تایم فریم (time frame) چیست؟ بررسی مفهوم بازه زمانی در معاملات و تحلیل تکنیکال

سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال تنها به خرید و فروش و معامله انواع رمز ارزها خلاصه نمیشود. در واقع اگر به دنبال کسب سود مناسب هستید باید توانایی تحلیل بازار و پیشبینی منطقی را داشته باشید. یکی از بهترین و کاربردیترین تحلیلهای حاضر در این بازار، تحلیل تکنیکال است که مفاهیم مختلفی را در بر دارد. از اصلیترین مفاهیم حاضر میتوان به تایم فریم در تحلیل تکنیکال اشاره کرد که تاثیر بسزایی بر محاسبه و برآورد ارزشهای آتی دارد. (لینک پیشنهادی: خرید ارز دیجیتال)
مطالعه بیشتر: ارز دیجیتال چیست؟
بررسی مفهوم تایم فریم یا دوره زمانی
به مدت زمان یک قیمت واحد در نمودار، تایم فریم گفته میشود. تایم فریم به شکل نمودارهای مختلف قابل مشاهده است برای مثال در یک نمودار تایم فریم 1 دقیقهای، هر کندل شامل یک قیمت ابتدایی، انتهایی، بالاترین و پایین قیمت در طول 1 دقیقه است. تایم فریمهای رایجی که استفاده میشوند عبارت هستند از:
- یک دقیقهای
- پنج دقیقهای
- ده دقیقهای
- پانزده دقیقهای
- سی دقیقهای
- یک ساعته
- یک روزه
- یک هفتهای
- یک ماهه
البته دورههای زمانی دیگری نیز همانند تایم فریم 2 دقیقهای، 3 دقیقهای، 4 دقیقهای، 2 ساعته، 3 ساعته و 3 ماهه وجود دارد. همچنین برخی از نرمافزارهای معاملاتی هم از دوره زمانی یا تایم فریم ثانیهای پشتیبانی میکنند. اما دورههای زمانی ذکر شده در بالا جزء رایجترین تایم فریمها هستند که دوره آنها مناسب است.
همانطور که گفتیم تایم فریم یا یک دوره زمانی به لاین یک قیمت واحد اشاره میکند. در ادامه باید گفت با توجه به دادههای موجود، این تایم فریم میتواند 1 ثانیه تا 1 سال یا حتی بیشتر باشد. در نظر داشته باشید هر چه دوره زمانی طولانیتر شود تعداد سیگنالهایی که نمودار تولید میکند کاهش مییابد.
مطالعه بیشتر: درآمدزایی از ارزهای دیجیتال
چرا تایم فریم در تحلیل تکنیکال مهم و کاربردی است؟
انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال همیشه با استرس و دل نگرانی همراه است ولی با انتخاب یک تایم فریم مناسب در تحلیل تکنیکال میتوان این اضطراب را کاهش داد و با انرژی بهتر و بیشتری به ترید مشغول شد. دو عامل سبک معاملاتی و زمان شروع معامله بیشتری تاثیر را در بازدهی سرمایهگذاری دارند.
تایم فریم در تحلیل تکنیکال بسیار مهم است زیرا اگر معاملهگران مبتدی تایم فریمی مناسب شخصیت خود انتخاب نکنند و بر این باور باشند که تایم فریمهای کوتاه مدت سود بهتری برای آنها به ارمغان میآورد و در نهایت به نتیجه دلخواه خود نرسند، بدونشک دچار سرخوردگی و ناامیدی میشوند.
مطالعه بیشتر: تحلیل تکنیکال در بازار ارزهای دیجیتال
البته که انتخاب نوع تایم فریم به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی به هرحال تریدر باید در انتخاب دوره زمانی مورد نظرش دقت زیادی به خرج دهد. برای مثال ممکن است تایم فریمهای ساعتی سازگاری بهتری داشته باشند و بازدهی بیشتری را به ارمغان آورند.
نکته دیگری که در مورد تایم فریمها وجود دارد مربوط به تعداد پایین سیگنالها حاضر در آنها است، ولی شما زمان بیشتری برای تحلیل بازار خواهید دشت. در نهایت میتوان گفت با اینکه تایم فریم اهمیت بسیاری در تحلیل تکنیکال دارد ولی با توجه به سلیقه و سبک معاملاتی افراد میتوان یکی از دورههای زمانی را انتخاب کرد.
مطالعه بیشتر: روش های ترید ارز دیجیتال

سه مورد از تایم فریمها
سوالی که ذهن بیشتر تریدرها را به خود مشغول میکند، مربوط به کاربرد شاخصهای فنی در تایم فریمهای مختلف است. در واقع تریدرها باید با توجه به دوره زمانی که در نظر دارند، از ابزارهای متفاوتی در معاملات خود استفاده کنند. بسیاری از تریدرها دوست دارند تنها یک تایم فریم خاص را در نظر بگیرند.
به عبارت دیگر با قفل شدن بر روی یک تایم فریم، معاملهگران پویایی موجود در سایر بازههای زمانی را فراموش میکنند و تنها بر روی تایم فریم مورد نظر خود تمرکز دارند. با در نظر گرفتن یک سیر صعودی برای سرمایهگذاری خود و با کمک تایم فریم در تحلیل تکنیکال شما سعی دارید روند قیمتی رمز ارز مورد نظرتان را پیشبینی کنید.
در صورتی که دوره زمانی در بین قلهها یا درههای نمودار قرار داشته باشد، نشانهای از عملکرد کوتاه مدت قیمت خواهد بود. اگر قصد دارید روند قیمتی رمز ارز خود را به طور دقیق پیشبینی کنید، باید تایم فریم مورد نظرتان را با نوسانات کوتاه مدت و بلند مدت نمودار قیمت آن مورد مقایسه قرار دهید.
این فعالیت به نوعی بازی در سرمایهگذاری به حساب میآید و شما همیشه در معرض هوس بازیهای تایم فریمها قرار میگیرید و سعی دارید براساس آنها عمل کنید. در این بخش 3 مورد از تایم فریمهای موجود را به طور خلاصه شرح میدهیم.
مطالعه بیشتر: چنگال اندروز چیست
تایم فریم کوتاه مدت ( روزها تا هفتهها)
در طول دوره زمانی کوتاه مدت که از چند روز تا چند هفته به طول میانجامد، بازار رمز ارزهای تمایل به برگشت دارند. بدینترتیب روند قیمتی آنها به طور دائم عقب و جلو میرود و تا حدودی در میانه نمودار قرار میگیرند.
از اینرو اگر از تایم فریم کوتاه مدت کمک میگیرید باید رمز ارزهای قیمت پایین را بخرید و قیمتهای بالا را بفروشید. برخی از شاخصها همانند RSI برای پیشبینی قیمتهای پایین در این دوره زمانی کوتاه مدت استفاده میشوند.
در تایم فریم کوتاه مدت، جایی که بازار ارزهای دیجیتال به بازگشت تمایل دارد، باید از تحلیل تکنیکال استفاده کرد زیرا دادههای بنیادی بسیار کمی در این تایم فریم مشاهده میشوند.
برای اطلاع از قیمت دوج کوین و خرید دوج کوین روی کیوسک حساب کنید.
تایم فریم میان مدت ( ماهها یا سالها)
تایم فریم میان مدت برای تریدرهایی که به طور دائم روند بازار را دنبال میکنند، کاربرد زیادی دارد. با انتخاب تایم فریم میان مدت، دوره زمانی 6 تا 12 ماه روند بازار را دنبال میکند. در این صورت باید روندهای صعودی را بخرید و روندهای نزولی را بفروشید.
در این نوع معاملات، بیشتر تریدرهای نهادی حضور دارند زیرا به طور دائم در حال فعالیت هستند. ناگفته نماند بیشتر موسسات بزرگ نیز به طور دائمی از روند بازار پیروی میکنند. فراموش نکنید تایم فریم میان مدت ترکیبی از تحلیل بنیادی و تکنیکال را در اختیار تریدرها قرار میدهد.

در طی همین تایم فریم در تحلیل تکنیکال است که میتوان به شتاب قیمتها پی برد و روند بازار را دنبال کرد. در ضمن میتوان رمز ارزهای تازه ورود به بازار را براساس عوامل اصلی و اساسی به طور مرتب در نظر گرفت. رشد و حاشیه سود نیز از همین طریق قابل درک خواهد بود.
مطالعه بیشتر: لوریج چیست
تایم فریم بلند مدت ( چندین سال)
تایم فریم بلند مدت در تحلیل تکنیکال خیلی کاربرد ندارد زیرا در نهایت هر یک از رمز ارزها با توجه به ارزش بنیادی خود مورد معامله قرار میگیرند. به طور کلی بهترین تایم فریم در تحلیل تکنیکال، دوره زمانی کوتاه مدت است زمانی که رمز ارز مورد نظر از ارزش واقعی خود دور میشود.
تریدرهای بلند مدت، به درک درستی از رابطه میان روند کوتاه مدت بازار و روندهای میان مدت آن دست مییابند. در نتیجه میتوانند بازدهی خود را به حداکثر برسانند و از هر گونه شکست ناگهانی جلوگیری کنند.
مطالعه بیشتر: الگوی پرچم
بررسی تفاوتهای میان انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال
اکنون که با انواع تایم فریم در تحلیل تکنیکال و اهمیت آنها آشنا شدید، بد نیست تفاوتهای موجود میان این دورهها زمانی را نیز بدانید. هر یک از این دورههای زمانی به استراتژی و سبک معاملاتی خاصی نیاز دارند. در ادامه این بخش برخی از این تفاوتها را به طور خلاصه ذکر میکنیم:
- تایم فریمهای کوتاه مدت سیگنالهای بیشتری دارند ولی تریدرها زمان کمتری برای تصمیمگیری خواهند داشت. در حالی که در تایم فریمهای بلند مدت معاملهگر زمان بیشتری برای تصمیمگیری و اجرای معامله خود دارد.
- تایم فریمهای کوتاه مدت برای تریدرهایی که اهل نوسانگیری بازار هستند، گزینه مناسبی خواهد بود در حالی که تایم فریمهای بلند مدت بیشتر به تحلیل اخبارها و دادههای بنیادی مشغول است.
- در تایم فریمهای کوتاه مدت معاملهگران باید به طور دائم روند بازار را مورد بررسی قرار دهند و حتی کوچکترین و جزئیترین تغییرات بازار را تحلیل کنند. اما در دورههای زمانی بلند مدت تریدرها به بررسی روزانه روند بازار نیازی ندارد.
- در طول دورههای زمانی کوتاه تریدرها باید به کارمزدها نیز توجه داشته باشند و اغلب در معاملاتی که کارمزد کمتری دارند شرکت کنند. در تایم فریمهای بلند مدت نیز معاملهگران باید تنها بر روی خرید سهم یا رمز ارز مورد نظر خود تمرکز کنند تا سود دلخواهشان را به دست آورند.
چطور از دوره زمانی یا تایم فریم در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟
با توجه به اهمیت بالای تایم فریم در تحلیل تکنیکال شاید برایتان سوال شود چطور از این دوره زمانی در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟
در قدم اول باید بهترین تایم فریم برای تحلیل تکنیکال را تشخیص دهید زیرا یک تایم فریم نمیتواند برای همگان مناسب باشد و باید با انواع این تایم فریمها آشنا باشید و تفاوت آنها را بدانید.
تایم فریم را باید با توجه به الگوی استاندارد ساختار معاملاتی خود و همچنین با در نظر گرفتن شرایط بازار انتخاب کنید و از یکی از انواع تایم فریمهای کوتاه مدت یا مدت مدت در معاملات خود کمک بگیرید.

گذشته از اینکه برخی از معاملهگران سعی دارند بیشتر از تایم فریمهای بیش از 1 ساعت استفاده کنند ولی باید برای استفاده از این تایم فریمها در تحلیل تکنیکال به موارد زیر نیز توجه داشت:
- معاملهگران باید مهارتهای خود را به طور کامل بشناسند
- تریدرها باید به درک درستی از ارتباط میان وجوه معاملاتی و تایم فریمها دست یافته باشند
- باید با الگوها و استراتژیهای مناسب برای هر دوره زمانی آشنا باشند
با در نظر گرفتن 3 نکته بالا، تریدرها میتوانند بهترین تایم فریم را برای تحلیل تکنیکال خود تشخیص دهند و از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند. انتخاب یک دوره زمانی اولین قدم و استفاده از آن در تحلیل تکنیکال آخرین قدم به حساب میآید.
مطالعه بیشتر: روند در تحلیل تکنیکال
چهار عامل موثردر تشخیص بهترین تایم فریم برای تحلیل تکنیکال
تشخیص بهترین تایم فریم در انجام معاملات بسیار مهم است زیرا دوره زمانی منتخب باید با مدل و سبک معاملاتی شما مطابقت داشته باشد. برای برخی از تریدرهای عجول و پر ریسک یک تایم فریم 5 دقیقهای با فرکانس بالای معاملاتی بهترین گزینه خواهد بود.
در حالی که برای برخی دیگر که طبیعت آرامتری دارند تایم فریم 30 دقیقهای که دوره زمانی 5 دقیقهای را نیز در بردارد گزینه بهتری محسوب میشود. از آنجایی که بسیاری از تریدرهای مبتدی بر این باور هستند که دوره زمانی کوتاهتر سود بهتری دارد، ممکن است حتی تریدرهای بلند مدت نیز وسوسه شوند و تایم فریم کوتاه مدت را بهترین گزینه بدانند.
در نظر داشته باشید، تایم فریم کوتاه مدت همیشه سودآور نیست. برای تشخیص یک تایم فریم مناسب و بهترین دوره زمانی باید به عوامل زیر توجه داشته باشید:
- قیمت ورودی
- سطح توقف بازار
- قیمت هدف در دسترس تریدرها
- نوسانات حاضر در دوره زمانی مورد نظر
در صورتی که نوسانات دورههای زمانی سریعتر رخ دهند و البته دامنههای کوچکتری داشته باشند، میتوان گفت سیر نزولی را در پیش خواهیم داشت. در چنین شرایط اغلب سود موجود از تریدها خرج میشود. البته که نوسانات موجود در قیمتهای ورودی و خروجی میتوانند بر روی نسبت ریسک به پاداش تاثیرگذار باشند.
مطالعه بیشتر: سوئینگ تریدینگ چیست
بهترین تایم فریم برای ترید
بهترین تایم فریم برای تریدهای روزانه هر فرد با سایرین متفاوت است. برخی از افراد با دورههای زمانی 30 دقیقهای یا 1 ساعتی راحتتر فعالیت میکنند، در حالی که برخی دیگر به دلیل نوسانات و حرکت سریع بازار ارزهای دیجیتال از دورههای زمانی کوچک 10 دقیقهای یا کمتر استقبال خواهند کرد.
بسیاری از معاملهگران بر این باور هستند که تایم فریم کوتاهتر برای کسب سود بیشتر بهتر است ولی به هر حال برای رسیدن به موفقیت در این بازار به تجربه، تخصص، مهارتهای تصمیمگیری سریع و ذهنی آرام نیاز است. تایم فریمهای 1 دقیقهای تا 5 دقیقهای خیلی سریع اتفاق میافتند.
به خاطر داشته باشید تایم فریم 30 دقیقهای یا 1 ساعتی آرامتر حرکت میکند و شما زمان بیشتری برای تصمیمگیری، برنامهریزی و انجام معاملات دارید. ترید روزانه یکی از سختترین تجارتهای حاضر است که باید از روش تایم فریم در تحلیل تکنیکال استفاده کنید تا به یکی از تریدرهای روزانه تبدیل شوید.
بهترین دوره زمانی برای تریدهای کوتاه مدت
بسیاری از تریدرها به دورههای زمانی روزانه علاقهمند هستند زیرا در این تایم فریمها هم میتوان به صورت بلند مدت و هم کوتاه مدت ترید انجام داد. به خاطر داشته باشید، دورههای زمانی روزانه زمان زیادی برای برنامهریزی و انجام معاملات در اختیار تریدرها قرار میدهند.

با انتخاب این نوع دورههای زمانی لازم نیست هر دقیقه یا هر ساعت به نمودار و نوسانات قیمت توجه کنید. میتوان ساعتهای پس از اینکه بازار آرام شد، الگوی نموداری تازه ایجاد شده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. برای بیشتر تریدرهایی که معاملات کوتاه مدت را ترجیح میدهند تایم فریم روزانه بهترین گزینه خواهد بود.
بهترین تایم فریم برای تریدهای بلند مدت
دورههای زمانی هفتگی و ماهانه را میتوان برای تریدهای میان مدت یا بلند مدت (از 1 ماه تا چندین سال) استفاده کرد. امروزه بسیاری از تریدرها از تحلیل فاندامنتال و تکنیکال برای خرید رمز ارز مورد نظر خود استفاده میکنند. (برای خرید رمزارزهای معتبر و شناخته شده، میتوانید از طریق صرافی ارز دیجیتال کیوسک اقدام کنید.)
با وجود اینکه تجزیه و تحلیل بنیادی برای شناسایی سهام سرمایهگذاران انجام میشود، تجزیه و تحلیل تکنیکال میتواند به شما بگوید چه زمانی سهام مورد نظر را بخرید و چه زمانی آن را بفروشید. از اینرو تایم فریم در تحلیل تکنیکال کاربرد بسیار مهمی دارد و در تشخیص این موضوع به شما کمک میکند.
حتی زمانی که قیمت یک رمز ارز طی دوره زمانی هفتگی یا ماهانه با شکست روبهرو میشود، در تریدهای بلند مدت میتواند بازدهی فوقالعادهای داشته باشد.
مطالعه بیشتر: اشتباهات در تحلیل تکنیکال
بهترین تایم فریم برای نوسانگیری بازار ارزهای دیجیتال
یکی از نکات اصلی در مورد موضوع دوره زمانی به استفاده درست و شناخت کافی آن است که در طول معاملات میتواند منجر به کسب سود شود. در ضمن نوسانگیری نیز یکی از روشهای معاملاتی پر کاربرد در بازار ارزهای دیجیتال است که بسیاری از تریدرهای کوتاه مدت یا بلند مدت از آن استفاده میکنند.
در این بخش قصد داریم به بهترین تایم فریم برای نوسانگیری بازار رمز ارزها اشاره کنیم. البته که به طور دقیق نمیتوان بهترین تایم فریم این بازار را تشخیص داد و معرفی کرد ولی نوسانگیری بازار ارزهای دیجیتال نیز همانند سایر بازارهای بورسی و مالی به بهترین تایم فریم نیاز دارد.
به طور خلاصه میتوان گفت در بازار ارزهای دیجیتال طی معاملات بلند مدت، تایم فریم 1 ماهه گزینه مناسبی است ولی در دوران نوسانگیری این بازار و طی معاملات لحظهای بهتر است از تایم فریمهای کوتاه مدت همانند دوره زمانی 5 دقیقهای، 15 دقیقهای یا 30 دقیقهای کمک گرفت.
در نهایت اینکه اغلب موارد تایم فریمهای کوتاه مدت ذکر شده در بالا برای تصمیمگیری سریع و بازارهای پرریسک گزینه مناسبی به حساب میآیند زیرا با توجه به تغییرات نوسانی میتوان دورههای زمانی را مشاهده کرد.

نتیجهگیری
تایم فریم در تحلیل تکنیکال برای بیشتر معاملهگران و در طول انجام معاملات واقعی بسیار کاربردی است زیرا میتواند دقیقترین اطلاعات را در اختیار تریدرها قرار دهد. در ضمن برخی از این تایم فریمها میتوانند سیگنالهای معاملاتی حاضر در بازار فعال را نشان دهند.
توصیه میکنیم همیشه بر روی تایم فریم مورد نظر خود متمرکز نباشید و بهتر است از سایر دورههای زمانی نیز اطلاعاتی کسب کنید تا عقب نمانید. زیرا اگر تنها با تایم فریم مورد نظر خود درگیر باشید، از سایر دادههای دور خواهید بود و حتی بر روی نوسانات کلی رخ داده نیز چشم خود را میبندید. بهتر است همیشه با احتیاط و حواس جمع حرکت کنید.
امیدوار هستیم این مقاله در مورد تایم فریمهای حاضر در تحلیل تکنیکال برای شما مفید باشد، شما از کدام تایم فریم در تحلیل تکنیکال استفاده میکنید؟ خوشحال میشویم نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. با ما در کیوسک آکادمی همراه باشید.