هر چیزی که باید درباره ارز دیجیتال سولانا بدانید

معرفی و بررسی ارز دیجیتال سولانا

0

ارز دیجیتال سولانا نه تنها با طراحی منحصر به فرد خود سرعت پردازشی فوق‌العاده دارد، بلکه از ارزهای دیجیتال غیر متمرکز و بسیار امن است. در این مقاله با ارز دیجیتال سولانا آشنا می‌شوید، به نحوه کار آن پی می‌برید و ویژگی‌های منحصر به فرد آن را می‌شناسید. همچنین درباره توکن‌ سل، تاریخچه و پیش‌بینی‌های آینده‌ سولانا می‌خوانید. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال سولانا چیست؟

سولانا یک بلاکچین جهانی است که نرم‌افزارها و بازارهایی سریع، امن، غیرمتمرکز و گسترش‌پذیر فراهم می‌کند. این سیستم می‌تواند ۵۰،۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد و هر بلاک جدید بلاکچین خود را در ۴۰۰ میلی‌ثانیه ایجاد کند.

از مهم‌ترین اهداف نرم‌افزار سولانا این است که نشان دهد می‌توان با ترکیب الگوریتم یک مجموعه نرم‌افزار، یک بلاکچین درست کرد. این کار باعث می‌شود تا توان انجام تراکنش‌ها با پنهای باند متناسب باشد و بلاکچینی ایده‌آل به وجود بیاید؛ بلاکچینی که امن، قابل‌گسترش و غیر متمرکز است. این سیستم توانایی آن را دارد که در حدود ۷۱۰،۰۰۰ تراکنش در ثانیه را در یک شبکه‌ گیگابیت استاندارد و ۲۸.۴ میلیون تراکنش در ثانیه را در یک شبکه‌ ۴۰ گیگابیت انجام دهد.

مطالعه بیشتر: انواع ارزهای دیجیتال حاضر در بازار رمز ارزها

تاریخچه ارز دیجیتال سولانا

ارز دیجیتال سولانا که به اختصار سول (SOL) شناخته می‌شود، در سال ۲۰۱۷ توسط آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) ایجاد شد. او پیش از ساخت سولانا، در کوالکام (Qualcomm) کار می‌کرد. یاکوونکو با سابقه کار در دراپ‌باکس به عنوان مهندس نرم‌افزار، تجارب زیادی در فشرده‌سازی الگوریتم‌ها دارد.

تیم او شامل  اریک ویلیام و گرگ فیتزجرالد که مدیر طرح‌های اجرایی سولانا است، می‌شود. آن‌ها فرایندی جدید برای حل مشکلات ظرفیت پذیرشی پیدا کردند که در بلاکچین بیت کوین و اتریم وجود داشت.

آن‌ها امیدوار بودند بتوانند یک پروتکل گسترده و بدون واسطه ایجاد کنند که قابلیت گسترش داشته باشد. این تیم از تجارب برترین شرکت‌های دنیا نیز کمک می‌گیرد، مثلا شرکت اپل، گوگل، مایکروسافت، توییتر، اینتل و…

اثربخشی ارز دیجیتال سولانا موجب شد تا توجه سرمایه‌گذاران زیادی نیز به آن جلب شود؛ مثلا:

Multicoin Capital, Foundation Capital, SLOW Capital, CMCC Global, Abstract Ventures

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال بوبا

ارز دیجیتال سولانا از چه نوع الگوریتم روش توافق استفاده می‌کند؟

به عنوان یکی از کارآمدترین بلاکچین‌های آزاد دنیا، این شبکه ۲۰۰ نود (کامپیوترها و تجهیزات متصل به شبکه) کاملا متفاوت دارد که می‌تواند هنگام استفاده از GPU (پردازنده تعبیه شده در کارت گرافیک)، بیش از ۵۰،۰۰۰ تراکنش را در ثانیه انجام دهد. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های یک سیستم گسترده، توافق بر سر زمان است.

برخلاف بیت کوین که از الگوریتم اثبات کار به عنوان یک ساعت غیر متمرکز برای سیستم استفاده می‌کند، ارز دیجیتال سولانا روش اثبات تاریخچه را به کار می‌برد. در روش اثبات تاریخچه، شما می‌توانید تاریخچه‌ای ثبت کنید که نشان می‌دهد هر اتفاق در زمان خاصی رخ داده است. این الگوریتم در واقع می‌تواند با فرکانس بالا، تأخیرات را تأیید کند. برای این کار به انجام شدن تعداد خاصی از مراحل نیاز دارد تا بتواند ارزیابی را انجام دهد.

به تراکنش‌ها یا فعالیت‌هایی که مورد ارزیابی قرار می‌گیرند یک هش (یک رشته از اعداد و حروف) و عدد مخصوص داده می‌شود که می‌توانند به طور عمومی و مؤثر تأیید شوند. این اعداد در واقع ثبت زمان رمزنگاری است و اجازه می‌دهد تا از زمان هر فعالیت و تراکنش آگاه شوید.

در هر گره (نود) یک ساعت رمزنگاری شده وجود دارد که زمان شبکه و دستور رویدادها را ثبت می‌کند. این امر باعث شده شبکه سولانا ظرفیت پردازش بالا و کارآمدی بیشتری داشته باشد.

مطالعه بیشتر:  شبکه هاتور و ارز HTR

نوآوری‌های ارز دیجیتال سولانا چه هستند؟

سولانا هم مانند دیگر رمز ارزها، نوآوری‌هایی داشته که آن را دیگران متمایز می‌کند. در این‌جا به چند مورد از این نوآوری‌ها اشاره می‌کنیم.

اثبات تاریخچه (Proof of History)

الگوریتم روش توافق اثبات تاریخچه در سولانا موجب شده تا سرعت کارآمدی و پردازش شبکه‌ آن بیشتر باشد. با وجود تاریخچه رویدادها و تراکنش‌ها، سیستم می‌تواند آسان‌تر ترتیب و زمان آن‌ها را ردیابی کند.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال مونرو

برج BFT (Tower BFT)

برج BFT یک الگوریتم روش توافق است که طراحی شده تا از ساعت همگام بهره‌برداری کند. برج BFT از روش اثبات تاریخچه به عنوان ساعت رمزنگاری‌شده‌ خود استفاده می‌کند که دسترسی به آن را بدون ایجاد تأخیر و عبور پیام‌های زیاد ممکن می‌کند.

توربین (Turbine)

پروتکل توربین باعث می‌شود انتقال اطلاعات به گره‌های بلاکچین ساده‌تر پیش برود. توربین این کار را با شکستن اطلاعات به قسمت‌های کوچک‌تر انجام می‌دهد. به این روش، رمز ارز سولانا می‌تواند مشکل پهنای باند را به آسانی حل کند و ظرفیت کلی خود را برای انجام تراکنش بالا ببرد.

جریان خلیج (Gulf Stream)

پروتکل جریان خلیج نقش مهمی در پنهان کردن تراکنش‌ها و انتقال آن‌ها به حاشیه‌ شبکه دارد. این کار باعث می‌شود اعتباردهنده بتواند از پیش تراکنش‌ها را انجام دهد، زمان تأیید کاهش یابد و تغییر راهنما سریع‌تر صورت گیرد. همچنین تراکنش‌های تأیید نشده فشار کمتری از نظر حافظه بر اعتباردهنده‌ها وارد می‌کنند. به خاطر این پروتکل است که ارز دیجیتال سولانا می‌تواند ۵۰ هزار تراکنش را در ثانیه انجام دهد.

سطح دریا (Sealevel)

سطح دریا یک موتور پردازش تراکنش فوق موازی‌شده است که ارتباط بین GPU  و SSD (نوعی حافظه ذخیره‌سازی اطلاعات) را فراهم می‌کند. در این سیستم، سولانا می‌تواند زمان عملیات‌های خود را کارآمدتر کند و هم‌زمان چند تراکنش را در یک حالت بلاکچین انجام دهد.

خط لوله (Pipeline)

خط لوله فرایندی است که در آن جریانی از اطلاعات وارد شده به قسمت‌های مشخصی از سخت‌افزار می‌روند. این مکانیسم باعث می‌شود اطلاعات تراکنش به سرعت اعتبار داده شده و در تمام گره‌های شبکه تکرار شود.

کلودبریک (Cloudbreak)

ارز دیجیتال سولانا برای رسیدن به ثبات کافی به کلودبریک نیاز دارد. کلودبریک به ساختاری از اطلاعات گفته می‌شود که برای خواندن و ثبت همزمان در تمام شبکه بسیار مناسب است.

آرشیوکننده‌ها (Archivers)

آرشیوکننده‌ها برای ذخیره اطلاعات استفاده می‌شوند. اعتباردهنده‌ها اطلاعات سولانا را در شبکه‌ای از گره‌ها به نام آرشیوکننده‌ها قرار می‌دهند. این گره‌ها می‌توانند سبک باشند (مثلا لپتاپ‌ها) و همچنین هر چند وقت یک بار مورد بررسی قرار می‌گیرند تا از درست بودن اطلاعات ذخیره شده اطمینان حاصل شود.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال نئو چیست؟

سولانا از چه روش اجماعی استفاده می‌کند؟

ارز دیجیتال سولانا

اجماع سولانا نقش مهمی در نرم‌افزار سولانا دارد. منظور از اجماع، مجموعه‌ای از کامپیوترهاست که با هم کار می‌کنند و از بیرون، یک سیستم به نظر می‌رسند. هر اجماع سولانا شامل کامپیوترهایی با صاحبان مختلف می‌شود که با هم یا حتی بر علیه هم، کار می‌کنند. این کامپیوترها به تأیید اطلاعات خروجی غیر قابل اعتماد از برنامه‌های ثبت شده توسط کاربران کمک می‌کنند. علاوه بر آن، هر زمان کاربری می‌خواهد تاریخچه‌ تغییرناپذیر رویدادها یا برداشت برنامه‌نویسی از رویدادها را ثبت کند، می‌تواند از اجماع سولانا کمک بگیرد.

در بعضی موارد، این تکنولوژی برای ردیابی کامپیوترهایی استفاده می‌شود که در فعال ماندن اجماع نقش مؤثری داشتند. کاربرد دیگر آن نیز ردیابی سرمایه‌ها در دنیای واقعی است. یکی دیگر از ویژگی‌های خوب اجماع سولانا، این است که اگر یک کپی از کیف پول وجود داشته باشد، این برنامه همیشه می‌تواند دوباره اطلاعات خروجی را تولید کند و از تشکیلاتی که آن را صادر کرده مستقل باشد.

مطالعه بیشتر:همه چیز درباره آینده ارز دیجیتال ریپل

ارز دیجیتال سولانا چگونه کار می‌کند؟

در ادامه مراحل انجام تایید تراکنش‌ها در شبکه سولانا را با هم برررسی می‌کنیم.

  1. اطلاعات ورودی تراکنش‌ها به راهنما می‌رسد.
  2. راهنما پیام‌ها را به ترتیب قرار می‌دهد و به طرز کارآمدی مرتب می‌کند تا بتوانند توسط دیگر گره‌ها تحلیل شوند.
  3. سپس راهنما تراکنش‌ها را در حالت فعلی خود که در رم ذخیره شده، اجرا می‌کند.
  4. راهنما تراکنش‌ها و امضای آخرین حالت را به اعتباردهنده‌ها نمایش می‌دهد.
  5. اعتباردهنده‌ها سپس همان تراکنش‌ها را در نسخه‌ حالت خود اجرا کرده و در صورت دریافت تأیید، امضای خود را منتشر می‌کنند.
  6. تأییدیه‌های منتشر شده به عنوان رأی در الگوریتم توافق به کار می‌روند.

مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال ویل

توکن سول (SOL)

توکن ارز دیجیتال سولانا

توکن سول یک ارز بومی در اکوسیستم سولانا است. این توکن به جای استفاده از برنامه‌ روی بلاکچین یا تأیید خروجی‌ها، می‌تواند به گره‌های اجماع سولانا برود. استفاده‌ دیگر آن نیز برای میکروپرداخت‌هایی به نام لم‌پورت است. لم‌پورت روشی برای ساخت امضای دیجیتال است که می‌تواند برای هر نوع رمزنگاری یک‌طرفه امن ساخته شود. این امضای دیجیتال برای تأیید اعتبار تراکنش‌ها به کار می‌رود.

در حال حاضر موجودی توکن سول در حال گردش ۲۶ میلیون است. حداکثر موجودی سول به ۴۸۹ میلیون SOL می‌رسد.

یکی دیگر از استفاده‌های سول این است که می‌توانید توکن سول را سرمایه‌گذاری کرده و امتیازهای بیشتری کسب کنید. کاربرانی که می‌خواهند توکن‌های خود را نگه دارند، با سرمایه‌گذاری آن می‌تواند سود خوبی به دست آورند. برای این کار شما باید:

  1. توکن‌های خود را به کیف پولی که توکن را قبول می‌کند انتقال دهید.
  2. یک حساب سرمایه‌گذاری ایجاد کنید.
  3. یک اعتباردهنده‌ از بین اعتباردهنده‌های سولانا انتخاب کنید.
  4. سهام خود را به اعتباردهنده محول کنید.

برای اطلاع از قیمت کاردانو و خرید کاردانو روی کیوسک حساب کنید.

اکوسیستم سولانا

تیم‌های ارز دیجیتال بزرگی از گسترش و سرعت زیاد سولانا استفاده می‌کنند. در حال حاضر، بیش از ۵۰ پروژه در پلتفرم هوشمند قرارداد آن در حال ساخت است. این پروژه‌ها شامل این موارد می‌شوند:

DEX, 1Sol DEX, SolPAD launchpad for starter projects, Anchor savings protocol

معرفی بعضی از شرکای ارز دیجیتال سولانا

سولانا چندین همکار در صنعت ارز دیجیتال دارد که از برجسته‌ترین‌ها و بزرگ‌ترین‌های این صنعت به شمار می‌روند. در زیر به بعضی از آنها اشاره شده است:

Project Serum, FTX, Terra, akash, Chainlink, civic, dfuse, Formatic, Stardust, Kin, Tempest.

خلاصه

ارز دیجیتال سولانا توانسته بسیاری از مشکلات همیشگی بلاک‌چین‌های دیگر را حل کند. سولانا با سازه‌ جدیدش در زمینه‌ تأیید تراکنش‌ها و الگوریتم توافق کارآمد خود، توانسته به یکی از رقیب‌های قدرتمند بیت کوین و اتریوم تبدیل شود. بزرگ‌ترین نقاط قوت این ارز دیجیتال سرعت پردازش، امنیت و گستردگی آن است.

به نظر شما ارز دیجیتال سولانا می‌تواند جایگزینی برای بیت کوین و سایر رقبای خود باشد؟

با ما در کیوسک آکادمی همراه باشید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

ثبت نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.