پول رایج است. برای مثال در مورد ارز دیجیتال بیت کوین، تایید تراکنش‌های آن در شبکه به تولید سکه جدید منجر می‌شود. اما در مورد بعضی دیگر از کریپتوکارنسی‌ها باید گفت تمامی سکه‌ها به طور کامل پیشاپیش استخراج شده‌اند.

منظور از استخراج ارز دیجیتال، ایجاد بلاک‌های جدید است. در بیشتر مواقع برای استخراج کریپتوکارنسی به ماینر ( دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال) نیاز داریم. این ماینرها کامپیوتر خود را به شبکه وصل می‌کنند و با انجام تراکنش،‌ کریپتوکارنسی به پردازش الگوریتم‌ها می‌پردازد. در نهایت درصدی به منظور کارمزد این تراکنش‌ها دریافت و بلاک جدیدی را استخراج می‌کند.

چه آینده‌ای در انتظار ارز دیجیتال است؟

هیچ‌کس از آینده ارزهای دیجیتال باخبر نیست. هیچ راهی برای پیش‌بینی آینده کریپتوکارنسی‌ها وجود ندارد. اما بسیاری معتقدند این بلاتکلیفی و غیرقابل پیش‌بینی بودن، موجب جذابیت بیشتر بازار ارزهای دیجیتال می‌شود. امکان دارد آینده ارزهای دیجیتال در حال حاضر دیوانگی محض باشد. دقیقا شبیه پیدایش تمام تکنولوژی‌هایی که در گذشته محال به نظر می‌رسیدند.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به فردای کریپتوکارنسی‌ها بیندازیم. بعضی از بزرگان این حوزه باور دارند بهترین آینده ارز دیجیتال در طی ده سال ساخته‌خواهدشد. پیش‌بینی شده‌است تا حدودی تمامی حکومت‌ها و موسسه‌های مختلف وارد این حوزه می‌شوند. مقیاس‌پذیری ارزهای دیجیتال گسترش پیدا می‌کند و حریم خصوصی کاربران ایمنی بیشتری می‌یابد.

این نکته حائز اهمیت است که سرعت تراکنش‌ها چندین برابر می‌شود. با افزایش سرعت تراکنش‌ها ما شاهد افزایش حجم بازار ارزهای دیجیتال خواهیم بود. در سال‌های آینده سرمایه‌گذاری در حوزه کریپتوکارنسی بیشتر می‌شود. به طور کلی آینده خوبی پیش‌رو این حوزه و ارزهای دیجیتال آن است.

آیا از معایب و مزایای ارزهای دیجیتال مطلع هستید؟

ارزهای دیجیتال نیز مانند هر چیز دیگری دارای معایب و مزایای بسیاری هستند که ما در اینجا به اصلی‌ترین آنان اشاره خواهیم‌کرد. به خاطر داشته‌باشید بهترین مزیت کریپتوکارنسی‌ها سهل بودن ایجاد حساب کاربری و افزایش ثروت خویش است. بدین معنا که ممکن است یک سرمایه‌گذار خرده‌پا در طی چند روز و به دلیل نوسانات چشم‌گیر این بازار به سود کلانی دست یابد.

البته همین سهل بودن ایجاد حساب کاربری و بالا بودن فرصت سرمایه‌گذاری گاهی موجب می‌شود افراد بی‌تجربه پا به این عرصه بگذارند و سرمایه خود را به کل از دست بدهند. کنترل و امنیت ارزهای مجازی مثال‌زدنی است و از جمله مزایای مهم آنان به حساب می‌آید. در واقع تنها کاربران به حساب خود دسترسی دارند و کریپتوکارنسی‌های یک شخص به هیچ‌عنوان تحت نظارت افراد یا سازمان‌های دیگر قرار نمی‌گیرد.

علاوه بر امنیت و کنترل ویژه ارزهای دیجیتال، غیرمتمرکز بودن نیز یکی دیگر از مزایای خاص آنان به حساب می‌آید. شما هرگز در بازار ارزهای دیجیتال شاهد کمبود بودجه نخواهید‌بود. پس عدم کسری بودجه نیز از دیگر مزایای اساسی کریپتوکارنسی است. همچنین کاربران بسیاری از هزینه کم معاملات ارزهای دیجیتال تعریف و تمجید می‌کنند.

معایب اساسی ارز دیجیتال چیست

اصلی‌ترین مسئله ارزهای دیجیتال نوسانات عمده آن است. همه ما می‌دانیم سرمایه‌گذاری ریسک بالایی دارد به خصوص سرمایه‌گذاری در حوزه کریپتوکارنسی‌ها، ولی نوسانات این حوزه اصلا خوب نیست. در واقع ضمانتی برای مشتری وجود ندارد.

گذشته از این نوسانات و ناپایداری دائمی ارزهای دیجیتال، مسئله اعتماد به صرافی‌های کریپتوکارنسی نیز امر مهمی است. سیستم ارزهای دیجیتال جای هیچ کلاهبرداری و تقلبی باقی نمی‌گذارد اما متاسفانه صرافی‌های ارزهای دیجیتال عملکرد متفاوتی دارند و تاحدودی غیرقابل اعتماد هستند.

موقع خرید ارز دیجیتال به چه نکاتی توجه کنیم؟

امروزه بسیاری از افراد به دنبال سرمایه‌گذاری بر روی ارزهای دیجیتال هستند. اولین قدم برای شروع این سرمایه‌گذاری آشنایی با روش‌های خریداری کریپتوکارنسی است. کاربران فکر می‌کنند با سرمایه‌گذاری بر روی ارزهای دیجیتال نه تنها سرمایه‌اشان حفظ می‌شود بلکه در طی معاملات، سود کلانی نیز نصیبشان خواهد شد.

قبل از اقدام برای خرید کریپتوکارنسی باید با مفهوم ارز دیجیتال چیست به خوبی آشنا شوید. اطلاعات و جزئیات بسیاری در مورد این بازار کسب یا با افراد متخصص مشورت کنید. پس از گذراندن آموزش‌های لازمه در سایت‌های معتبر ارز دیجیتال ثبت‌نام کنید تا احراز هویت شوید.

از آنجاییکه کریپتوکارنسی‌های بسیاری در بازار وجود دارند با تحقیق و بررسی ارزش هر ارز دیجیتال را بسنجید و روی چندین گزینه تمرکز کنید. بهتر است تمام سرمایه خود را در یک ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری نکنید. هرچه تعداد کریپتوکارنسی‌هایتان بیشتر باشد، از شانس موفقیت بیشتری بهره‌مند خواهید بود.

به عنوان نکته آخر در مورد خرید ارزهای دیجیتال، بی‌گدار به آب نزنید. درضمن، مطالعه انواع تحلیل‌های فنی یا بنیادی در شروع سرمایه‌گذاری شما تاثیر به سزایی خواهد داشت. بعد از رد شدن از این مراحل، دل به دریا بزنید و ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری کنید.

ارز دیجیتال

کدام صرافی ارز دیجیتال بهتر است؟

نام صرافی ما را به یاد بازار سکه و دلار می‌اندازد اما برخلاف تصور ما، صرافی‌ ارز دیجیتال پلتفرم آنلاینی است که تنها از طریق اینترنت، کریپتوکارنسی خرید و فروش می‌کند. در واقع صرافی ارز دیجیتال بستری برای معامله بین طرفین می‌سازد. با توجه به اساس کار صرافی‌ها می‌توان صرافی ارز دیجیتال را دسته‌بندی کرد و ما در این مقاله 4 صرافی مهم و پرکاربرد را نام می‌بریم:

  1. صرافی متمرکز
  2. صرافی غیرمتمرکز
  3. صرافی داخلی
  4. صرافی خارجی

صرافی متمرکز همان‌طور که از نامش پیداست، به یک سازمان یا نهاد خاص وابستگی دارد. در واقع کنترل صرافی‌های متمرکز توسط یک سازمان ویژه انجام می‌شود. در عوض، صرافی‌های غیرمتمرکز دارایی‌های کاربران را به روشی خاص کنترل و مدیریت می‌کنند. به طور کلی، در صرافی‌های غیرمتمرکز مدیر صرافی هیچ کنترلی بر روی دارایی مشتری‌ها ندارد. همه نقل و انتقالات به طور مستقیم و با استفاده از کیف پول کاربر انجام می‌شوند. گذشته از صرافی متمرکز و غیرمتمرکز، بد نیست با صرافی‌‌های داخلی و خارجی نیز آشنا شویم.

3 تفاوت مهم صرافی‌های داخلی و خارجی

بهتر است بدانید صرافی‌هایی که در داخل ایران فعالیت دارند بسیار متفاوت از صرافی‌های خارجی عمل می‌کنند. در این راهنما به 3 تفاوت اساسی این دو صرافی‌ اشاره می‌کنیم:

1. احراز هویت

صرافی‌های داخلی در این مرحله، از مشتری خود می‌خواهند اطلاعات شخصی همانند کارت بانکی، عکس سه در چهار و کارت شناسایی خود را در سایت آپلود کنند. پس از جمع‌آوری این اطلاعات و با گذشت چند روز احراز هویت فرد تایید می‌شود. اما صرافی‌های خارجی نیازی به احراز هویت ندارند و مشتریان به راحتی ثبت‌نام می‌شوند.

2.  امکانات و دسترسی‌ها

صرافی‌های داخلی متاسفانه دسترسی وسیعی به انواع ارزهای دیجیتال ندارند. در نتیجه کاربران انتخاب‌های محدودی خواهند داشت. در حالی که صرافی‌های خارجی این امکان را به مشتریان می‌دهند که به طور مستقیم ارز دیجیتال مورد نظر خود را خریداری کنند.

3. میزان نقدینگی

صرافی‌های داخل کشور موجودی و نقدینگی کمی دارند و از این‌ رو مشتری نمی‌تواند کریپتوکارنسی مدنظر خود را خریداری کند و امکان ثبت سفارش بسیار محدود خواهد بود. این در حالی است که صرافی‌های خارجی بدون هیچ‌گونه محدودیت به کار خود ادامه می‌دهند. نقدینگی صرافی‌های خارجی هرگز پایین نمی‌آید.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم، ارز دیجیتال یک نوع پول خاص و الکترونیکی است که براساس بلاکچین معاملات خود را انجام می‌دهد. کریپتوکارنسی‌ها قابل استخراج، خرید، و فروش هستند. هر فرد با ایجاد حساب کاربری در صرافی‌های قابل اعتماد می‌تواند همانند صرافی کیوسک، ارز دیجیتال خرید و فروش کند.

امیدواریم این مقاله برای کسب و کار آینده شما مفید بوده‌باشد. خوشحال می‌شویم اگر نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.