پروتکل بوسون (Boson Protocol) چیست؟

0

پروتکل بوسون یکی از پروژه‌های نوظهوری است که از فناوری بلاکچین استفاده می‌کند. هدف آن غیرمتمرکزسازی سیتسم‌های متمرکز کنونی و حذف واسطه‌ها است. این بهبودها بیشتر حول تغییر ساختار متمرکز تجارت الکترونیک می‌چرخد.

از میان برداشتن واسطه‌ها در اینترنت متمرکز کنونی موجب کاهش هزینه و افزایش کارآیی می‌شود. هدف پروتکل بوسون اصلاح روش خرید‌و‌فروش کالا و خدمات است. بنابراین ممکن است پروتکل بوسون روش‌های خرید‌و‌فروش کالا و خدمات را تغییر دهد. در ادامه مقاله به بررسی و معرفی Boson Protocol و جزییات و ویژگی‌های آن می‌پردازیم

معرفی پروتکل بوسون (Boson Protocol)       

پلتفرم بوسون در مارس 2019 معرفی شد. این پروژه توسط توسط مشاور بزرگ استراتژی و کارآفرین مشهور، گرگ بوروسا و جاستین بانون پایه‌گذاری شد. بوسون یک اکوسیستم تجاری خودمختار غیرمتمرکز (dCommerce) است که مبادله اجناس فیزیکی با دیجیتالی را تسهیل می‌کند.

هدف پروتکل بوسون ، فضای کنونی تجارت الکترونیک است تا آن را در دسترس‌تر و مقرون‌به‌صرفه کند. به همین منظور این پروتکل راهکارهایی برای ایجاد ارتباط و پر کردن شکاف بین بازارهای سنتی و دیجیتال ارائه می‌کند. علاوه‌بر‌این، یک روش توکنایز‌سازی منحصربه‌فرد برای خدمات و محصولات دارد تا به اهداف خود برسد.

به عبارت دیگر، هدف این پروژه حذف نیاز به واسطه‌ها در فضای تجارت الکترونیک است که باعث پیچیده و پرهزینه شدن آن می‌شوند.

این پروتکل واسط تجاری جدیدی را برای رسیدن به اهدافش بکار می‌گیرد که امکان استفاده از قراردادهای آتی توکنایز شده (که نوعی stateful NFT) است را فراهم می‌کند تا تعهد خرید‌و‌فروش کالا و خدمات را در تاریخ آتی نشان دهد.

سپس این NFT ها با اجناس و خدمات دنیای واقعی بازخرید می‌شوند. این NFT ها قبل از اینکه کسی آنها را بازخرید کند به شکل ابزارهای سفته‌بازی کار می‌کنند و قابل معامله و سپرده‌گذاری هستند.

پروتکل بوسون(Boson Protocol) علاوه بر عملکرد تجارت الکترونیک، روی تغییر روش استفاده از داده‌های کاربران و نوعی روش درآمدزایی نییز کار کرده است. به همین منظور یک بازار داده‌های تجاری وب3 در مقیاس سیاره‌ای ایجاد کرده است. این اساسا بازاری برای معامله داده های کاربران است. کاربران می‌توانند در این فضا، داده‌های خود را در قبال دریافت پاداش عادلانه‌ای به اشتراک بگذارند.

بنیانگذاران تیم پروتکل بوسن توکن BOSON     

پروتکل بوسون

تیم بزرگ و پر‌تجربه‌ای کار بنیان‌گذاری و توسعه این پروتکل را انجام می‌دهند:

  • جاستین بانون: مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران. سازنده تکشاخ فناوری، مشاور استراتژی بلاک‌چین و محقق مدل کسب‌و‌کار دیجیتال.
  • گرگور بوروسا: یکی از بنیان‌گذاران بخش فناوری پیشرو با پیشینه علوم کامپیوتر.

در تیم بنیان‌گذار نام 11 نفر برده شده است. مشاوران بوزون نیز جالب توجه هستند که چند مورد از آنها را نقل می‌کنیم:

  • دکتر ترنت مک کانهی: بنیان‌گذار پروتکل Ocean
  • دکتر مایکل ضرغام: بنیان‌گذار BlockScience
  • جوردن لیال: بنیان‌گذار Nifty’s and $ MEME
  • جیمی برک: بنیان‌گذار Outlier Ventures

Boson Protocol چطور کار می‌کند؟     

بهتر است قبل از بررسی نحووه عملکرد، تکنولوژی زیربنایی آن را بررسی کنیم:

مکانیسم زیربنایی پروتکل بوسون مثل یک بازی پی‌در‌پی است. خریداران و فروشندگان سپرده‌گذاری می‌کنند و توزیع خودکار پاداش بین همه شرکت‌کنندگان به صورت خودکار انجام می‌شود.

بعلاوه اکونومی اوپن تینگ (Open Thing Economy) بوسون مبتنی بر برنامه‌های تجارت الکترونیک خاص و قابل ترکیب است.

این نوع از برنامه‌های مبتنی بر بلاک‌چین موجب دسترسی به برنامه‌های مرجع و کتابخانه‌های روبه رشد برای توسعه‌دهندگان می‌شود که با پاداش‌هایی در دنیای فیزیکی همراه است. تکنولوژی این پلتفرم دارای یک سازمان خودمختار غیرمتمرکز، یک بازار غیرمتمرکز است که با عنوان DAO تجارت بوسون شناخته می‌شود.

نحوه عملکرد پروتکل بوسون

پروتکل بوسون

پروتکل بوسون زیرساختی برای انتقال داده‌ها و تراکنش‌های تجاری دیفای ایجاد می‌کند. به همین منظور از کوپن‌های مبادله‌ای توکنایز شده استفاده می‌کند که توکن‌های تعهدی نیز نامیده می‌شوند.

بعلاوه، این توکن‌های غیرقابل تعویض، نوعی تئوری بازی را به اجرا می‌گذارند که به هر دو طرف تراکنش بخاطر برآوردن اهداف آنها پاداش می‌دهد. کل فرآیند با استفاده از قراردادهای هوشمند انجام می‌شود. بعلاوه یک مبنای مالی ایجاد می‌کند که بعنوان بلاک سازنده در پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز مختلف کار می‌کند.

همچنین دارای یک سیستم داوری است که نزاع بین خریدار و فروشنده را فورا حل می‌کند. حتی به طرفی که اشتباه کرده مجازات می‌دهد. اساسا این نوعی امنیت کریپتوکارنسی است که به افراد امکان انجام تراکنش را بدون اینکه همدیگر را بشناسند می‌دهد.

توکن بوسون

ارز دیجیتال boson دارایی بومی اکوسیستم پروتکل BSON است که به دارندگان خود امکان سپرده‌گذاری و حق رای‌دهی در شبکه را می‌دهد. کاربران با داشتن این توکن در کارمزدهای خود تخفیف می‌گیرند. بعلاوه، این توکن در حاکمیت شبکه نیز به کار می‌رود به این معنی که دارندگان آن درباره نحوه عملکرد پروتکل بوسون رای می‌دهند. همزمان می‌توانند درباره نحوه بکارگیری سرمایه‌های dCommerce DAO هم  اظهار‌نظر کنند. نحوه مبادله این ارز دیجیتال مشابه سایر رمزارزها نظیر اتریوم است.

ارزش این توکن‌ها به خاطر حداقل هزینه استخراجی است که  در طول تراکنش‌ها ایجاد می‌شود. همچنین ارزش خود را از هزینه‌ای که شخص ثالث هنگام خرید از بازار وب3 پروتکل بوسون ارائه می‌کند به دست می‌آورند.

به عبارت ساده، این توکن به پروتکل بوسون(Boson Protocol) امکان اجازه ایجاد دو استخر ارزش در مقیاس سیاره‌ای را می‌دهد: تجارت جهانی و فروشگاه رایگان داده‌های وب و شبکه‌های غیرمتمرکزی که تراکنش‌های تجاری را تسهیل می‌کنند.

اما هنوز در مراحل ابتدایی خود است. بعلاوه این پروتکل در حراج Gnosis حدود 6 میلیون توکن فروخته است و قصد دارد که تراکنش‌های تجارت الکترونیک را برای طرح‌های پاداش بازی‌ها، NFT، CeFi و دیفای اجرا کند.

از امسال، اکوسیتم تجارت الکترونیک پروتکل بوسون و بازار آن به صورت کامل راه‌اندازی شده است.

ویژی های شبکه بوسون    

هدف اصلی پروتکل بوسون ایجاد پلی بین داده‌هایی که کاربر ایجاد کرده و تجارت در دنیای واقعی، به کمک فضای مالی غیرمتمرکز است. گرچه برخی مکانیسم‌های کاری آن شبیه سایر پلتفرم‌هاست اما ویژگی‌هایی دارد که باعث تمایز آن از سایرین شده است. در ادامه ویژگی‌های پروتکل بوسون را که شکاف بین تجارت در دنیا واقعی و داده‌های ارائه شده توسط کاربر را پر می‌کند می‌بینید:

 dCommerce DAO

dCommerce DAO سازمانی است که بعنوان سیتسم حاکمیت مبتنی بر جامعه شناخته می‌شود. عملکرد اولیه این سازمان ارائه ایده‌ها و رویه‌هایی درباره چگونگی توسعه بیشتر  dCommerceپروتکل بوسون است.

جامعه پلتفرم به صورت فعال در رای‌دهی درباره ابزارهای در دست ساخت، برنامه‌های کاربردی و یکپارچه‌سازی اکوسیستم پروتکل بوسون که نیاز به جذب سرمایه دارند شرکت می‌کند. جدا از این، می‌توانند درباره اینکه سیاست‌های رشد بوسون نیاز به چه تغییراتی دارند نیز رای دهند. بعلاوه dCommerce DAO از درآمدزایی داده‌ها و کارمزد تراکنش‌ها روی اکوسیستم پروتکل بوسون استفاده می‌نماید تا سرمایه‌ها را جذب کند. dCommerce DAO یک مفهوم منحصر‌به‌فرد است که در پلتفرم‌های مشابه دیده نمی‌شود.

بازار داده وب 3

هدف اکوسیستم پروتکل بوسون تغییر نحوه برخورد کاربران با داده‌های شخصی شان است. بنابراین پروتکل دنبال راه‌کاری است که به کاربران امکان به اشتراک‌گذاری داوطلبانه داده‌ها را می‌دهد. بعلاوه، به‌این‌ترتیب کاربران در ازای آنها مشوق اقتصادی دریافت می‌کنند.

برای این منظور، بوسون از پروتکل  Ocean استفاده می‌کند که ارزش داده‌ها را نشان می‌دهد. همچنین با این کار، پلتفرم از یک بازار داده وب 3 نیز بهره می‌برد. در این بازار، کسانی که به دنبال خرید داده‌های کاربر هستند به مجموعه طبقه‌بندی‌شده‌ای از اطلاعات دسترسی دارند.

توکن های اشیا (Thing Tokens)

این توکن‌ها اساسا توکن های ERC20 هستند که اعضای شبکه بوسون برای خرید توکن‌های تعهدی استفاده می‌کنند. اما NFT نیستند. بلکه توکن‌های قابل تعویضی هستند که کاربران می‌توانند با کمک پلتفرم‌های استاندارد و پروتکل‌های دیفای آنها را معامله کنند.

برخی پلتفرم‌ها دارای فضای وام‌دهی و بازارساز خودکار هستند. توکن‌های ERC20 بعنوان نوع سوم توکن‌های موجود در اکوسیستم پروتکل بوسون شناخته می‌شوند. دو نوع دیگر شامل NFT های وابسته به وضعیت (stateful) و توکن‌های کاربردی بوسون هستند.

توکن‌های اشیا با توسعه پروتکل بوسون(Boson Protocol) به فاز دوم، بیشتر در دسترس خواهند بود. در‌حقیقت تیم توسعه‌دهنده ارز دیجیتال اکوسیستم پروتکل بوسون روی افزایش دسترسی کاربران به این توکن‌ها کار می‌کند.

اهداف ارز دیجیتال بُسُن پروتکل (Boson Protocol) 

پروتکل بوسون

هدف پروتکل بسن ایجاد ارتباط بین دنیای واقعی و متاورس و تغییر پلتفرم‌های تجارت الکترونیک است. این امر با توکنایز کردن محصولات و خدمات همراه داده‌های مرتبط در بلاکچین بعنوان توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) ممکن می‌شود.

هدف این فناوری، تغییر و دموکراتیک کردن تجارت و حذف واسطه‌های غیرضروری است که باعث می‌شود این پلتفرم برای خرده‌فروشان، برندها و ارائه دهندگان خدمات عادلانه تر باشد و ارزش را به مصرف‌کنندگان برگرداند. همچنین با کاهش کارمزد و هزینه‌ها یک واسط تجاری جامع ارائه می‌کند.

بعلاوه کاربران می‌توانند محصولات و خدماتی که به صورت قراردادهای آتی توکنایز شده‌اند را توسط توکن‌های تعهدی NFT بخرند و بفروشند. هر توکن نشان‌دهنده یک آیتم، جنس یا خدمات و تعهد به خرید آن با استفاده از توکن اختصاصی با نام  Thing token است.

این پروتکل در خط مقدم تجارت غیرمتمرکز و خومختار قرار دارد و به دنبال افزایش تقاضا برای خدمات مبتنی بر بلاکچین و راهکارهای تجاری غیرمتمرکز است.

کیف پول‌های مناسب برای نگهداری ارز دیجیتال بوسون پروتکل (Boson Protocol)

ارز دیجیتال boson از نوع ERC20 است و بسیاری از کیف پول‌هایی که از این نوع توکن‌ها پشتیبانی می‌کنند توکن BSON را هم می‌پذیرند نظیر:

  • کوین‌بیس
  • فری‌والت
  • لجر
  • متاماسک
  • آی‌توکن والت
  • توکن‌پاکت
  • فری‌والت

قیمت ارز دیجیتال Boson Protocol      

توکن BOSON اولین بار با ارزش 5.08دلار در 9 آوریل 2021 وارد بازار شد و همان زمان بالاترین قیمت خود را ثبت کرد. پس از سه ماه به شدت کاهش یافت و از 5 به 0.5 دلار رسید.

از ژولای 2021 این توکن تلاش کرد تا قیمت خود را بهبود دهد و در نهایت اواسط نوامبر 2021 به 4.17 دلار برگشت و البته با سقوط عمیق زمستان کریپتو در سال 2022 به کمترین ارزش خود در ماه نوامبر رسید که 0.16 دلار بود.

اما کارشناسان پیش بینی می کنند توکن BSON در سال 2023 به قیمت متوسط 0.3 دلار برسد. برای 2024 نیز قیمت متوط 0.44 دلار را پیش‌بینی کرده‌اند که میتواند تا 0.5 هم رشد کند. اما برای سال 2025 برخی پیش‌بینی می‌کنند که قیمت حدود 0.66 دلار باشد و دیگران تا حدود 1 دلار هم برسد.

پروتکل بوسون

خرید و فروش توکن BOSON       

توکن BOSON مثل هر توکن دیگری از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال قابل خرید‌و‌فروش است. برای این منظور کافیست در این صرافی‌ها حساب کاربری ایجاد کرده، کیف پول خود را به آنها متصل کنید و خرید و فروش را شروع نمایید.

آینده  پروتکل بوسون(Boson Protocol)

پروتکل بوسون با تکمیل پلتفرم خود در فضای متاورس قصد همکاری با برندهای معتبر جهانی را دارد. ورژن دوم پروتکل بوسون امکان وارد شدن برندها به سیستم تجارت الکترونیکی شبیه شاپیفای را می‌دهد و آنها می‌توانند به‌راحتی در فضای متاورس خرید‌و‌فروش داشته باشند. اما این پروتکل قصد دارد به بخش‌های دیگر فضای مجازی و حتی بازی‌های ویدئویی مثل Fortnite نیز گسترش یابد.

بوسون پورتال با شروع از دسنترالند قصد دارد نه تنها میزبان فضاهای خرده‌فروش برای برندها باشد بلکه یک فضای رویداد برای کنفرانس‌ها، تاسیسات هنری و فعالیت‌های فرهنگی نیز داشته است.

اما در‌حال‌حاضر ارز دیجیتال boson در بیش از 7000 کیف پول نگهداری می‌شود که بیش از 81600 تراکنش داشته است. با‌این‌حال نرخ برگشت سالیانه (ROI) آن 89- درصد است یعنی اگر 100 دلار سرمایه‌گذاری کنید احتمالا بعد از یک سال 11 دلار برایتان می‌ماند و اگر این مسئله را در کنار میزان نقدینگی 28 درصدی آن قرار دهیم متوجه می‌شویم که بوسون برای سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت توکن مناسبی نیست.

جمع بندی

پروتکل بوسون و توکن آن با هدف تغییر فضای کسب‌و‌کار و تجارت الکترونیک ارائه شده است. این پروتکل قصد دارد فضای تجارت الکترونیک را از صورت متمرکز فعلی آن به شکل غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاک‌چین تبدیل کند. این پروتکل از توکن بومی خود برای تسهیل مبادلات استفاده می‌کند و زیرساخت فناوری نوینی دارد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.