بازار ارزهای دیجیتال همیشه یکی از حوزههای جذاب برای معاملهگرانی بوده است که قصد دارند سودهای جذاب و بالایی بهدست آورند. اما شاید هنوز ندانید که کجا میتوانید به معامله ارزهای دیجیتال بپردازید. پاسخ شما، صرافی های ارز دیجیتال است. این صرافیها، یک سایت یا پلتفرم آنلاین هستند که میلیونها فروشنده و خریدار ارزهای دیجیتال، بهصورت روزانه در آن به معامله میپردازند.
اگر میخواهید با صرافی های ارز دیجیتال آشنا شوید و نحوه خرید و فروش رمز ارزها در آنها را بیاموزید، با کیوسک آکادمی همراه باشید.
صرافی ارز دیجیتال (Cryptocurrency Exchange) چیست؟
صرافی ارز دیجیتال، پلتفرمهای معاملاتی آنلاین است که به افراد اجازه میدهند ارزهای دیجیتال مختلف را با توجه به ارزش بازاری آنها، با یکدیگر مبادله کنند. در بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال میتوانید با پرداخت ارزهای فیات مثال دلار، تومان یا یورو، هرکدام از ارزهای دیجیتالی را که میخواهید، خریداری کنید.
بیشتر بخوانید: ارز دیجیتال چیست؟
بر اساس توضیحاتی که ارائه شد، صرافیها به دو روش به معاملهگران (تریدرها) اجازه میدهند که تراکنشهای خود را انجام دهند:
- تبدیل پول فیات مثل دلار و تومان به ارزهای دیجیتال
- مبادله ارزهای دیجیتال با یکدیگر
اگر بهدنبال این هستید که با استفاده از پول فیات خود، رمز ارز خریداری کنید، وقت آن رسیده است حساب کاربری خود را در یکی از صرافی های ارز دیجیتال راهاندازی کنید. در بخشهای بعدی این مطلب، بهترین صرافی های ارز دیجیتال را به شما معرفی میکنیم، اما پیش از آن بهتر است ببینیم که صرافیها چگونه کار میکنند.
صرافی ارز دیجیتال چگونه کار می کند؟
صرافی ارز دیجیتال یک بازار برای مبادله ارزهای دیجیتال است که به شکل یک پلتفرم یا سایت آنلاین فعالیت میکند. در این پلتفرم، خریداران و فروشندگان به یکدیگر وصل میشوند. بهعنوان مثال کسی که میخواهد بیت کوین خود را بفروشد به یک خریدار بیت کوین وصل خواهد شد.
صرافی های ارز دیجیتال نیز درست مانند دیگر صرافیها که مکانی برای تبادل ارزهای مختلف هستند، کار میکنند. اما بر خلاف صرافیهای سنتی که ساعات کاری مشخصی در طول هفته دارند، صرافی های ارز دیجیتال بهطور 24 ساعته فعال هستند.
نحوه ثبت سفارش در صرافی ارز دیجیتال
برای خرید در یک صرافی ارز دیجیتال، ابتدا باید یک حساب کاربری برای خودتان بسازید. سپس میتوانید حسابتان را از طریق کارتهای بانکی شارژ کنید. این حساب، با عنوان کیف پول هم شناخته میشود. البته علاوه بر شارژ ریالی یا دلاری، میتوانید رمز ارزهای خود را از کیف پولهای دیگری به حساب صرافی ارسال کنید. پس در یک صرافی میتوانید هم از ریال و دلار، و هم از رمز ارزها برای مبادله با دیگر رمز ارزها استفاده کنید.
پس از شارژ حساب خود، میتوانید یک سفارش خرید را برای بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال ثبت کنید. میتوان گزینه خرید به قیمت لحظهای بازار را برای این سفارش ثبت کرد. بهعلاوه، امکان آن را دارید تا قیمت پایینتر را وارد کنید تا با رسیدن قیمت به محدوده دلخواهتان، رمز ارز به صورت خودکار خریداری شود.
سفارشات خرید و فروش ارزهای دیجیتال که در صرافی ثبت میشوند، در دفتر سفارشات (order book) قرار میگیرند. دفتر سفارشات یک صرافی، لیستی از تمام سفارشات خرید و فروش است که توسط معاملهگران ثبت میشود. به زبان ساده، کار اصلی صرافی های ارز دیجیتال این است که سفارشات خرید و فروش را به یکدیگر وصل کنند تا معاملات انجام شوند.
نکته مهم این است که صرافیها قیمت ارزهای دیجیتال را تعیین نمیکنند. در اینجا هم قوانین عرضه و تقاضا برای یک ارز دیجیتال، قیمت آن ارز را مشخص میکند. صرافی فقط نقش یک واسطه را بین خریداران و فروشندگان ایفا کرده و برای این کار، کارمزد کمی هم دریافت میکند. صرافیهای مختلفی فعال هستند و هر یک از آنها درجهای متفاوت از امنیت، حریم شخصی و کارمزد ارائه میدهند.
حالا که با مفهوم و نحوه کارکرد صرافی های ارز دیجیتال آشنا شدید، زمان آن رسیده تا بهترین صرافیها را معرفی کنیم.
معرفی بهترین صرافی های ارز دیجیتال
سرمایهگذاری یا معامله بیت کوین یا دیگر رمز ارزها ممکن است در ابتدا اندکی گیجکننده باشد. اخبار و شایعات متعددی در مورد کلاهبرداریها در این حوزه وجود دارند. اگرچه برخی از این کلاهبرداریها رخ میدهند؛ اما توجه داشته باشید که این کلاهبرداریها ممکن است در فضای درگاههای آنلاین پرداخت که برای جابهجایی پول از آنها استفاده میکنید نیز اتفاق افتد. همچنین، دنیای رمز ارزها در سالهای اخیر با چنان پیشرفتهایی مواجه شده که حالا یک گزینه امن با کاربری ساده برای سرمایهگذاران محسوب میشود.
مهمترین نگرانی در زمان خرید و فروش رمز ارزها، امنیت است. اگر قصد خرید و نگهداری ارزهای دیجیتال را دارید یا میخواهید بهطور مرتب آنها را معامله کنید، صرافیهایی که در ادامه معرفی میکنیم، بهترینها در این حوزه هستند.
1-کوین بیس و کوین بیس پرو: بهترین گزینه برای انواع معاملهگران
صرافی کوینبیس (Coinbase)، شناختهشدهترین صرافی ارز دیجیتال در آمریکا است که تعداد زیادی از کاربران را جذب کرده است. کوین بیس در سال 2012 فعالیتش را آغاز کرد؛ کمی پس از اینکه بیت کوین بهعنوان نخستین ارز دیجیتال در سال 2009 راهاندازی شد. کوین بیس یک صرافی رمز ارز دارای مجوز است که همگام با آخرین مقررات آمریکا در حوزه ارزهای دیجیتال فعالیت میکند.
مزایا:
- امکان خرید و فروش طیف وسیعی از آلتکوینها
- رابط کاربری بسیار ساده
- دارای نقدینگی بالا
معایب:
- اگر از کوین بیس پرو استفاده نکنید، کارمزد معاملات بالا است
- کاربران به کلید خصوصی کیف پول خود دسترسی ندارند
- گزینههای آلتکوین محدودتری نسبت به دیگر صرافیها دارد
کوینبیس کارمزد 5/0 درصدی را از معاملهگران دریافت میکند که نسبت به دیگر پلتفرمها، کارمزد بالایی محسوب میشود. اما در عوض میتوانید از یک رابط کاربری جذاب و پلتفرم معتبر استفاده کنید.
2-کش اپ: بهترین گزینه برای مبتدیان
کش اپ (Cash App) یک پلتفرم انتقال وجه نظیر به نظیر است. این نوع از سرویس به شما امکان میدهد هزینه غذا را بهصورت اشتراکی پرداخت کنید یا سهم اجاره ماهیانه خود را به هم اتاقی خود بدهید. یا حتی از فروشگاههایی که از کش اپ پشتیبانی میکنند، خرید کنید. کش اپ، اساسا مثل یک حساب بانکی عمل میکند و کاربران میتوانند کارت بدهی (debit cards) خود را داشته باشند. علاوه بر این سرویس، کش اپ ویژگیهای جذاب دیگری نیز دارد.
کارمزدهای پلتفرم کش اپ در معاملات متفاوت و با نوسانات قیمتی تغییر میکند.
مزایا:
- سیستم انتقال پول نظیر به نظیر
- توانایی خارج کردن داراییهای بیت کوین
- کاربری بسیار ساده که برای مبتدیان گزینه مناسبی است
معایب:
- تنها از بیت کوین پشتیبانی میکند
- کارمزد سه درصدی برای انتقال پول از طریق درگاه کارتهای بدهی
- سقف دو هزار دلاری برای خارج کردن دارایی بیت کوین
3-صرافی بایننس: مناسب برای معامله آلت کوینها
صرافی بایننس (Binance) در سال 2017 بنیانگذاری شد و از همان ابتدا تمرکز خود را بر معاملهگری آلتکوینها قرار داد. بایننس هماکنون امکان استفاده بیش از 600 جفتارز را برای مبادله رمز ارزهای مختلف با یکدیگر ارائه میکند. بهعلاوه در صرافی بایننس میتوانید طیف وسیعی از ارزهای فیات مثل دلار، یورو، ین و … را بهطور مستقیم به ارزهای دیجیتال مختلف تبدیل کنید.
مزایا:
- کارمزد کمتر از سایر صرافیهای شناخته شده دیگر
- طیف متنوعی از رمز ارزها و جفت ارزها
- نمودارهای تحلیلی پیشرفته از بازار رمز ارزهای مختلف
معایب:
- تنها برای کاربران حرفهای مناسب است
- در آمریکا، 13 ایالت از جمله نیویورک، توسط صرافی بایننس پشتیبانی نمیشوند
- کارمزد صرافی بایننس در بیشتر معاملات، همان 1/0 درصد است.
4-صرافی کراکن: بهترین سرویس پشتیبانی
صرافی کراکن (Kraken) بیشترین سرعت برداشت پول را برای کاربرانش فراهم میکند و استفاده از آن تقریبا در تمامی نقاط جهان ممکن است. کراکن از جمله صرافیهایی است که کارمزد پایینی از مشتریان خود میگیرد. کارمزدهای این صرافی بین صفر تا 36/0 درصد است. تعیین میزان کارمزد، به نوع معامله افراد و حجم معاملات آنها در 30 روز گذشته بستگی دارد. پس هرچه معاملات بیشتری در این صرافی انجام دهید، کارمزد کمتری برای معاملات بعدی پرداخت میکنید.
مزایا:
- سرویس پشتبانی مشتریان فوقالعاده
- دسترسی از سراسر جهان
- اعتبار بالا
- برداشتهای سریع بانکی
- کارمزدهای پایین
معایب:
- برخی از مشکلات فنی
- تعداد آلت کوینهای کمتر نسبت به برخی رقبا
5-صرافی Bisq: بهترین صرافی غیر متمرکز
مزایا:
- غیر متمرکز (در کنترل یک سازمان یا تیم نیست)
- 26 گزینه برای پرداخت
- اپلیکیشن موبایلی برای سیستم عامل اندروید و IOS
معایب:
- سرعت تراکنشها وابسته به روش پرداخت است و میتواند در مواردی با کندی انجام شود
- حجم معاملات میتواند پایین باشد
- قابلیت بالایی برای برای انجام معاملات روزانه ندارد
نکتهای که باید در مورد صرافی Bisq به خاطر داشته باشید این است که در مورد خرید یا فروش، مقدار 001/0 بیت کوین باید کارمزد بپردازید.
6-بیترکس: امنترین صرافی
این صرافی از سال 2013 و در سیاتل آمریکا راهاندازی شد. بنیانگذاران صرافی بیترکس (Bittrex)، متخصصان سابق امنیتی در شرکتهای بلکبری و مایکروسافت بودند و به همین دلیل، این صرافی از زیرساختهای امنیتی بالایی برخوردار است و در زمینه امنیت، یکی از بهترین صرافیها است. نکته جالب این است که صرافی بیترکس تاکنون هیچگاه مورد حملات هکری یا درز اطلاعات کاربران قرار نگرفته است.
مزایا:
- حجم معاملاتی بالا
- امنیت فوقالعاده
- ارائه طیف متنوعی از جفت ارزها
- فعالیت در راستای مقررات آمریکا
معایب:
- سرویس پشتیبانی ضعیف
- عدم پشتیبانی از معاملات لوریج (اهرم)
این پلتفرم برای همه معاملات خود، کارمزد 25/0 درصدی را دریافت میکند که در مقایسه با دیگر صرافیها، نمره قابل قبولی گرفته است.
سخن پایانی
صرافی رمز ارز یک پلتفرم آنلاین برای خرید و فروش رمز ارزهای مختلف مثل بیت کوین، اتریوم و دیگر رمز ارزها است. برخی از این صرافیها تنها امکان مبادله رمز ارزهای مختلف با یکدیگر را فراهم میکنند و در برخی صرافیهای دیگر نیز امکان تبدیل مستقیم پول فیات مثل دلار، تومان و … به رمز ارز وجود دارد. به زبان ساده، کار اصلی صرافی های ارز دیجیتال این است که فروشندگان رمز ارزها را به خریداران وصل کنند تا این افراد بتوانند بهطور مستقیم با یکدیگر معامله کنند. صرافیها در عوض این خدمات، کارمزد اندکی را از معاملات دریافت میکنند.
برخی از شناخته شدهترین صرافیها عبارتاند از: کوین بیس، اپ کش، بایننس، کراکن و بیترکس. با توجه به توضیحاتی که در این مطلب ارائه شد، هر یک از صرافیهای رمز ارز، کارمزدهای متفاوتی را دریافت میکنند و سطح امنیت مختلفی دارند. پس توصیه میکنیم پیش از انتخاب یک صرافی برای معامله ارزهای دیجیتال، حتما در مورد آن تحقیق کنید.