صرافی ارز دیجیتال چیست؟ انواع Crypto Exchange را بشناسید

صرافی ارز دیجیتال چیست ؟ معرفی بهترین صرافی ‌ها

1

با معرفی و محبوبیت اولین کریپتو یعنی بیت‌کوین نیاز به صرافی ارز دیجیتال هم به وجود آمد تا علاقه‌مندان بتوانند بیت‌کوین و ارزهای دیجیتالی که پس از آن معرفی شدند را بین خودشان معامله و تبادل کنند. پس از آن، ارزهای دیجیتال زیادی معرفی شدند و لازم بود پلتفرمی وجود داشته باشد که کاربران بتوانند به‌راحتی این دارایی‌ها را خرید و فروش کنند. این نیاز باعث پدید آمدن و گسترش صرافی‌ها شد. این روزها صدها صرافی با روش‌های کار متفاوتی وجود دارند. در ادامه بررسی می‌کنیم که صرافی ارز دیجیتال چیست و چه انواع و ویژگی‌هایی دارد.

صرافی رمزارز چطور پدید آمد

بیت‌کوین در سال 2009 معرفی شد و اولین مبادله آن در ژانویه همین سال و به صورت آزمایشی بین ساتوشی ناکاموتو، خالق بیت‌کوین و هال فینی یکی از توسعه‌دهندگان کریپتو انجام شد. پس از این تاریخ تا رسیدن به اولین صرافی ارز دیجیتال اتفاقات زیر افتاد:

  • در اکتبر 2009 هر یک دلار برابر با حدود 1309 بیت‌کوین بود. از همین تاریخ، قیمت بیت‌کوین شروع به نوسان کرد و زمینه برای ایجاد صرافی‌ها به منظور خرید و فروش بیت‌کوین فراهم شد. در این زمان اولین سرویس خرید و فروش بیت‌کوین به نام استاندارد New Liberty ایجاد شد. به‌این‌ترتیب اولین بار، تریدرها متوجه شدند صرافی ارز دیجیتال چیست. در این پلتفرم، ارزش بیت‌کوین بر اساس هزینه استخراج آن تعیین شد تا هزینه‌های ماینینگ (Mining) جبران شود. اولین تراکنش در 12 اکتبر 2009 از طریق پی‌پال ثبت شد. 
  • یک سال بعد در فوریه 2010 یکی از کاربران Bitcointalk به نام dwdollar پورتالی به نام بیت‌کوین مارکت ایجاد کرد که امکان خرید و فروش بیتکوین به صورت فرد به فرد (person to person) را از طریق سیستم‌های پرداخت مثل پی‌پال فراهم می‌کرد. به‌این‌ترتیب ارزش بیت‌کوین هم کمی افزایش یافت. چهار ژوئن 2011 پی‌پال به دنبال تقلبی که یکی از کاربران انجام داده بود ارائه پشتیبانی به بیت‌کوین را متوقف کرد.. 
پلتفرم بیت‌کوین مارکت برای مبادله بیت‌کوین
  • در جولای 2010 اولین صرافی رسمی در Bitcointalk به نام Mt. Gox توسط جد مک کلاب گزارش شد که آخرین قیمت مبادلات در آن تعیین می‌شد، بالاترین و کمترین قیمت‌ها و نیز حجم مبادلات 24 ساعت گذشته بیت‌کوین را نشان می‌داد. این پلتفرم یکی از مهم‌ترین پلتفرم‌های خریدوفروش بیت‌کوین بود که 70 درصد خریدوفروش‌ها در آن انجام می‌شد. این صرافی در 19 ژوئن 2011 هک شد و هزاران بیت‌کوین به سرقت رفت.

انواع صرافی‌های ارز دیجیتال

همه صرافی‌های ارز دیجیتال مسئول اتصال خریدار به فروشنده هستند اما هر کدام این کار را به شکل متفاوتی انجام می‌دهند. از دیدگاه جزئی صرافی‌های کریپتو به سه دسته کلی متمرکز، غیرمتمرکز و ترکیبی تقسیم می‌شوند. کاربران می‌توانند با وارد کردن پول فیات یا با اتصال کیف پول ارز دیجیتال خود به آنها، کار خریدوفروش کریپتو را شروع کنند. در ادامه جزییات آنها را بررس میکنیم. 

انواع صرافی ارز دیجیتال - متمرکز و غیرمتمرکز

صرافی متمرکز (Centralized Cryptocurrency Exchanges)

اگر از اکثر مردم بپرسید صرافی ارز دیجیتال چیست می‌بینید بیشتر، صرافی رمز ارز متمرکز به‌عنوان صرافی رمزارز را می‌شناسند. این صرافی‌ها به اختصار CEX نامیده می‌شوند و عملکرد آنها شبیه بازارهای سهام سنتی است. خریدار و فروشنده وارد این پلتفرم شده و صرافی به‌عنوان واسطی بین آنها عمل می‌کند. مهم‌ترین مسئله‌ای که در صرافی‌های متمرکز وجود دارد آسیب پذیری آن‌ها در مقابل هک شدن است. 

کاربران پول خود را وارد صرافی می‌کند و صرافی این وجه را نگه می‌دارد. آنها برای خرید یک کریپتو سفارش می‌گذارد و صرافی خریدار یا فروشنده‌ای که با آن قیمت موافق باشد پیدا و آن‌ها را به هم متصل می‌کند. معامله انجام می‌شود. این فرآیند می‌تواند به‌جای پول فیات با معامله دو ارز دیجیتال انجام شود. 

اما ویژگی‌های این نوع صرافی ارز دیجیتال چیست؟ این صرافی‌ها واسط کاربری خوبی دارند و کار با آنها ساده است. آنها حجم معاملات و نقدینگی بالایی دارند. برخی پلتفرمهای معاملاتی مثل XCOEX حتی کار تجمیع نقدینگی را انجام می‌دهند. به‌این‌ترتیب که سفارشات خرید و فروش را از منابع مختلف جمع‌آوری کرده و قیمت‌هایی نزدیک به میانگین بازار به معامله گران ارائه می‌کنند. 

معمولا خدمات پشتیبانی بهتری دارند و از تعداد کریپتوهای بیشتری پشتیبانی می‌کنند. همچنین گاهی خدمات دیفای (امور مالی غیرمتمرکز مثل وام‌دهی و سپرده‌گذاری بر بستر بلاکچین) یا خدمات دیگر مثل فرصت کسب درآمد از طریق کریپتوکارنسی مثل شرکت در عرضه‌های اولیه را در اختیار کاربر قرار می‌‌دهند. 

از دیگر سو کاربران CEX، مالک کلید خصوصی خود نیستند. بنابراین ممکن است دارایی آن‌ها هک شود. همچنین برخی افراد از اینکه باید اطلاعات شخصی خود را در هنگام عضویت و طی کردن فرآیند احراز هویت در اختیار این پلتفرم‌ها بگذارند ناراضی هستند. 

از مشهورترین صرافی‌های متمرکز می‌توان به کوین‌بیس، کراکن، جمینی و رابین هود اشاره کرد. 

نحوه عملکرد صرافی‌های متمرکز

صرافی متمرکز ارز دیجیتال پلتفرمی است که در آن معامله‌گران، ارزهای دیجیتال را با پول فیات یا با ارز دیجیتال دیگری معامله می‌کنند. سفارشات خرید یا فروش خود در دفتر سفارشات (order book) ثبت می‌شوند. صرافی یک واسطه است و کار انطباق سفارشات خریدوفروش را با هم انجام می دهد تا معامله انجام شود. در ازای این کار کارمزد کمی می‌گیرد. 

وقتی کاربر سفارشی می‌گذارد، سفارش او وارد order book می‌شود و صرافی رمز ارز آنها را براساس قیمت مرتب می‌کند. این لیست در هر لحظه در حال به‌روز شدن است. 

سفارشات انواع مختلفی دارند. دو نوع پرکاربرد آن سفارشات محدود یا limit order و سفارشات بازار یا market order هستند. وقتی کاربر سفارش بازاری قرار می‌دهد صرافی، معامله را با بهترین قیمت بازار در دفتر سفارشات ثبت می‌کند. در این حالت کاربر فقط تعیین می‌کند که چه مقدار کریپتو می‌خواهد بخرد و قیمت آن را صرافی، براساس نرخ کنونی و قیمت‌هایی که فروشندگان ارائه کرده‌اند تعیین می‌کند. معمولا این سفارشات به‌سرعت انجام می‌شوند. 

 اما وقتی سفارش محدود قرار می‌دهد میزان ارز دیجیتالی که می‌خواهد بخرد یا بفروشد و قیمت آن را خود کاربر تعیین می‌کند. اگر همزمان معامله‌گران دیگری باشند که قیمت این کاربر را بپذیرند، این سفارش در لیست نمایش داده شده و انجام می‌شود. به‌این‌ترتیب اگر برای این قیمت خریدار یا فروشنده‌ای نباشد سفارش انجام نمی‌شود. 

صرافی‌های غیرمتمرکز (Decentralized Cryptocurrency Exchanges)

هدف صرافی‌های غیرمتمرکز یا DEX، حفظ ماهیت غیرمتمرکز بازار ارزهای دیجیتال است. این صرافی‌ها نقش واسطه‌گری ندارند و دارایی کاربر را نزد خود نگه نمی‌دارند. خریداران و فروشنده ها روی این پلتفرم ها گرد هم می‌آیند و به صورت مستقیم و همتا‌به‌همتا با هم معامله می‌کنند. 

امنیت صرافی رمز ارز غیرمتمرکز بیشتر است. اما ممکن است سرمایه فرد بلوکه شود. همچنین آنها حجم نقدینگی کمتری نسبت به صرافی‌های متمرکز دارند و ممکن است انجام سفارشات بزرگ در آن‌ها سخت باشد. 

چون اتریوم بزرگ‌ترین بلاک‌چین با بیشترین توکن است اکثر DEX ها روی اتریوم راه‌اندازی شده‌اند و گاهی حتی از بیت‌کوین پشتیبانی نمی‌کنند. معامله کریپتو در آن‌ها با حجم پایین نقدینگی، سرعت کم و رابط کاربری ضعیف همراه است. برخی از آن‌ها خدمات پشتیبانی از مشتریان ندارند و از پول فیات استفاده نمی‌کنند. 

بسیاری از تریدرها نمی‌دانند این نوع از صرافی ارز دیجیتال چیست و چطور کار میکند درحالی‌که می‌توانند انتخاب خوبی برای بسیاری از آن‌ها باشند. یونی‌سواپ، پنکیک‌سواپ، IDEX و Bisq DEX از صرافی‌های غیر متمرکز شناخته‌شده هستند. 

نحوه عملکرد صرافی‌های غیرمتمرکز

صرافی غیرمتمرکز، واسط بین معامله‌گران نیست بلکه به آنها این امکان را می‌دهد که خودشان به صورت مستقیم و همتا‌به‌همتا معامله کنند. مهم‌ترین ویژگی این نوع صرافی ارز دیجیتال چیست؟ این صرافی‌ها با استفاده از قراردادهای هوشمند که به صورت خودکار اجرا می‌شوند کار می‌کنند و مفاد آنها تحت توافق معامله‌گران است. 

وقتی کاربر می‌خواهد در صرافی غیرمتمرکزی معامله کند، یک سفارش ثبت کرده و آن را در شبکه منتشر می‌کند. سپس این سفارش با سفارش کاربر دیگری که به دنبال شرایط مشابه است انطباق داده می‌شود. قراردادهای هوشمند معامله را به صورت خودکار اجرا می‌کنند و موجودی دو کاربر به‌روز می‌شود. .

صرافی‌های ترکیبی (Hybrid)

این صرافی‌ها که به اختصار HEX نامیده می‌شوند آخرین نسل صرافی‌های کریپتو هستند که می‌خواهند مزایای دو مورد قبلی را باهم ترکیب کنند. هدف آنها تامین نقدینگی CEX ها با سطح امنیت و حریم خصوصی DEX هاست. 

اولین صرافی ترکیبی، Qurrex بود که در سال 2018 راه‌اندازی شد. بنیان‌گذاران این صرافی تجربه طولانی در بازار فارکس، بورس و فیوچرز داشتند و تصمیم گرفتند نسل جدیدی از مبادلات کریپتو را ارائه دهند. 

جدول مقایسه ویژگی های انواع صرافی ارز دیجیتال

مهم‌ترین ویژگی‌های انواع صرافی ارز دیجیتال چیست؟ در جدول زیر یک مقایسه اجمالی از صرافی‌های متمرکز، غیرمتمرکز و ترکیبی ارائه کرده‌ایم. 

ویژگیصرافی متمرکز CEXصرافی غیرمتمرکز DEXصرافی ترکیبی HEX
طراحی واسط کاربریآسانسختآسان
سرعتسریعکندسریع
سرپرستیکاربر به صرافی اعتماد می‌کندکاربر مالک دارایی خود استکاربر مالک دارایی خود است
حجم معاملاتبالاپایینپایین
نقدینگیبالاپایینپایین
امکاناتنامحدودنامحدودنامحدود
پشتیبانی از فیاتبلهخیربله

برای شناخت بیشتر هر نوع از صرافی‌های ارز دیجیتال می‌توانید به سایر مقالات تخصصی آکادمی کیوسک مراجعه کنید. 

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی

در بیش از یک دهه‌ای که از عمر بازار ارزهای دیجیتال می‌گذرد صرافی‌های زیادی معرفی شده‌اند. استفاده از یک صرافی مجازی ارز دیجیتال خوب که سرعت بالا، رابط کاربری آسان، امنیت مناسب و نقدینگی بالایی داشته باشد کار تریدرها را بسیار راحت‌تر می‌کند. فوربس که یکی از معتبرترین وبسایت‌های حوزه اقتصاد و کریپتو است صرافی‌های زیر را به‌عنوان بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال سال 2023 معرفی کرده است.

بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی

1. کراکن (Kraken)

کراکن یک صرافی آمریکایی مستقر در سان فرانسیسکو است که در سال 2011 تاسیس شد. این پلتفرم، امکانات مختلف تریدینگ و بیش از 120 ارزهای دیجیتال مختلف را با ارزهای فیات از جمله دلار آمریکا، دلار کانادا، یورو و ین ژاپن ارائه می‌دهد و مقدار کارمزد آن مناسب است. از بیش از 200 ارز دیجیتال و 600 جفت کریپتو پشتیبانی می‌کند. همچنین امکان مارجین تریدینگ و معاملات فیوچرز نیز دارد. در سال 2023 حجم مبادلات روزانه این صرافی به بیش از 333 میلیون دلار رسیده است. کارمزد برداشت بیت‌کوین آن نسبت به سایر صرافی‌ها کمتر است. کارمزد آن برای استیبل‌کوین‌ها 0.9 درصد و برای سایر کریپتوها 1.5 درصد است. اما در‌عین‌حال از ارزهای فیات کمی پشتیبانی می‌کند. 

2. جمینی (Gemini)

این صرافی مجازی ارز دیجیتال در سال 2014 تاسیس شد و برای همه تریدرها با هر سطح مهارتی عالیست. پلتفرم آن ویژگی‌های جالبی مثل برنامه کسب درآمد برای کسب سود از هولد کردن کریپتو و نیز کارت‌های اعتباری را ارائه می‌کند. این پلتفرم در کشورهای زیادی در دسترس است و به سرمایه‌گذاران براساس میزان حرفه‌ای بودن آن‌ها امکانات مختلفی ارائه می‌کند. بیش از 60 ارز دیجیتال مختلف برای مبادله در این صرافی لیست شده‌اند. 

همچنین دارای اپلیکیشن پرداخت و واحد پولی خاص خود به نام جمینی است که یک استیبل‌کوین با ارزش برابر با دلار آمریکاست. کارمزد آن بین 0.2 تا 0.4 درصد است و از بیش از 120 کوین مختلف پشتیبانی می‌کند. 

3. کریپتو دات کام (Crypto.com)

این صرافی از بیش از 250 ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند. شرکت کریپتو دات کام (https://crypto.com/) علاوه بر صرافی، کارت‌های اعتباری ارز دیجیتال، صرافی غیرمتمرکز، کیف پول ارز دیجیتال و یک بازار NFT هم دارد. این صرافی به کاربران ویزاکارت، کریپتوها و جوایز منحصربه‌فردی ارائه می‌دهد. همچنین به کاربرانی که میزان معاملات آنها بالا باشد در کارمزد خود تخفیف می‌دهد. به صورت محدود از مارجین تریدینگ پشتیبانی می‌کند و سطح امنیت خوبی دارد. امکان سپرده‌گذاری (استکینگ) سرمایه در کیف پول کریپتو دات کام و دریافت سود 14.5 درصدی نیز وجود دارد.

در مقابل، کمی حجم معاملات آن نسبت به سایر صرافی‌ها کمتر است که باعث شده کارمزد آن بیشتر باشد. کارمزد آن حدود 0.075 درصد است.  اما کاربرانی که از توکن CRO که توکن بومی این پلتفرم است استفاده می‌کنند یا آن را در کیف پول خود دارند کارمزد کمتری می‌پردازند. 

4. کوکوین (KuCoin)

مهم‌ترین ویژگی صرافی کوکوین حجم بالای آلت‌کوین‌هایی است که در اختیار کاربر قرار می‌دهد و از بیش از 700 ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند. تعداد کاربران این پلتفرم در 200 کشور در آسیا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا در حال افزایش است. کارمزدهای آن رقابتی و حدود 0.1 درصد است. همچنین روی کارمزدهای خود تخفیف می‌دهد. امکانات پیشرفته‌ای مثل مارجین تریدینگ و فیوچرز دارد. کاربران می‌توانند کریپتوهای خود را وام دهند و سود بگیرند. 

بااین‌حال این صرافی در ایالات متحده معتبر نیست. وجوهی که در پلتفرم نگهداری می‌شوند بیمه نیستند و اگر دزدیده شوند سرمایه کاربران از بین رفته است. این صرافی یک بار در سال 2020 هک شد. 

5. کوین بیس (Coinbase)

صرافی کوین‌بیس بیش از 250 ارز دیجیتال را ارائه می‌کند. این شرکت بیش از 110 میلیون کاربر و 80 میلیارد دلار دارایی دارد. پلتفرم آن رابط کاربری ساده‌ای دارد و سرعت آن در انجام تراکنش‌ها بالاست. این صرافی از طریق اپلیکیشن موبایل هم در دسترس است. تریدرهایی که به قابلیت‌هایی مثل تحلیل‌های تکنیکال عمیق علاقه دارند می‌توانند محصولات پیشرفته تریدینگ یا Advanced Trade را با پرداخت مبلغی خریداری کند ک که موجب افزایش امنیت آنها نیز می‌شوند. Advanced Trade جایگزین برخی ویژگی‌های Coinbase Pro شده که در نوامبر 2022 از این صرافی حذف شدند. 

کوین‌بیس از نظر امنیتی وضعیت خوبی دارد و به کاربران خود امکان سپرده‌گذاری کریپتوهای الگوراند (ALGO)، کاسموس (ATOM)، اتریوم (ETH)، تزوس (XTM) کاردانو و سولانا (SOL) را می‌دهد. 

با‌این‌حال از نظر برخی کاربران میزان کارمزد آن بالاست و برای انواع مختلف خریدوفروش براساس نوع کریپتو و حجم آن متفاوت است. 

چگونه بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی را انتخاب کنیم؟

صرافی‌های ارز دیجیتال راحت‌ترین راه برای خرید انواع مختلف کریپتوکارنسی هستند. آنها رمزارزهای مختلفی را ارائه می‌کنند و به‌راحتی از طریق وب و گوشی موبایل در دسترسند. در کشور ما نیز صرافی‌های ارز دیجیتال زیادی فعال هستند. کیفیت خدمات برخی از این صرافی‌ها آن‌قدر خوب است که با صرافی‌های خارجی رقابت می‌کنند. 

معیارهای انتخاب صرافی ارز دیجیتال

در ادامه بررسی می‌کنیم که  مهم‌ترین معیارهای انتخاب صرافی ارز دیجیتال چیست و چه مواردی را باید در نظر داشته باشیم: 

  • لیست دارایی‌های ارائه شده: اکثر صرافی‌ها ارزهای دیجیتال مهم مثل بیت‌کوین، اتریوم، بایننس و نظایر آن را ارائه می‌کنند. بااین‌حال اگر در فکر معامله سایر آلت‌کوین‌ها هستید باید لیست کریپتوهایی که یک صرافی رمز ارز برای معامله ارائه می‌کند را بررسی کنید. مثلا لیست دارایی‌های صرافی کیوسک و قیمت آنها در وبسایت به صورت کامل درج شده است.
  • کارمزد: میزان کارمزد بخصوص برای تریدر هایی که به فکر کسب سود از نوسانات هستند و می‌خواهند خریدوفروش‌های زیادی انجام دهند اهمیت زیادی دارد. بنابراین لازم است قبل از عضویت و شروع به کار، میزان کارمزد را بررسی کنیم. برخی صرافی‌ها علاوه بر کارمزد معاملات و هزینه‌ای که موقع برداشت وجه می‌گیرند هزینه‌های دیگری هم دارند که باید بررسی شوند. 
  • امنیت: مهم‌ترین ویژگی صرافی ارز دیجیتال چیست؟ امنیت. چراکه صرافی‌های ارز دیجیتال طعمه خوبی برای هکرها هستند. انتخاب صرافی امن، بخصوص برای کسانی که به می‌خواهند سرمایه زیادی را وارد حساب کاربری صرافی کنند اهمیت زیادی دارد. مهم است که رمز عبور دو مرحله‌ای، احراز هویت و فرآیند شناخت مشتری (KYC) انجام شود. 
  • پشتیبانی: صرافی‌های معتبر پشتیبانی 24 ساعته به صورت تلفنی و آنلاین دارند و در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ کاربر را می‌دهند. 
  • تعداد کاربران و میزان نقدینگی: هر قدر تعداد کاربران یک صرافی بیشتر باشد، میزان نقدینگی آن بالاتر بوده و سفارشات سریع‌تر انجام می‌شوند. این موضوع به‌خصوص برای تریدرهایی که می‌خواهند سفارشاتی با حجم بالا داشته باشند و کمترین تغییر قیمت برایشان مهم است اهمیت زیادی دارد. 
  • امکانات موبایل: برخی صرافی‌ها فقط از طریق مرورگر قابل استفاده هستند. این موضوع باعث سخت‌شدن دسترسی به آن‌ها می‌شود. با توجه به ماهیت پویای بازار کریپتو که قیمت‌ها به‌صورت لحظه‌ای تغییر می‌کنند دسترسی از طریق اپلیکیشن‌های موبایل اندروید و iOS اهمیت زیادی دارد. 

در میان صرافی‌های ایرانی اگر بخواهیم مثال بزنیم، صرافی کیوسک همه امکانات و ویژگی‌های بالا را دارد. لیست کریپتوهای مختلف از دسته‌های آلت‌کوین‌ها، استیبل‌کوین‌ها، توکن‌های متاورس و غیره، کارمزد و نقدینگی مناسب، امنیت بالا، پشتیبانی هر روز هفته و امکان نصب اپلیکیش‌های موبایل، همگی از ویژگی‌های صرافی کیوسک هستند.  

چگونه از امنیت صرافی‌های ارز دیجیتال مطمئن شویم؟

گاهی انتخاب یک صرافی خوب کار سختی به نظر می‌رسد با‌این‌حال با بررسی برخی فاکتورها نظیر 9 موردی که در ادامه آورده‌ایم می‌توانیم نسبت به امن بودن یک صرافی اطمینان بیشتری حاصل کنیم. 

فاکتور مورد نظر توضیحات 
حجم نقدینگی و مبادلات روزانه این عامل نشان‌دهنده تعداد کاربران یک صرافی است و هر چقدر بیشتر باشد، خرید و فروش کریپتو در آن صرافی سریع‌تر و راحت‌تر خواهد بود. 
محدودیت میزان واریز و برداشت وجهحداقل سرمایه ای که کاربر برای شروع ترید باید وارد صرافی کند و حداقل مبلغی که می‌تواند از حساب خود در صرافی برداشت کند باید اعداد معقولی باشند نه اعداد خیلی بزرگ!
کارمزداکثر صرافی‌ها بسته به نوع تراکنش و کریپتوها تا 4.5 درصد کارمزد می‌گیرند ولی برخی از آنها از تراکنش‌های داخلی خود تحت شرایطی خاص کارمزد نمی‌گیرند.
پشتیبانی از مشتریبه دلیل تغییر سریع قیمت ها صرافی باید در همه طول هفته به صورت 24 ساعته به کاربران خود به صورت فوری پشتیبانی دهد.
شفافیت شرایط، ضوابط، هزینه‌ها و نحوه عملکرد صرافی باید شفاف باشد و کاربران بدانند صرافی با وجوه آنها چه کرده و چطور از آنها مراقبت می‌کند.
نظرات کاربران و تیم سازنده نظرات کاربران یک پروژه و نیز شناخت اعضای تیم آن اهمیت زیادی دارد. صفحات مربوط به پروژه را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و از واقعی بودن هویت آنها مطمئن شوید. 
بررسی بیمه داراییبیمه کردن دارایی کاربران باعث ایجاد  اعتماد و تضمین سرمایه در برابر هک، سرقت و راگ پول می شود. 
بررسی اقدامات امنیتی صرافیبررسی سابقه هک شدن صرافی و مقدار سرمایه از دست رفته و نیز روشهای محافظتی آن مثل احراز هویت دو مرحله‌ای، حفاظت چند لایه، تشخیص چهره یا عناصر بیومتریک 
لیست دارایی هااگر صرافی، کریپتوهای ناآشنا یا مواردی که از نظر حریم خصوصی و امنیت، امن نیستند را بیش از بقیه لیست کرده است یک زنگ خطر است

چگونه در صرافی ارز دیجیتال ترید کنیم؟ (ثبت نام و احراز هویت)

اولین گام برای ترید کردن در صرافی ارز دیجیتال چیست؟ این فرآیند با ثبت‌نام (Sign Up) در پلتفرم صرافی آنلاین ارز دیجیتال شروع می‌شود. پس از اینکه تحقیقات کافی انجام داده و صرافی مورد نظر خود را انتخاب کردید وارد پلتفرم آن شده و فرآیند عضویت را طی کنید. عضویت در برخی صرافی‌های خارجی برای ایرانیان غیرقانونی تلقی می‌شود. در‌صورتی‌که ویزا یا مستر کارت داشته باشید می‌توانید عضو شوید. در غیر این صورت باید با دور زدن تحریم ها فرآیند عضویت را طی کنید. با‌این‌حال اگر هویت ایرانی کاربر مشخص شود ممکن است همه دارایی خود را از دست بدهد. 

ترید ارز دیجیتال در صرافی

به صورت کلی، فرآیند عضویت صرافی‌ها، ایرانی و  خارجی به این شکل است که با وارد کردن ایمیل و شماره تلفن وارد سطح اول دسترسی می‌شوید و می‌توانید مقدار محدودی ترید انجام دهید اما برای وارد کردن دارایی بیشتر و خرید و فروش در حجم بالاتر باید روند احراز هویت سطح بالاتر را طی کنید که معمولا شامل وارد کردن اطلاعات محل اقامت، تلفن ثابت، اطلاعات حساب بانکی و گاهی یک ویدیوی چند ثانیه‌ای از خود شخص است. برخی صرافی‌ها این فرآیند را از همان ابتدا انجام می‌دهند. 

پس از اینکه روند عضویت تمام شد کاربر وارد پروفایل کاربری خود می‌شود و می‌تواند با وارد کردن پول از حساب بانکی خود به حساب صرافی سفارش خرید بگذارد. 

سوالات متداول

صرافی ارز دیجیتال چیست؟

صرافی ارز دیجیتال یک پلتفرم آنلاین است که خریدار را به فروشنده متصل می‌کند. برخی صرافی‌ها متمرکز هستند و توسط شرکت‌های خصوصی مدیریت می‌شوند و برخی، غیرمتمرکز هستند و قراردادهای هوشمند آنها را مدیریت می‌کنند. برخی نیز ترکیبی از هر دو. 

مهم‌ترین موضوعات در انتخاب صرافی ارز دیجیتال چیست؟

امنیت مهم‌ترین موضوع است اما موارد دیگر مثل میزان نقدینگی و تعداد کاربران، کارمزدها و پشتیبانی نیز اهمیت دارند. 

برای شروع ترید در صرافی چه کاری باید انجام دهیم؟

کافیست در پلتفرم صرافی عضو شوید و فرآیند احراز هویت را طی کنید. به محض اینکه وارد پروفایل کاربری شوید می‌توانید سفارش خرید یا فروش بگذارید.

منابع: bit2me | medium

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای‌ها 2

هنوز امتیازی ثبت نشده

یک نظر
  1. tlover tonet می گوید

    I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this web site. Thanks , I¦ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.